
(Foto: Vlad Basca)
Actorii Alina Grigore și Robi Urs au fost invitații lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Alina Grigore, care s-a întors în România după ce a fost plecată trei ani în SUA, a povestit că la protestele din Piața Victoriei a dus ceai manifestanților.
„Comparativ cu America e foarte interesant pentru mine. Eu m-am întors într-o Românie frumoasă. România crește, nu e în scădere. E într-o creștere frumoasă. Marea problemă e cu lipsa noastră de toleranță față de ceilalți, între câteva categorii sociale (...) A început să fie așa o mâzgă care se întinde peste tot. Dar în România se întâmpla puternic. Am dus ceai în Piața Victoriei. Am dus ceai pe biciclete, ne-au trimis oamenii din afară bani să cumpărăm fierbătoare și oale. A doua zi a apărut pe Facebook o postare cu Floricica dansatoarea. Am postat și eu. A dat repede delete și am zis că fac același lucru. Ne dezbinăm rapid pentru că infomația circulă”, a spus Alina Grigore.
Actrița a povestit că s-a întors în România pentru că își iubește țara și pentru că „nu am putut să glumesc în limba mea”, iar lucrul acesta era foarte important pentru ea.
Pentru rolul din „Ilegitim”, film regizat de Adrian Sitaru, Alina Grigore a obținut în 2016 două premii de prestigiu la festivalul european de film Subtitle, în Kilkenny, Irlanda - pentru Cel Mai Bun Scenariu și Cea Mai Bună Actriță.
Întrebat dacă s-a gândit să plece din țară, Robi Urs a mărturisit că prima oară i-a trecut prin minte ideea plecării în 2008, când fratele său a plecat în Canada. „Cu câțiva ani înainte să plece îmi spusese: «Gândește-te, poate vii, te muți în Montreal ». Am simțit un gol în stomac că s-ar putea să plec undeva atât de mult timp. Îmi e ciudă că nu am avut forța asta psihică să plec. Nu îmi pare rău, pentru că și eu iubesc într-un fel ciudat țara asta”, a spus Robi Urs.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Cand esti mic, insignifiant, nu ai nimic de spus, daaaaar, te baga cineva in seama, zici si tu ceva...acolo...
PS- stiu un roman care face stand-up comedy in USA- cu mult aplomb si succes ( de fapt o romanca... o cheama Andreea Georgescu- si DA stie sa glumeasca si in alta limba decat romana) - asta ar fi trebuit sa le explicam acestor saraci cu duhul...
Cat despre actorii romani ai acestor vremuri... vaaaaaai de scoala lor!
vizezi "tinte" mici ....... - apai ce sa-i faci, la asa subiect propus aici, asa contre printre comentaci ...................
Am observat asta pe pielea mea, si am facut ceva progrese... Este limpede ca un asemenea salt nu se face peste noapte, Nu stiu de ce doamna Grigore avea alte asteptari, imi inchipui ca mai avusese contacte cu straini si inainte de a pleca...
Poate doar astia plecati prin Doha, Islamabad, Teheran, sau mai stiu eu ce zona "defavorizata" unde platile sunt mari si supliciile pe masura;
Am prieteni in tari considerate sigure si care, de cate ori vin in Romania in concediu imi spun ' vin ca sa-mi amintesc de ce-am plecat"
Desigur, daca e vreun amarat care-si castiga banul la lopata sau cu laptopul in mana prin te-miri-ce tara araba sau din Orient, e clara "dragostea de tara"; Oricum aia nu dau doi bani pe ei, ii platesc doar pentru ca ei nu gasesc fraieri din Occident sa le munceasca acolo , sau le cer triplu fata de cat cere un romanas mort de foame;
In rest... iubeste-ti tara si vino sa contribui si tu aici , prin taxe si impozite, la prostia comuna...
Ideea este ca efectul plecarii unuia sau a unei mase de oameni are 2 punte de vedere, cel al celui care pleaca ( si aici poate fi multumit ca a plecat sau nemultumit, poate nu s-a adaptat la noua tara de adoptie ) si al celor care raman.
Eu privesc tara asta ca pe o corabie sau ca pe o casacare la un moment dat a inceput sa fie parasita de catre locatarii ei. Acum, ganditi-va ca in camerele, altadata locuite si -cat de cat - ingrijite de locatari au intrat diverse animale ( soareci, sobolani, gandaci - asimilati cu hotii, lenesii care au ajuns sa ne conduca ).
Intrebare: Eu cel ramas aici, cum sa reusesc sa ma opun hotiei si lenei raspandita in toata tara prin odaile ramase goale in urma celor plecati. Da, ma opun, dar sansele ca sa izbandesc sunt mai mici. Oricum am mai mult de luptat.
Acum din nou imi pun o intrebare care poate pe unii ii va supara, se vor simti jigniti: Faptul ca au plecat nu este intr-un anume fel o forma de lasitate.
Nu vreau sa insinuez ca cei ramasi ar musti de curaj si de civism. Uneori da uneori nu.
Oricum uneori ma simt parasit si abandonat de catre cei "plecati".
Unii vor spune: pleaca si tu!
Si eu zic, oare asta sa fie solutia?