Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

A luat-o poliția, domne, pă nebuna aia dă Clotilda!

gunoi -

Doamna primar Clotilde Armand și-a ales ca imagine politică electorală Amazoana – femeia războinică. O ajută și fizicul. Dar și aplombul – dna Armand este și Alazoana, căci mânuiește fără ezitare o armă tare: fanfaronada.

Bineînțeles că ceea ce practică indivizii de la Romprest, lăsând gunoiul pe străzi, este șantaj cu luare de ostatici – locuitorii sectorului 1 al Capitalei. Faptul că nici prin gând nu le trece să rezilieze contractul cu Primăria, arată limpede cât de mănoasă e pentru ei afacerea tomberoanelor. Însă modul în care luptă cu Romprest dna primar este deliberat spectacular, dacă nu și eficient. Ne anunță mereu, într-un limbaj de trailer la un serial polițist, că este urmărită, amenințată, că i se taie cauciucurile mașinii, că un individ s-a repezit să-i dea cu pumnii în parbriz, și, că ea e foarte tare, nu se sperie câtuși de puțin: „Guys, sunteți tot mai penibili. Nu mă intimidați și nici nu voi ceda în fața amenințărilor voastre mafiote”, scrie pe net dna Armand, ceea ce e mai bine decât să încerce să spună. Ca să fie foarte clar cine e ea, mai publică și un selfie cu Laura Codruța Kovesi. 

Pe lângă plângerea penală către Parchet împotriva Romprest, dna Armand face și plângeri la poliție pentru agresiunile la care este supusă. Este dreptul domniei sale. Ar putea să reclame și manipularea pestilențială pe care o întreprind împotriva ei posturile RTV și A3 – dar unde? În calitate de cercetător al propagandei și manipulării, rețin însă, ca exemplu de manual, nu un moment tv, ci o „știre pe surse”, produsă de site-ul atașat celor două televiziuni, proputinist, prodragnist, proșoșocist și antieuropean pe față:

„Ultima oră. Clotilde Armand a fost dusă la poliție”. Așa arată titlul zisei „știri”. Dedesubt scrie: „Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a fost dusă, cu o mașină a instituției, marți seara, la o secție de poliție din București. Armand este la secția 1 de poliție pentru a depune o plângere, după ultimele evenimente în care a deținut rolul principal”.

 Vă mai amintiți Radio Erevan, din vremea regimului comunist: „Răspundem ascultătorilor că da, este adevărat, numai că nu era tanc, ci bicicletă, și nu i s-a luat, ci i s-a dat”? Iată-l renăscut în această formă sinistră. Deci, faptul că dna Armand s-a transportat pe sine la poliție ca să depună plângere pentru amenințări și atacuri la adresa ei înseamnă, e clar, că a fost ridicată de poliție pentru vreo fărădelege, potrivit titlului „știrii”! Care conține și sintagma „Ultima oră”, menită să întărească prin urgență și excepționalitate, senzația de adevăr al arestării dnei Armand.

E posibil să întorci pe dos un fapt sub ochii publicului și să i-l vâri pe gât? Nu numai că se poate, dar e și recomandabil în manipularea masei: cu cât e mai grosolană contrafacerea, cu atât va fi înghițită mai cu poftă de un anume gen de inși. Ei selectează automat și magnifică ce le convine, ștergând pur și simplu restul, adică realul. După care, transmit din gură-n gură: „Ai văzut, domne, a luat-o în fine poliția pă nebuna aia dă Clotilda!”.

Iată că nu numai în mecanica cuantică e posibil ca două stări contrare să coexiste, funcționează și în Românica principiul lui Bohr: „Contraria non contradictoria sed complementa sunt”.

În schimb, nu funcționează, cel puțin pe strada mea, între bulevardele Grivița și Mihalache, afirmația dnei Armand „Vă garantez că așa ceva nu se va mai repeta”, deoarece n-are ce să se repete, căci starea de inamovibilitate a gunoaielor, de două săptămâni încoace, e neschimbată, doar putoarea și roiurile de muște sunt din ce în ce mai mari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Same1 check icon

  https://www.activenews.ro/documente/Cabluri%20Sobolani%20Bucuresti.jpg

  ghici ciuperca... Au ros prietenii Clocotitei cabluri de la un semafor care n-a mai functionat cateva ore ..
  • Like 0
 • IA sa VEDEM:
  "ACTIONARI LA ROMPREST
  Potrivit informațiilor din presă, Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, a preluat acțiunile Detaco LTD de la Alexandru Cosmin Walter, fiul fostului patron Florian Walter și controlează 42,69% prin intermediul fiului său.

  Pachetul de acțiuni al Detaco LTD (companie înregistrată în Canada) este deținut de compania românească Magnum International Consulting S.R.L., al cărei unic acționar ar fi tot fiul lui Maricel Păcuraru.

  Europrest Invest și Premium Management Team (deci 43,76% din Romprest) îl au ca acționar pe Andrei Drăcea, cetățean român născut la Moscova, care face afaceri cu statul în domeniul sănătății. De remarcat că Drăcea a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni în Premium Management Team de la Radu Budeanu, potrivit ZF."
  • Like 2
 • check icon
  Totul ar fi mult mai clar și mai simplu dacă s-ar discuta cu cifrele pe masă.
  Observ că nimeni din media n-a făcut asta, probabil date confidențiale.
  Prin urmare, proiect de lege:
  "Orice contract care în cuprinsul său include o referire la servicii publice are caracter public și va fi publicat pe pagina web a instituției contractoare. De la această regulă pot face excepție doar MAE și MAPN".
  • Like 2
 • Cine totusi ne poate scapa de gunoiul sud-moldovean Ioan Micu? Eventual cu nevasta'sa inlocuitor in spusa lui despre protagonista articolului.
  • Like 0
  • @ Eduard Antoniu
   Văd că sunteți fix la fel de civilizat și delicat ca si Micu, prin referirea la nevasta omului, care n-are nicio vină. Deci, cu o îngrijorare identică cu a Dvs. spun și eu la rândul meu: de cei ca Dvs cine ne scapă?!?!
   • Like 2
 • Gecaba Gecaba check icon
  Clotilde are sub fusta o pereche de cojones care lipsește multor bărbați de pe aici. Inclusiv acestui plângăcios care semnează articolul.
  • Like 4
  • @ Gecaba
   Da, are ”cojones”, dar ce păcat că n-are multe alte organe strict necesare și în speța asta și oricând: cap, inimă, ba chiar nici ”bucă”- în sens de obraz. Fără astea, rezultatul e că se luptă cu fantasmele ei, dar și cu cetățenii pe care nu știe sau nu vrea să-i slujească așa cum s-a angajat și după asta mai face și circ ieftin și nici nu-i crapă obrazul de rușine. În condițiile astea, ea nu e decât o persoană dăunătoare și jenantă, dar cu ”cojones”, ce să zic.....
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   De ce va repeziti toti ca javrele turbate asupra ei? Vrea sa puna stavla unor derebedei de gunoieri care pe baza "relatiilor" si sustinerii psd, care a sustinut si sustine in continuare toti asa zisii intreprinzatori, in realitate niste speculanti ordinari care isi bat joc de populatie si fura cat pot, ca apoi sa imparta cu javrele politice. Unde s-a pomenit sa inchei un contract pe 25-30 de ani, cu pretuile si clauzele abuzive impuse de tine? Ca mai apoi sa santajezi fara jena asa zisul beneficiar. Primarita a fost atacata de la inceput de nemernicii psd. Le-a stricat toate ploile si mai grav, urmeaza demascarea hotiilor si a hotilor, fapt ce deranjeaza teribil acest partid sleahta de borfasi. Asta nu este o ipoteza de analiza pentru toti astia care tot emiteti pareri contrare clotildei? Mizeriile afirmate de derbedeul ala de "consilier" sau ce mama dracului o fi nu v-au deranjat bai moralistilor de doi bani? Cine se ridica si vrea sa puna stop coruptiei si hotiei impamantanite este, in lumina invatamintelor psd, hulit, discreditat, amenintat, batjocorit. Sa va fie rusine tuturor celor ce adulati hotii! Nu va luati dupa garda de mediu, o institutie care "nu este in stare" sa termine cu jefuitorii padurilor, nici dupa prefectul capitalei ce nu are curaj nici cat un iepure.
   • Like 5
  • @ Dan Cojocaru
   Gecaba Gecaba check icon
   Ce voiați, sa spună "va rog, frumos, domnule borfaș, poate mai scadem ceva din factura aceea de 5 ori umflata". Pai sa îl strângă de coaie pe nemernic, ca ala va ia banii și va joaca în picioare. Ce mama dracului va umiliti în halul asta?
   • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Văd că și tu te repezi ”ca javra turbată” (nu-mi place exprimarea asta, dar așa spui tu, nu eu). Deci dacă tu te repezi cu jigniri făr perdea, este OK. Dacă ”se reped” alții (mai civilizat și fără a vorbi urât ca tine), la ei nu mai este OK. Închipuie-ți că aș fi folosit și eu vorbele tale. Cum ți s-ar fi părut?
   • Like 0
  • @ Gecaba
   Oriunde și oricând există nedreptăți și infracțiuni (realist vorbind nu știu dacă în acest caz sunt, vom vedea) trebuie luptat pentru restabilirea legalității și dreptății. Doar că trebuie acționat cu cap și cu grija protecției cetățenilor. Chiar dacă Clotilde ar avea totuși dreptate (deși eu nu sunt de părerea asta) nici în acest caz nu trebuia să se ajungă în această situație. În mod sigur ar fi fost căi de acțiune mai puțin traumatizante pentru cetățeni, dar pe ea nu a dus-o capul la asta și nici nu i-a păsat. Sunt de acord cu mândria, dar nu cu mândria prostească. Asta e situația, îmi pare rău.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Cu asa zisa diplomatie nu ma pacalaesti pe mine. Esti incrancenat mereu impotriva celor care guverneaza in prezent. Ai numai critici de adus. Solutii nema. Tot ce nu slaveste psd este incompetent, necinstit in ochii tai si ai multora din postacii "critici" de pe aici. Dar duceti-va bai brezilor si candidati voi! Sa vedem cine va alege? Si sa va loviti voi de toti ticalosii, de peste 30 de ani pusi in posturile cheie, de toti sabotorii si trantorii, de opozitia, distrugatoare nu "constructiva "a securistilor si fostilor paraziti de activisti pcr aciuiti la psd. Nu sunteti voi orbi, doar ticalosi. Ce vreti? Iar inca 4-8 ani de batjocurapsd-ista, dragnista, taricenista? Poate v-a placut dancila? Ninimic si nimeni nu-i bun pentru voi, orice ar face. Ii tot dati cu casele lui johanis, cu basescu. Perorati aceleasi lucruri ca si haznalele televiziunilor. Un popor mai carcotas, mai doritor de propriul sau rau, mai pomanagiu, chiulangiu, mai plin de scursori sociale, scoase in fata din diverse interese, ca "romanii" nu cred ca exista.. In loc sa combateti hotia voi o preaslaviti. "Apreciati pozitiv" toate mizeriile. Eu ma "reped cu jigniri fara perdea"? Voi sunteti o jignire permanenta. Lasi impresia unui om competent, vii cu tot felul de fapte din trecut, cu legi, etc, dar in realitate esti anti civilizatie si pro hidra psd. Asta este constatarea mea de cand am tot raspuns parerilor tale critice si ale altora aidoma. Nu puteti depasi conditia de fosti comunisti. Nu va place civilizatia. Sunteti antieuropeni. Si eu am critici la adresa ue si nu unele usoare,dar nici pro china sau rusia nu sunt. Mai ales rusia si fosta si actuala.
   • Like 3
  • @ Mircea Zugravu
   Îmi pare rău de fiecare dată când ne atacăm noi doi. Fiindcă totuși ambii vrem binele acestei țări. Tu îl vezi într-un fel și îl susții cu vorbe ”grele” iar eu îl văd altfel și sunt mai ”diplomat” în exprimare. Dar mă doare când crezi despre mine că aș fi antieuropean, anti-civilizație, prorus, prochinez etc etc. Te supără ideile mele politice și atunci îmi pui din start în cârcă toate relele. O să trec peste atacurile tale verbale (e singura șansă pentru a putea comunica) și o să mă mai explic, chiar dacă poate, degeaba.
   Da, evident că sunt încrâncenat împotriva actualilor guvernanți. Sunt ultimii cu care aș vota ever. Eu sunt om de stânga, dar sunt dezamăgit și de PSD, car este nereformat, corupt și nici nu vrea măcar să facă opoziție puterii de acum, are probabil blat cu ei. Dar lucrurile nu sunt în alb și negru cum le vezi tu. Adică dacă nu sunt liberal sau userist, atunci sunt sigur antieuropean, anti-civilizație, prorus, prochinez. Asta e o prostie. Actualii guvernanți NU au monopolul europenismului. De fapt toate partidele din România (poate doar pe jumătate AUR-ul) sunt proeuropene. Pozițiile mai naționaliste ale lui Dragnea din trecut au altă explicație, pe care zic eu că o știu, dar e mai mult de spus acum și nu e momentul. Dacă vrei detalii, Ok, cu prima ocazie. Deci nici măcar PSD-ul nu e antieuropean, dimpotrivă. De fapt, deși aderarea noastră la UE a fost pe vremea lui Băsescu, pregătirea, demersurile, încheierea capitolelor de negociere cu UE au fost pe vremea lui Adrian Năstase. Deci hai să fim serioși cu așa zisul antieuropenism al PSD. Prostia asta e de la propagandă citire.
   Deci nu-mi plac actualii guvernanți, dar și dacă ar veni actualul PSD-Ciolacu la guvernare, tot nu mi-ar conveni. Mi-ar conveni, în schimb, dacă ar fi să aleg răul cel mai mic, unul ca Ponta, deși și el e cu două fețe. Dar cred că ar fi un compromis acceptabil. Cel mai bun zic că ar fi unul ca Adrian Năstase, dar așa cum e acum, mai smerit și poate mai cinstit după pușcărie, nu așa arogant și corupt dar cu ”gulerul alb”, ca înainte. Mi-ar fi convenit de asemenea să fi ieșit un om adevărat, cu suflet, ca Mircea Diaconu președinte în locul roboțelului ăstuia găunos și păgubos care este Johannis.
   Principala ta greșeală în concepțiile despre actuala societate românească este că vezi tot răul, numai și numai la PSD. Vorbești de securiști care s-au perpetuat în actualul regim, sunt prosperi economic și fac și desfac în politică, dar te gândești doar la PSD. Total greșit. E adevărat ce zici cu securismul economic de la noi din țară, dar el a atins ”democratic” toate partidele la un moment sau altul de-a lungul timpului. La început, în anii 90 și până pe vremea lui Năstase, da PSD-ul era cel mai corupt și cel mai securist partid de la noi, iar PNL, PNȚ-cd, Alianța Civică etc erau partide curate, cu idealuri corecte și benefice pentru România. Dar tu pare că nu înțelegi, sau nu vrei să înțelegi că de la Băsescu încoace totul s-a pervertit, totul s-a întors cu susul în jos. Pesediștii au început să scadă ca putere și importanță reală, chiar dacă au mai câștigat, și încă bine, în 2016. Dar n-au mai avut niciodată ”securismul” de partea lor. Acela a trecut cu arme și bagaje pentru totdeauna în tabăra PDL. (Încă nu PNL, acesta mai târziu). Această rețea securistică este de fapt ”statul paralel” la care se face atâta referire.Ea cuprinde serviciile de informații, justiția (sau cel puțin o parte a ei), precum și unii oameni din domeniul marilor afaceri, din zona care contează și unii politicieni care sunt în cârdășie cu unii dintre aceștia, de mai sus, dintr-o zonă sau alta. În 2016 PSD-ul a avut din nou puterea formală, legală, dar n-a mai deținut și puterea ”informală”, cea ”de pe sub masă”, adică statul paralel descris mai sus a lucrat contra PSD, nu în interesul PSD. Au fost atacați pe toate fronturile: DNA-ul călare pe ei, DOAR pe ei și pe unii incomozi politic din tabăra de dreapta (vezi Orban când vroia să candideze la primăria capitalei); Johannis i-a faultat cum a putut (nenominalizarea primului ministru și a unor ministri), întoarcerea legilor / atacarea la CCR de câte ori a avut ocazia etc; ducerea unui lobby susținut la Bruxelles împotriva PSD, acceptarea de condiții dezavantajoase pentru Romania doar pentru a fi susținută politic dreapta și a fi demonizat PSD, pentru ca acesta să devină ”nefrecventabil”; și în fine, dar nu în ultimul rând un linșaj mediatic concertat, profesionist ghidat de maeștri din zona securismului, împotriva PSD. Astfel s-a ajuns în situația în care, deși furturile cele mai mari în România au fost pe vremea lui Băsescu (nu că n-ar fi fost și pe vremea lui Iliescu-Năstase, evident) și s-a furat cu acceptul statului nostru și de către cei din țară și de către cei din afară, totuși, incredibil, PSD să rămână cu imaginea de cel mai corupt partid. Repet, evident că și PSD-ul e corupt, dar când sunt alții și mai corupți, să rămână DOAR ei cu tinicheaua de coadă, asta e o victorie incontestabilă a propagandei securiste, profesioniste.
   În final, ca să mă rezum, declar foarte serios următoarele despre mine:
   - Nu am fost mebru PCR niciodată; doar UTC, că aici n-aveai cum să te eschivezi, erai făcut automat membru. Dar, sincer, nu mi-ar fi păsat nici că da nici că nu. Faptul că mă acuzi că aș fi fost comunist fără să ai habar de realitate nu e frumos din partea ta. Ți-ai făcut o impresie falsă fiindcă încerci să încadrezi totul în anumite tipare, iar realitatea e mai nuanțată, nu se prea încadrează în tipare așa cum vrei tu;
   - Sunt cu păreri politice de stânga, fără a fi pesedist, cel puțin în situația actuală, lucrurile se pot schimba pe viitor;
   - Am fost la început simpatizant PNL (din 1990), apoi chiar membru PNȚ-cd (în 1994) și am votat de la început cu dreapta, pe toate planurile. Am devenit de stânga cam prin 2009, după lungi frământări interioare și evaluări ale situației curente și ale actorilor noștri politici. Am votat cu Băse în 2004, dar cu Geoană în 2009;
   - Sunt proeuropean clar, dar cu respectarea intereselor noastre naționale. Vreau să fim și să rămânem pentru totdeauna în Uniunea Europeană. Vreau, în același timp să nu mai renunțăm la negocierea la Bruxelles a interesului nostru național pentru a ne ”face frumoși” și a fi susținută dreapta la putere cu orice preț. Dacă am negocia mai puternic, nu am supăra pe nimeni, așa cum ne temem noi românii, ci dimpotrivă, ne-am câștiga respectul cuvenit, pe care acum NU îl avem și am mai avea și noi un cuvânt de spus. E ca și cu apateneța unui om la un grup de prieteni: vrea să fie cu ei, dar să nu fie prostul lor; iar asta depinde numai și numai de comportamentul lui, cum se face remarcat și respectat. Dacă tot ce primește sunt palme după ceafă, aproape că nu mai contează că le ia de la ai lui sau din afara grupului.
   Sper că m-am făcut, în fine, înțeles și nu îmi mai atribui gânduri, atitudini și fapte fără legătură cu realitatea.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Faci o mare dizertatie pe teme politice si economice incercand sa-ti impui ideile. Chiar daca ai sa negi asta reiese din toate raspunsurile tale, date tuturor, Foarte multa "literatura de specialitate", trebuie sa recunosc, documentata in mare parte. Mizezi pe faptul ca, majoritatea nu are o memorie atat de completa, sau, poate, nu vrea sa faca apel la ea.
   Faci apologia unora dintre marii hoti ai natiunii. Ma refer la ponta si la mentorul sau, cel mai ticalos si perfid nastase.
   Un singur fapt e clar: asa numita stanga, incepand din 1990 in frunte cu p. roman a nenorocit tara la comanda si in slujba intereselor externe, realizand profituri imense personale Asta este motivul pentru care stanga este total compromisa si nu mai are ce cauta la conducere. Evident ca ue a tolerat si a impus aceasta distrugere.
   Romania nu a avut, de-a lungul istoriei, poate cu mici exceptii care nu au rezistat, conducatori care sa urmareasca progresul si binele tarii. Marea majoritate a fost ticaloasa si lacoma.
   Nici celelalte partide, asa zisa dreapta, nu sunt niste "fecioare". Sunt intesate de ticalosi. Putini sunt "buni" si nu au puterea sa doboare raul.
   In momentul de fata singurul ajutor, conditionat, din pacate, vine de la ue. Suntem o natie de "asistati". Stam cu mana intinsa la ei si inghitim conditiile impuse de ei. Nu avem alta alternativa. Rusii ne-au demonstrat "prietenia: lor din plin, chinezii nu sunt nici ei mai breji, ba chiar mai periculosi la momentul actual. Deci singura speranta vine, ne place sau nu, tot din vest
   Trebuie acordat credit tuturor celor care, macar declarativ, nu sunt cu stanga. Greutatea mare este data de faptul ca ipocritii stangisti s-au infiltrat peste tot, s-au blindat cu legi bine gandite si nu pot fi eliminati. Asta ar insemna sa aruncam afara peste jumatate din toate institutiile statului, sa nationalizam toate averile si propietatile dobandite prin ticalosie, ceea ce nu se poate acum, tot din cauza ue.
   Chiar si ue nu este ceea ce se prezinta si cum se pretinde. E de discutat mult pe aceste teme dar la ce ar folosi.
   • Like 0
 • Romprestul trebuie sa fie tare important, daca ne-am pomenit iarasi cu comentatorii logoreici pe site-ul asta . Sunt ca un barometru al intereselor mafiote.
  Nu ca as fi impresionat de prestatia primarului de la sectorul 1 , dar logoreicii momentului ar fi bine sa inteleaga ca orice critica a lor, este un semnal pozitiv pentru orice om cu un pic de minte si cei 7 ani de acasa.
  Adica : "PNL si PSD aceeasi mizerie , curatata cu talent de Romprest & Co pentru sume minunate..."
  • Like 4
  • @ Radu Bogdan
   Special pentru tine, pe scurt, așa, fără logoree. Zici ”....orice critica a lor, este un semnal pozitiv pentru orice om cu un pic de minte.....” Bine zis: ”cu un pic de minte”, că dacă ar fi ceva mai multă minte ai avea idei mult mai corecte și mai bune :):)
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Nu stiu ce te indreptateste pe dumneata sa-ti dai cu parerea despre ce este corect si cine este cu minte. Eu nu emit judecati despre doamna primar si ce a facut bine sau rau. Vad niste calomniatori si mincinosi dovediti ( in instanta) ,platiti de un borfas securist ( dovedit si condamnat in instanta ) care se pozitioneaza de partea Romprest . Vad un contract oneros comparat cu preturile din tari civilizate. Contractul asta a fost facut de un "liberal" si udat la radacina de numerosi primari PSD-isti colectionari de diamante. Si mai vad tot felul de guralivi , turuind vorbe fara noima dupa tiparul profesionist "fake news" , in cazul nostru colegul Same1 care sapa si el la groapa. Cand esti incapabil sa comunici o idee fara sa te umpli de "..." , atunci te numesti logoreic adica vorbesti mult si incoerent. Cand vad acest grup de samariteni, imi este de ajuns sa stiu ca miroase a rahat. Ai priceput cum vine treaba ?
   • Like 3
  • @ Radu Bogdan
   Îmi pare rău și mi-e greu să o spun, dar mai există o explicație pentru faptul că-ți miroase ție a rahat. Sorry, dar e foarte probabil să ai tu urme pe sub nas :(:(:(
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   Paul check icon
   Cand scrieti “comentatori logoreici”, este aceasta un eufemism pentru concetățeni diliti de antene sau pesedisti naturali, care fac spume la gura pe unde apuca, sau altfel spus sa exprima des, intensiv, dar fără noima?
   • Like 0
 • Până una-alta, conform ultimelor știri, Romprest a câștigat în instanță (fără posibilitatea unei căi de atac pentru pârât) dreptul de executare silită a Primăriei Sectorului 1, pentru a-și recupera sumele neplătite de inteligenta ”amazoană” Clotilde. Urmărim, vorba D-lui Președinte, ”cu atenție și îngrijorare” cursul evenimentelor :):):)
  • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Same1 check icon
   vreti sa va spun ceva, dle Dan? Si ce daca a castigat cineva in instanta domnule? care nu este in barca politica a establishmentului... Ce importanta are? Geaba! Geaba justitie! Nu o sa faca nici taica mare nimic, dar absolut nimic cu decizia aia. Nu va produce nicio consecinta. Negativa, zic. Impotriva establishmentului. Nimic, nada. De ce? Pai cine sa se sesizeze? Cine sa "produca" consecintele pe mai departe? Cine dna, parchetul nu stiu care? csm? vreo sesizare din oficiu? Locatarul de la Cotroceni? Aaa, presa? Vai. Ce gluma buna... Vedeti-va de treaba. Aaa mai sunt aia prin presa, aia micuti, care se mai zvarcolesc unpic, mai misca putin, inca n-au murit, dar e vreme. Dar aia sunt pusi la index demult, sunt PARIA. Asa incat orice zic ei si ABSOLUT ar zice, e apriori fals, e fake news. Asa ca gata, am terminat povestea.

   Vedeti, cand n-ai presa mainstream care sa sustina o idee absolut valabila si reala, practic n-ai NIMIC. Ce, cum? NU EXISTA! Ca in Orwell. Nu scrie cine trebuie, PRACTIC nu exista. Ce, cum, cine poate spune ca exista? Te preiau japitele alea care inca n-au murit., dar inca o data, absolut tot ce spun ele este apriori fake. Iar restul din mainstream iti rade apoi in nas si se tavalasec pe jos in hohote, ca te-au mai facut o data-n sange! Ca la tintar, ne intoarcem in acelasi loc. Case closed. E atat de simplu!

   intereseaza pe cineva ca locatarul de la cotroceni are o sentinta absolut definitiva, in care se afirma la litera ca a cumparat respectiva casa "cu rea vointa" (asta inseamna culpa, infractiune, adica nu numai sa dai banii inapoi - pe care oricum nu i-a dat nici pana-n ziua de azi - ci cu alte consecinte atasate) stiind bine, ca edil de frunte, cu ce probleme si litigii inca se cofrunta imobilul. Despre "conflictul de interese" din aceasta speta, cel mai flagrant posibil, ca un edil ce era, ce sa mai vorbim? Si-a dat dinspre stanga.. si a semnat apoi cu dreapta. Unul si acelasi om. Bineinteles, verdictul "confictului de interese" fusese amanat pana chiar intre cele doua tururi de prezidentiale. Lumea astepta cu "sufletul la gura" deznodamantul. Ei aș, ce fanfaronada! Si ce sa vezi, deznodamantul a fost iara mutat, de data asta castigator definitiv, indiferent de "verdict", imediat dupa pronuntarea castigatorului la prezidentiale. Ce verdict se putea da? Exact ca la verdictul anticipat de "base", varful clanului de securisti care a acaparat intreaga tara, in cazul Rarinca? Dupa ce "justitia" s-a suit cu picioarele pe ea, intorcand ceea ce era de neintors vreodata, adica o sentinta defintiva si irevocabila.. (daa, stiu stiu, calea exceptionala de atac.., stiu, de fapt stim cu totii... ). Ce verdict mai puteau sa dea deci, dupa toata intorsatura aia de pomina? Rarinca avea sansa porcului de Craciun.

   Asa si cu toti care se lupta impotriva establishmentului, fie ei si cu o decizie a unei instante. Cine sa o mai aplice in tara asta? Exemplele le aveti descrise mai sus.. Sau cine se mai intreaba pe bune, prin presa sau oriunde, de cele 70 de ha dubioase ale familiei premierului Citu? Domne, omul e premier! Intelegeti? Dar nu oricare, ci al establishmentului, cel frecventabil, agreat. Care pune toti sefii de parchete, la servicii si alte institutii de varf.

   asa ca, precum in vorba aceea Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile, identic, nu conteaza ce spune justitia despre cineva (iata, poate avea efecte zero) ci conteaza in ce barca a politicii se afla acel "cineva". Restul e chiar can-can .. Ne racim gura de pomana.
   • Like 1
  • @ Same1
   Știu că așa e, cum spuneți, dar pur și simplu nu mă pot împăca cu ideea și să mă resemnez pur și simplu, că răul și manipularea ne conduc societatea. Poate e o copilărie, dar nu m-a părăsit încă nădejdea în victoria binelui, sau măcar unele victorii parțiale, care mai dau o gură de oxigen. Să nu uităm că și în anii ceaușismului, societatea părea foarte mult înrădăcinată în rău, iar apoi într-o clipă totul s-a dus ca și când n-ar fi fost. Sigur, nu prea se pot face comparații între situația de atunci și de acum, dar un fir roșu există și anume speranța. Să auzim (și) de bine.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Asa instanta asa verdict. Normal, daca un contract este "beton", chiar si abuziv, castiga. Poate fi abuziv chiar "legal" fiind. Nici asta nu ti-a trecut prin cap? Ca te vad foarte "bine pregatit".
   • Like 1
  • @ Same1
   Un Like cu unele rezerve.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Unicul "fir rosu" este continuitatea acelorasi oameni di epoca trecuta.
   • Like 1
  • @ Mircea Zugravu
   Nu știu dacă eu sunt ”bine pregătit”, dar tu ești incoerent. Adică spui lucruri care se contrazic unele pe altele. De exemplu:
   1) ”Așa instanță, așa verdict” și
   2) ”Normal, daca un contract este "beton", chiar si abuziv, castiga. Poate fi abuziv chiar "legal" fiind.”
   Fraza a doua este absolut corectă, de ce crezi că nu știu asta? Dar asta înseamnă că instanța a judecat corect, legal. Atunci ce sens are să disprețuiești instanța cu fraza 1) ”Asa instanta asa verdict.”? Deci instanța a fost sau nu OK? Din ce spui se înțelege ba că da, ba că nu.
   Dar trecând peste asta, e vina lui Clotilde că joacă fără cap acest meci cu Romprest. Atunci când contractul e beton, nu te apuci să îl încalci tu prin neefectuarea plăților, că uite, pierzi în instanță. Faci ceva mai cu cap, de exemplu denunți tu în instanță legalitatea contractului. În orice caz nu faci pe amazoana lipsită de creier, că va fi rău și pentru tine și pentru cetățeni. Faptul că doar se luptă și atât e egal cu zero. Trebuie să se lupte cu cap. Și cu grijă față de interesul cetățenilor, pe care trebuie să-i ferească de inconveniente, de genul celor de acum. Deci strategie, nu isterie.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Nu sunt incoerent si ar trebui sa intelegi ce spun.
   • Like 0
 • Same1 check icon
  Dle CTP, vedeti ca mai aveti o minge pe la fileu ridicata .. Hopa, a mai iesit un iepure. Iaca, unul Micu + Vrancea + psd (literele astea din urma sunt trinitrotoluen curat, iese cu adevarat bum pt republicani) asadar se mai poate face de un articol..., sau macar de o replica de-amboulea pe vineri seara la UM 0024, in care sa vorbiti de cai verzi pe pereti, de chestii total marginale si perfect manipulatoare pt cireada privitoare (expresia va apartine, va este foarte draga, ati apelat la vite pt atatea comunitati pe perioada reeducarii a neue Mensch pt A brave new world ..), asa incat o sa va continuati sarada manipulatoare pe sticla, gratie "micului" din vrancea ... Hai ca merge, pe cand o interventie salutara pt Clocotita, poate-poate si asta o sa mai acopere putin putoarea extraordinara din sectorul in care tocmai ziceti ca traiti. De toata jena! Acoperiti, acoperiti ... (iara vorbesc de franghie in casa spanzuratului...) pana la urma n-o sa mai miroasa chiar asa!

  de raportul Garzii de Mediu ce mai ziceti acum? Nimic, nimic ... Pot sa joc si la pariuri linistit, ca n-o sa suflati o vorba, mai ales portalul care va gazduieste aici sau .. Unitatea de jurnalisti ... Ce sa mai, avea drepate Coldea cand a fost dat afara de Iohannis. Curata imprundenta dom presedinte..., vedeti! n-o sa va mai acopere nimeni..., baietii nu se misca deloc bine fara mine... , si avea dreptate pacatosul! Pai sa nu fii pus el acum mana pe un telefon si sa nu-i bage-n sperieti cu zornait de zale pe .. impertinentii aia de la Garda de mediu? Cum de si-au permis asa ceva. Acuma pe bune, cred ca, nu numai iohannis, ci si dvs il regretati acut uneori (cu sevraje.. ) pe dl Coldea.. Grea munca a ramas pe umerii dvs, si a celor din spatele dvs. Sa tot incercati sa acoperiti acum cu vuvuzele ceea ce au zis si aia de la Mediu? Asta-i buna! Coldea, si cu mijloacele sale tehnice ar fi rezolvat asta, pe stilul lui, mintenas... , e mai greu, mult mai greu cu cuvantul. Ce sa mai zici acum si de astia? Stie cineva acum ce si cum de ei, ceva acolo..., Ca e greu de conceput ceva subit. Greu, greu fara Coldea, nu era cu vorbele ca dvs, dar era caprar. Si eficient.

  • Like 0
  • @ Same1
   check icon
   Deci știați bine că aici veți fi luat de prost dar fiindcă azi nu v-a spus nimeni asta, v-ați zis să lăsați comentariul ăsta?
   • Like 4
  • @
   Same1 check icon
   eu nu folosesc cuvinte jignitoare, nu ponegresc. Aduc argumente. Fiecare cu ce poate si cat il duce mintea..

   asadar, eu zic sa sariti pe Micu, direct! Ce? mai intereseaza pe cineva ce se intampla in sectorul 1? Haida de .. Calomniati, calomniati ..
   • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Că dna Clotilde Armand se bate cu firma de ridicare a gunoaielor foarte bine. Teoretic aș fi de partea dumneaei (aș fi aplaudat-o dacă ar fi avut o variantă de rezervă așa încât omul să nu sufere). Poți să-i zici bravo, ține-o tot așa dacă nu stai cu gunoiul la nas. Dar dacă ești în postura beneficiarului păgubit nu mai poti fi principial până în pânzele albe. Când doi se bat, al treilea ... pierde. Iar al treilea e locatarul care și-a plătit dările iar acum vizionează neputincios spectacolul luptei dintre primărie și Romprest ca pe o luptă de cocoși cu extensie în social media. Poate ar trebui să și aplaude ori să pună pariuri, de exemplu când se va declanșa vreo molimă ori cât vor mai rezista.
  E aceeași veșnică poveste românească, absolut toți, politicieni și furnizori sunt mai presus decât amărâtul de beneficiar prins la mijloc când de fapt ar trebui să fie EL în centru.
  Poziția dlui CTP e cea mai ingrată cu putință, semnalând o problemă de pe poziție relativ neutră, așa că o ia și de la useriștii înfocați (după părerea cărora ar trebui să se bucure cu gunoiul sub nas și să nu "renunțe la principii ", poate să-și achiziționeze măști de gaze) și de la pesediști că le mușcă favoritul pe unde-i prinde și acuma nu-i suficient de vehement în a o acuză pe primarița de sector.
  Rog pe aceștia din urmă să se abțină. Oricum știu ce au de spus, că s-au mobilizat, au pornit la atac în grup și-și dau like-uri reciproc și lor înșiși.
  • Like 2
  • @ Delia MC
   Like, dar in privinta "solutiei de rezerva" va rog sa o enuntati. Din moment ce stiti ca ar exista stiti sicare este!?
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Delia MC Delia MC check icon
   Văzut care probleme are acel contract dar nu strigat pe toate drumurile, dat cu bâta în dreapta și în stânga. Asigurat un contract de rezervă cu altă firmă ca as din mânecă în caz că se împute treaba. Asigurat că se ridică gunoiul. Dacă asta a fost singura cale posibilă, asta e, dar mă îndoiesc.
   Tam-tam-ul mediatic a avut totuși un folos, s-au aflat dedesubturile acestor contracte, bineînțeles pentru cine acceptă evidența. Perdantul etern rămâne totuși beneficiarul și asta rămâne din păcate axiomă.
   • Like 0
 • domnu CTP mai bine strangi din dinti si taci din gura. mai bine pui mana si investighezi putin ce se intampla in realitate cu romprest-ul si cu contractele lui cu primaria. sapa putin ca asta iti e meseria, vezi de unde vine problema care sunt cei raspunzatori.

  e mai usor sa dam cu gura asa pe deasupra intr-o masturbare pseudo-intelectuala. imi e scarba de felul cum se pune problema in conflictul asta. la fel si in cazul conflictului lui nicusor dan cu hidroelectrica (sau cum ii zice). ai doi oameni pusi la zid de niste nenorociti care tin prizonieri un oras intreg. si dupa mintea voastra de jurnalisti incompetenti vina e ca ea e femeie si el e incepator? wtf? ba am mai vazut si interviu la digi cu un directoras de la hidroelectrica parca, care ne spunea cu voce tremuranda ca daca nu sunt platite datoriile ei nu mai au bani de investitii si modernizarea retelei pe care au lasat-o in paragina de ani de zile. taman acu i-au apucat modernizarile ce sa spun. si toti latraii de la digi calare pe nicusor despre cum s-a ajuns aici. serios?

  nu imi pasa nici de clotilde si nici de nicusor, nici nu imi place prea mult de ei dar felul in care pune presa problema in situatia asta este total idiot si complet lipsit de profesionalism!
  • Like 4


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult