Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Adevărata origine a valizei TelDrum

Observ că au fost întrebate tot felul de persoane publice în legătură cu valiza TelDrum găsită-n drum, dar nu a fost solicitată expertiza unui specialist: savantul Hurduc, proaspătul ministru PSD al Cercetării, foarte apreciat de însuși dl Liviu Dragnea. Prof. dr. Hurduc a elaborat o teorie potrivit căreia omul nu se trage din maimuță. E drept că un alt pesedist de vază, vicepreședintele Țuțuianu, este autorul unei conjecturi asemănătoare – pesediștii nu se trag din maimuțe, pentru că ei sunt un partid de maimuțe, nu s-au tras încă de-acolo – dar fără argumentația științifică a prof. Hurduc. Acesta consideră că oamenii vin din viitor, dintr-o lume paralelă. Ei aduc de acolo și obiecte, cum ar fi vasele din cultura Cucuteni, apărute cu circa 5.000 de ani înainte de Hristos prin zona Iașiului, prea avansat tehnologic fabricate, spune profesorul, pentru epoca aceea.   

Exact așa, ca o oală de Cucuteni, ne-ar putea explica dr. Hurduc, s-a teleportat din viitor valiza de Teleorman. În acest viitor, o serie de boși ai TelDrum, în cap cu Liviu Dragnea, se va întâmpla să ajungă la pușcărie. Serile de iarnă penitenciare sunt lungi, așa că, în afară de geanta personală cu săpun, aparat de ras, periuță de dinți etc., viitorii deținuți vor fi luat cu ei și o valiză colectivă, hrană pentru melancolie, conținând facturi și poze exotice, suveniri de amintiri comune din vremurile de aur. Unul dintre ei, și anume Liviu Dragnea, a ciordit valiza și a evadat, zbughind-o prin timp, în lumea paralelă Hurduc. În timpul călătoriei, Dragnea s-a împiedicat de o gâlmă în spațiu-timp, s-a hurducat, cum se spune științific, și a scăpat valiza, care a intrat pe o altă curbă spațiotemporală, aterizând în aria rurală din Teleorman.

Dl Dragnea a aterizat în fruntea PSD. Pe cale de consecință, Liviu Dragnea aflat printre noi nu e el, e Liviu Dragnea din viitor. Această viziune explică nu numai originea valizei, ci și de ce râde dl Dragnea, dar nu e râsul lui, și se dă la om de la o vreme încoace – venind din viitor, știe prea bine ce-o să i se întâmple...

P.S.

Până una-alta, Rise Project poate să exploateze în foileton prada jurnalistică, dar ar face bine să dea documentele și procurorilor DNA care instrumentează dosarul TelDrum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion Rău Ion Rău check icon
  Mi-e teama ca odata facut public continutul nu va mai avea valoare juridica, va fi doar asa pentru "Ia uite ma ce facura astia...."
  • Like 0
 • Paul check icon
  Lucrurile sunt foarte simple, simpatizanții alde pesede sunt prosti in mod natural, prosti deveniți sau in devenire și mafioti. Simpatizanții lui dragnea sunt mafioti sau cretini (cu toată considerația pentru cei bolnavi de cretinism). Pe cloaca pesedista o doare la basca cate faradelegi a făcut dragnea, deoarece nu este in stare sau nu are nici un interes sa înțeleagă de ce a fura de la stat e o chestie rea, mai ales când primesc și ei ceva, pentru ca in mintea lor putina sau bolnava, ăla nu a furat de la ei ci de la alții. O mențiune de onoare merita acea categorie de prosti alcătuită din debusolații bolnavi de scenarita, care sunt convinși ca cineva ne fură și inclusiv alde pesede fura dar ii simpatizează deoarece sunt d’ai noștri și de fapt dragnea este hoțul bun care pregătește venirea dacilor din munți... In rest un mare “marș” postailor de la alde pesede
  • Like 1
 • Cu Kovesi la conducere, chiar era de dorit ca aceste dovezi sa ajunga laDNA, dar acuma, sincer, nu stiu daca e cea mai indicata solutie....
  • Like 0
 • Dar, daca Dragnea si-a creat singur valiza gasita ? Daca valiza asta se va dovedi ca este plina doar cu balarii, cine va raspunde de toate speculatiile lipsite - in acel caz - de temei? A fost un balon aruncat in aer pt prostirea oamenilor, sau este real? Problema majora nu este deocamdata ce se afla in valiza. Cel mai urgent, ar trebui gasit 'autorul' valizei. Din ce am vazut deja publicat pe retele, eu cred ca valiza aia a fost creata de Dragnea.
  • Like 0
 • Dar, daca Dragnea si-a creat cu manutzele lui (sau aripioare sau excrescente de genul membre, asa cum au ei acolo in lumea paralela adevarata), valiza teleormaneana, ca sa puna in acest fel 'Matrix'-ul la treaba, fara ca 'softul' de fatada sa gaseasca nimic compromitator?
  • Like 0
 • dalex check icon
  Daca si procurorii sunt de talia morala a lui Tudorel nu este cam riscant sa puna mana pe valiza ?
  Daca dau prioritate la portofel cum a facut si Ciorbea ?
  Chiar daca nu-l putem condamna ( noi, votantii, prostimea care va sa zica ) pe Dragnea este bine sa cunoastem continutul valizei si apoi sa o dam pe mana "autorihotilor". Putem macar sa votam in cunostinta de cauza la urmatoarele alegeri.
  • Like 1
 • "Dl Dragnea a aterizat în fruntea PSD. Pe cale de consecință, Liviu Dragnea aflat printre noi nu e el, e Liviu Dragnea din viitor. " Pai daca e din viitor poate ca deja a fost condamnat si si-a ispasit si condamnarea deci mai are rost acum sa mai fie condamnat? Viitorul devine trecut. Intrebarea e cum a ajuns frate valiza aia la RP si nu la tolo.ro? Sau la Rares Bogdan? Sau la timesnewroman sau Patriarhie ceva? Cum lasi valize de-astea pe camp si uiti de ele? Cum de localnicul ala a dus valiza la RP si ce grad avea localnicul? Numai la noi se pot intampla lucruri de-astea nascatoare de jdemii de intrebari. Si poate ca nu-i nimic acolo, mii de acte si extrase de cont. Asa si? E firma, n-are ekg-uri si radiografii. Si poze din vacante cu gagici. Amintiri. Ramane de vazut ce se poate folosi din hartiile alea.
  • Like 2
  • @ Magotu Enigmatic
   Tot ce este acolo va fi folosit de fenomenul ”cancan” din presa noastră și pentru confecționarea unui număr infinit de fitile pentru ”bombele” din presa apud Dan Diaconescu !
   • Like 1
 • In legătură cu predarea probelor la dosar, din ce am înțeles, se vor face intai publice urmând că organele abilitate să se autosesizeze daca e cazul. Mintea mea spune că odată intrate într-un dosar pe rol, informațiile se clasifică într-o formă sau alta. Poate delay-ul e tocmai pentru a obliga la transparență?
  • Like 0
 • Da, se vede că autorul articolului „se are ” cu SF-ul., eu nu m-aș fi gândit la varianta prezentată mai sus, însă trebuie să recunosc, are o logică perfectă. În plus, binedispune prin umor și "spoiling". Apropo de spoilerul de față — domnu' CTP, sper că e sigur deznodământul din viitor, ăla cu Liviu Dragnea în penitenciar...
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Bestial , am crezut ca mor de ras!
  Si cand te gândesti ca povestea asta nu este una SF... Parca mi-l si imaginez pe Dragnea scapand săpunul din valijoara lui in hurducaiala ratei de Teleorman.
  • Like 4


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult