Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

A mai plecat un egoist

badaranii 1960

(Foto: captura video Bădăranii, 1960)

E suficient să o vezi în „Bădăranii”, varianta-triumf, imortalizată în ’60, ca să spui odată cu Birlic - jupân Canciano: „E, nu, că trebuie să mărturisim cu toții că de deșteaptă, e deșteaptă”. De frumoasă, nu mai vorbim – mărturisim și azi.

Apoi uitați-vă la „Comedie de Modă veche”, marele succes, jucat din ‘75 până în ’90! O să vă holbați, alături de Fotino-medicul șef al sanatoriului, la ea-pacienta, artista pierdută ajunsă casieră de la circ. „Holbați, holbați, fără doar și poate, holbați”, vorba ei.

Apoi veți zice odată cu el: „Constat o evidență: caracterul dumneavoastră este neobișnuit de versatil”. Și apoi din nou veți fi de acord cu ea: „Și ce sunt eu de vină: sunt și eu ca soarele, cum ies din nori, cum încălzesc”.

El îi reproșează: „tulburați somnul pacienților”. Și ea se apără, cât să o creadă și spectaorul din ultimul rând – „dar credeți că mă pot stăpâni?!”.

A bătut gongul și monstrul Carmen Stănescu (29 iulie 1925 – 12 aprilie 2018) nu s-a mai putut stăpâni: s-a dus să tulbure somnul sacru al monștrilor din distribuțiile de dincolo. Niște egoiști – cum mă vezi și cum te văd și să nu zic vorba aia! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Imbru Moacetescu frumos spus,dati mi voie sa va "plagiez"
  Plecaciuni doamna,
  La revedere ,
  Multumim!
  Si sa adaug :aplauze calduroase!
  Si eu
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult