Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Adevărata origine a valizei TelDrum

Observ că au fost întrebate tot felul de persoane publice în legătură cu valiza TelDrum găsită-n drum, dar nu a fost solicitată expertiza unui specialist: savantul Hurduc, proaspătul ministru PSD al Cercetării, foarte apreciat de însuși dl Liviu Dragnea. Prof. dr. Hurduc a elaborat o teorie potrivit căreia omul nu se trage din maimuță. E drept că un alt pesedist de vază, vicepreședintele Țuțuianu, este autorul unei conjecturi asemănătoare – pesediștii nu se trag din maimuțe, pentru că ei sunt un partid de maimuțe, nu s-au tras încă de-acolo – dar fără argumentația științifică a prof. Hurduc. Acesta consideră că oamenii vin din viitor, dintr-o lume paralelă. Ei aduc de acolo și obiecte, cum ar fi vasele din cultura Cucuteni, apărute cu circa 5.000 de ani înainte de Hristos prin zona Iașiului, prea avansat tehnologic fabricate, spune profesorul, pentru epoca aceea.   

Exact așa, ca o oală de Cucuteni, ne-ar putea explica dr. Hurduc, s-a teleportat din viitor valiza de Teleorman. În acest viitor, o serie de boși ai TelDrum, în cap cu Liviu Dragnea, se va întâmpla să ajungă la pușcărie. Serile de iarnă penitenciare sunt lungi, așa că, în afară de geanta personală cu săpun, aparat de ras, periuță de dinți etc., viitorii deținuți vor fi luat cu ei și o valiză colectivă, hrană pentru melancolie, conținând facturi și poze exotice, suveniri de amintiri comune din vremurile de aur. Unul dintre ei, și anume Liviu Dragnea, a ciordit valiza și a evadat, zbughind-o prin timp, în lumea paralelă Hurduc. În timpul călătoriei, Dragnea s-a împiedicat de o gâlmă în spațiu-timp, s-a hurducat, cum se spune științific, și a scăpat valiza, care a intrat pe o altă curbă spațiotemporală, aterizând în aria rurală din Teleorman.

Dl Dragnea a aterizat în fruntea PSD. Pe cale de consecință, Liviu Dragnea aflat printre noi nu e el, e Liviu Dragnea din viitor. Această viziune explică nu numai originea valizei, ci și de ce râde dl Dragnea, dar nu e râsul lui, și se dă la om de la o vreme încoace – venind din viitor, știe prea bine ce-o să i se întâmple...

P.S.

Până una-alta, Rise Project poate să exploateze în foileton prada jurnalistică, dar ar face bine să dea documentele și procurorilor DNA care instrumentează dosarul TelDrum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion Rău Ion Rău check icon
  Mi-e teama ca odata facut public continutul nu va mai avea valoare juridica, va fi doar asa pentru "Ia uite ma ce facura astia...."
  • Like 0
 • Paul check icon
  Lucrurile sunt foarte simple, simpatizanții alde pesede sunt prosti in mod natural, prosti deveniți sau in devenire și mafioti. Simpatizanții lui dragnea sunt mafioti sau cretini (cu toată considerația pentru cei bolnavi de cretinism). Pe cloaca pesedista o doare la basca cate faradelegi a făcut dragnea, deoarece nu este in stare sau nu are nici un interes sa înțeleagă de ce a fura de la stat e o chestie rea, mai ales când primesc și ei ceva, pentru ca in mintea lor putina sau bolnava, ăla nu a furat de la ei ci de la alții. O mențiune de onoare merita acea categorie de prosti alcătuită din debusolații bolnavi de scenarita, care sunt convinși ca cineva ne fură și inclusiv alde pesede fura dar ii simpatizează deoarece sunt d’ai noștri și de fapt dragnea este hoțul bun care pregătește venirea dacilor din munți... In rest un mare “marș” postailor de la alde pesede
  • Like 1
 • Cu Kovesi la conducere, chiar era de dorit ca aceste dovezi sa ajunga laDNA, dar acuma, sincer, nu stiu daca e cea mai indicata solutie....
  • Like 0
 • Dar, daca Dragnea si-a creat singur valiza gasita ? Daca valiza asta se va dovedi ca este plina doar cu balarii, cine va raspunde de toate speculatiile lipsite - in acel caz - de temei? A fost un balon aruncat in aer pt prostirea oamenilor, sau este real? Problema majora nu este deocamdata ce se afla in valiza. Cel mai urgent, ar trebui gasit 'autorul' valizei. Din ce am vazut deja publicat pe retele, eu cred ca valiza aia a fost creata de Dragnea.
  • Like 0
 • Dar, daca Dragnea si-a creat cu manutzele lui (sau aripioare sau excrescente de genul membre, asa cum au ei acolo in lumea paralela adevarata), valiza teleormaneana, ca sa puna in acest fel 'Matrix'-ul la treaba, fara ca 'softul' de fatada sa gaseasca nimic compromitator?
  • Like 0
 • dalex check icon
  Daca si procurorii sunt de talia morala a lui Tudorel nu este cam riscant sa puna mana pe valiza ?
  Daca dau prioritate la portofel cum a facut si Ciorbea ?
  Chiar daca nu-l putem condamna ( noi, votantii, prostimea care va sa zica ) pe Dragnea este bine sa cunoastem continutul valizei si apoi sa o dam pe mana "autorihotilor". Putem macar sa votam in cunostinta de cauza la urmatoarele alegeri.
  • Like 1
 • "Dl Dragnea a aterizat în fruntea PSD. Pe cale de consecință, Liviu Dragnea aflat printre noi nu e el, e Liviu Dragnea din viitor. " Pai daca e din viitor poate ca deja a fost condamnat si si-a ispasit si condamnarea deci mai are rost acum sa mai fie condamnat? Viitorul devine trecut. Intrebarea e cum a ajuns frate valiza aia la RP si nu la tolo.ro? Sau la Rares Bogdan? Sau la timesnewroman sau Patriarhie ceva? Cum lasi valize de-astea pe camp si uiti de ele? Cum de localnicul ala a dus valiza la RP si ce grad avea localnicul? Numai la noi se pot intampla lucruri de-astea nascatoare de jdemii de intrebari. Si poate ca nu-i nimic acolo, mii de acte si extrase de cont. Asa si? E firma, n-are ekg-uri si radiografii. Si poze din vacante cu gagici. Amintiri. Ramane de vazut ce se poate folosi din hartiile alea.
  • Like 2
  • @ Magotu Enigmatic
   Tot ce este acolo va fi folosit de fenomenul ”cancan” din presa noastră și pentru confecționarea unui număr infinit de fitile pentru ”bombele” din presa apud Dan Diaconescu !
   • Like 1
 • In legătură cu predarea probelor la dosar, din ce am înțeles, se vor face intai publice urmând că organele abilitate să se autosesizeze daca e cazul. Mintea mea spune că odată intrate într-un dosar pe rol, informațiile se clasifică într-o formă sau alta. Poate delay-ul e tocmai pentru a obliga la transparență?
  • Like 0
 • Da, se vede că autorul articolului „se are ” cu SF-ul., eu nu m-aș fi gândit la varianta prezentată mai sus, însă trebuie să recunosc, are o logică perfectă. În plus, binedispune prin umor și "spoiling". Apropo de spoilerul de față — domnu' CTP, sper că e sigur deznodământul din viitor, ăla cu Liviu Dragnea în penitenciar...
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Bestial , am crezut ca mor de ras!
  Si cand te gândesti ca povestea asta nu este una SF... Parca mi-l si imaginez pe Dragnea scapand săpunul din valijoara lui in hurducaiala ratei de Teleorman.
  • Like 4


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult