Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Actorul Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani

Sean Connery

Foto: Guliver/ Getty Images

Sir Sean Connery, actorul scoțian cunoscut pentru rolul său din seria James Bond și primul care l-a interpretat pe ecrane pe celebrul spion, a murit la vârsta de 90 de ani. 

Actorul, care nu se simțea bine de ceva vreme, a murit liniștit în somn, în timp ce se afla în Bahamas, a anunțat fiul său, James Connery. Alături de el, s-au aflat, în ultimele sale zile, membrii familiei.

„Este zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere tristă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”, a spus James Connery.

Cariera sa s-a întins pe parcursul a cinci decenii și a fost răsplătită cu numeroase premii, între care și un Oscar, primit în 1988 pentru rolul din „The Untouchables”.

Considerat cel mai bun actor care l-a portretizat vreodată pe James Bond, acesta a jucat în șapte filme ale cunoscutei serii. Printre alte producții cinematografice în care a jucat, se numără ă „The Hunt for Red October”, „Indiana Jones and the Last Crusade” şi „The Rock”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • As zice ca merita amintit și filmul Colina ( The hill). Cred ca este unul dintre cele mai bune filme ale lui Sean.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult