Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Oana Pellea: „În clipa în care te desparţi de iubirea vieţii tale, nu o fi un semn al disperării? A plecat cineva din România de drag? Pentru prima oară în viață mi-am pus problema să plec”

Oana Pellea - In fata ta

(Credit foto: Vlad Basca)

Actrița Oana Pellea a mărturisit la emisiunea „În faţa ta" de la Digi24 că, recent, „pentru prima dată în viaţă” s-a gândit să plece din țară. N-a dat curs acestui gând, pentru că „nu mai există salvare individuală pentru situaţia în care suntem acum”, crede Oana Pellea.

Moderator: „Vedem că tot mai mulţi români din generaţia noastră, oameni care au un job, o familie, o situaţie materială, o profesie - decid să plece din ţară. Dumneavoastră ce i-aţi sfătui să facă? Să reziste în ţară?”

Oana Pellea: „Nu cred că există salvare individuală în situaţia în care suntem acum.

Nu cred că minciuna faţă de sine duce la ceva pentru că trăieşti într-un context, într-o societate care are regulile respective şi, oricât m-aş închide eu în lumea lui Shakespeare sau oricât aş asculta Mozart în casă închisă şi să văd filmele pe care le vreau şi să văd filmele pe care le iubesc, oricât m-aş închide în această celulă nu are cum totul să nu pătrundă. E o iluzie.

Nu pot să dau sfaturi. Ştiu că m-am surprins pe mine anul acesta, pentru prima dată în viaţa mea, că mi-am pus problema că poate ar trebui să plec şi eu din ţară.”

Moderator: „V-ați pus problema. V-aţi dat un răspuns?”

Oana Pellea: „Da. Am fost atât de uimită că m-am gândit la asta pentru prima dată.”

Moderator: „Pentru prima dată după Revoluţie? În viaţă?”

Oana Pellea: „Pentru prima dată ever. Asta înseamnă că tensiunea e mare, că nemulţumirea mea pentru soarta acestei ţări e enormă.”

Moderator: „Nu e un semn al disperării asta?”

Oana Pellea: „În clipa în care te desparţi de iubirea vieţii tale, nu o fi un semn al disperării? A plecat cineva din România de drag? A plecat vreun om în străinătate, la muncă, de prea bine în ţara asta? Nu!”

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 13:30. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • N-au plecat oamenii de prea mult bine, au plecat ca sa poata sa traiasca si sa respire un aer care se poate respira.
    • Like 0
  • ''A plecat cineva din România de drag? A plecat vreun om în străinătate, la muncă, de prea bine în ţara asta? Nu!''

    Da! Au plecat multi oameni de prea mult bine. Nu toti suntem la fel si avem aceleasi perspective fata de Romania. Au plecat oameni pentru experiente, pentru largire a orizontului mental, pentru instruire si s-au intors in Romania pentru a impartasii ce au invatat.
    • Like 1
    • @ Robert Pop
      "...pentru a impartasiiiiiii..." Mai bine ramai acolo si nu mai impartasiiiii... Ai o perspectiva proasta iar femeia aceea chiar stie ce vorbeste.
      • Like 0
    • @ Robert Pop
      Delia MC Delia MC check icon
      Binele e oare exclusiv material? Dacă lărgirea perspectivei, înțelegerea că se poate și altfel, e prea mult bine, probabil așa este. Dacă oamenii nu mai cred în "generație de sacrificiu" , da, e prea mult bine. Dacă pentru acel bine omul trebuie să se târască precum un vierme, înghițind bătaia de joc a unor sfertodocți numiți politic, negându-și convingerile, da, mă văd nevoită să recunosc, e de prea mult bine...Când ne îndreptăm vertiginos spre prăpastie fără a putea face efectiv ceva, e intr-adevar binele în stare pură...
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult