Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

A gadget love story

Samsung Galaxy Note8

Povestea a început săptămânile trecute, când am… glisat cu privirea peste un panou outdoor - o imagine în care aș fi putut să mă scufund și care mă sfătuia să "Do bigger things!". A continuat în pauza publicitară de la "Vocea României", când o reclamă pe care nu o mai văzusem m-a smuls dintr-o sesiune de butonat telefonul pentru că mi-a povestit despre S Pen-ul care joacă rol de organizator, pensulă, mini-baghetă magică :) . După aceea am intrat într-un magazin al unei rețele de telefonie mobilă și m-am trezit față în față cu un stand de prezentare super-shiny, care aproape că m-a hipnotizat cu un display gigant care îmi arăta că pot să-l transform în agendă, canvas, sfătuitor și ghid. Este vorba despre telefonul Samsung Galaxy Note8, noul vârf al colecției Samsung și unul dintre cele mai frumoase telefoane mobile pe care le-am ținut în mână până acum.

Și, dacă tot am amintit de display, trebuie să vă mai bat un pic la cap cu el. Datele tehnice sună cam așa: Galaxy Note8 a îndreptat curbele rotunjite ale lui Note5 și a pus accentul pe simetrie, ceea ce i-a dat un ecran mai mare, cu diagonala de 6.3” - și o proporție chiar mai sexy: display-ul înseamnă 83,3 % din corpul întregului telefon (!!!). S-ar putea să vă intimideze inițial, chiar dacă nu vi se întâmplă să spuneți despre mâinile voastre că sunt micuțe (nici mie). Totuși, are un grip foarte bun tocmai datorită laturilor drepte, așa că nu vă faceți griji, o să fie bine fixat în palmă.

Și un bonus: pentru câteva secunde, în timp ce telefonul era în sleep mode, am fost un pic dezorientată pentru că nu am zărit bara de navigare. E încorporată în ecran, ceea ce l-a ajutat să-și mai crească suprafața. Ba mai mult, puteți să o ascundeți de tot - eu am făcut asta în timp ce navigam printre niște fotografii și am aflat mai târziu că am obținut astfel 6% mai multă vizibilitate.

Ca un avid consumator de design ce sunt, ce m-a făcut să mă simt deodată foarte confortabil cu device-ul super smart din fața mea a fost atenția la detaliile de design (materiale, proporții, texturi): este nu doar extra arătos, ci și foarte rezistent - rama este făcută din Aluminiu 7000 (același material din care este făcut și fuselajul unui avion) și displayul din Gorilla Glass 5, cel mai solid material din componența oricărui smartphone de până acum. A, și să nu uit: ultimul meu telefon și-a dat sfârșitul după o alunecare spontană în apă, așa că vestea că Samsung Galaxy Note8 are standardul IP68, care îl face rezistent la apă și praf mi-a dat speranțe. Per total, mie, ca neîndemânatică extraordinaire, datele astea mi-au fost de mare folos :) .

Dar să trecem la butonat. Recunosc: mi se întâmplă adeseori să îmi împart atenția în două părți în același timp (nu chiar procrastinare, dar productivitate segmentată, să-i zicem :) ). Samsung Galaxy Note8 pare să știe asta, așa că a născocit funcția Multi Window, care divizează ecranul și mă lasă să văd și să lucrez în două aplicații în același timp. Ba mai mult, ca să nu mai pierd timpul scotocind după ele în meniu, am pus la punct cuplurile frecvente de aplicații cu funcția Paris App - de exemplu, GPS-ul și un Spotify care să asigure coloana sonoră. 

Citeam acum câteva luni un articol despre episoadele Game of Thrones furate de hackeri și lansate la o calitate vizuală care știrbește din frumusețea scenelor cu care ne-a obișnuit serialul de atâta timp. Mi-am amintit de asta când am dat play unui film pe Samsung Galaxy Note8, care m-a absorbit cu totul. Ca să fie totul mai clar pentru cei mai tehnici dintre voi: e vorba despre funcția de vizionare imersivă a ecranului - constă într-un raport al imaginii de 18,5:9, care afișează în totalitate cadrele filmelor realizate la Hollywood, cu marginile reduse la 1.7 mm și rezoluția de 2960x1440 WQHD+.

Și acuuuum e momentul să intre în scenă superstarul poveștii, cel care face totul posibil: S Pen! Este instrumentul cu care poți să dirijezi întregul telefon, chiar dacă are doar 3 g, și nu trebuie încărcat. Plus că și el are IP68, deci îl poți folosi chiar și în duș, pe încercate! :). Dincolo de asta, S Pen m-a cucerit subit când mi-am dat seama că atunci când îi atingi vârful de elastomer (silicon) de ecranul telefonului imită perfect sunetul unui creion pe hârtie. Trăim noi într-o lume ultratehnologizată, dar uneori micile nostalgii old school te cuceresc.

Și pentru că am amintit de sunetul de instrument clasic de scris al S Pen-ului, trebuie să spun și despre funcția Screen Off Memo, care mi s-a potrivit perfect când mi-a venit ideea introducerii pentru materialul pe care îl citiți acum: am transformat ecranul telefonului (blocat și închis) într-un carnet de notițe pe care pot să scriu până la 100 de pagini. Notele s-au salvat în sugestiv numitul Samsung Notițe și le-am putut revedea fără să deblochez ecranul.

Dar S Pen este un univers în sine, care merită descoperit pas cu pas. Dacă îl ținem deasupra unui cuvânt dintr-un text scris într-o limbă necunoscută (sau chiar dintr-o imagine), se conectează la Google Translate și vine cu echivalentul în limba noastră. Dacă sunteți fani Snapchat, o să simțiți că ați trecut la un nivel superior cu mesajele desenate de mână și gifurile pe care le puteți trimite prin Live Messaging :) . Ca antitalent în ale desenului, am fost foarte încântată de aplicația PenUp, în care mi-am descărcat schițe alb negru și le-am colorat :) .

Fii sincer: câte fotografii ai făcut/trimis/primit în ultima săptămână? Dar câte dintre ele au fost mișcate sau ușor blurate? Da, și eu :) . Samsung Galaxy Note8 pare că știe asta, așa că vine echipat cu două camere foto, ambele dotate cu sistemul de stabilizare a imaginii OIS, o noutate în domeniul smartphone-urilor de azi. Practic, șansele să facem o fotografie blurată sunt minime. A, să nu uit de Live Focus, care se folosește de două lentile diferite ca să controleze adâncimea câmpului vizual și să vă ofere selfieuri și portrete perfecte pe care le puteți edita și vedea chiar și înainte să fotografiezi. Instagram, here we come! :)

Și pentru că am ajuns la fotografii, trebuie să vă povestesc un pic și despre aplicația Bixby Image. Are o mulțime de atribuții, dar două dintre ele m-au încântat cel mai tare. Prima, vineri seara, la o întâlnire cu fetele, când am scanat imaginea sticlei de vin cu aplicația Vivino, iar Bixby a recunoscut eticheta, mi-a afișat review-uri și m-a sfătuit cu ce alimente se potrivește. Iar a doua, sâmbătă la prânz, când ne plimbam prin Brașov căutând un loc unde să mâncăm și făcând poze, iar Bixby Image a recunoscut unde suntem, s-a conectat la Foursquare și a început să ne povestească despre obiectivele turistice, cafenelele și restaurantele din preajmă :) .

Firește că Samsung Galaxy Note8 mai are o mulțime de calități de explorat. Dar, la fel ca lucrurile tot mai mari pe care vă îndeamnă să le faceți, și descoperirea lui se face treptat.

Text: Diana Bogdan | designist.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu sunt de acord că Galaxy Note8 este un telefon frumos. Spun asta pentru că este gros și greu - 8.6mm și respectiv 195g. Samsung nu este gata încă să treacă peste era telefoanelor cărămidă. Note8 este semnificativ mai gros și mai greu decât Note5 și Note7. Samsung pare că s-a rătăcit. În loc să o ia spre direcția telefoanelor mai subțiri și mai ușoare, merge în cealaltă direcție.
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult