Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

60 de designeri români talentați vor fi prezenți în weekend la pop-up store-ul Cloud No. 9

Pe 10 și 11 iunie, la The Ark, pe strada Uranus din București, se deschide ediția de vară a pop-up store-ului Cloud no. 9, unde vizitatorii vor putea găsi creațiile a peste 60 de designeri români.

Printre expozanți vor fi Csilla Tulogdy, Lure Studio, Shukar Bijoux, Atelierul de Porțelan, Whiskers and Tales, Alexandra Irinciuc, Half of Me, Monica Ivanovici, JBJ, Ioana Preda, Kramsocks, Atelier Faiblesse, Donna Kyros, Cristina Bărăscu, Pulse, Urban Division, Cristina Lepadatu- Colors of Love, Pârvulescu Ana- Leena G, Monica Ivanovici, Shakara, Yosi Naor, Gato Hand Made, Arcaba Concept by Cristina B, Concept Trois.

Cloud No 9 Pop-Up Store este un proiect lansat în 2012 din dorinţa de a descoperi tineri creatori români şi de a contribui la transfomarea poveştilor de dragoste pentru design în poveşti de succes. 

„Vizitatorii vor putea găsi obiecte vestimentare și accesorii în serie limitată, unele chiar unicat, realizate de designeri extrem de talentați. ”, spune organizatoarea Raluca Râpeanu.

„După câteva sezoane de nuanțe temperate și tendințe cromatice cât mai neutre, vara 2017 aduce o explozie de culoare. Rozul, de la nuanțele de fucsia și roz neon, până la roz pal reprezintă must-have ul acestui sezon. În acest sezon revin atât ținutele de aceeași culoare, cum ar fi cele de tip all-pink sau all-red, cât și cele color-block, o tendința pe care am regăsit-o rar în ultima perioadă. 

Rămân de asemenea în tendințe rochiile maxi din materiale vaporoase, cu imprimeuri atât florale, cât și geometrice. Pot fi accesorizate cu coliere statement, dar și lanțuri delicate, iar curelele pentru talie sunt un must have. Piesele vestimentare din denim de la cămășile clasice și pantaloni, până la jachete, rochii sau chiar corsete, rămân în tendințele acestui sezon. O altă tendința a acestui sezon sunt jachetele și sacourile cu umeri supradimensionați, fustele mini combinate cu cizme înalte și tricouri lărgi sau cămăși boyfriend”, arată aceasta. 

Cloud No. 9 este deschis de sâmbătă, de la ora 10:00, până duminică la ora 20:00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult