Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Adevărul | Iordache, după ce Dragnea a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă: „Bate câmpii. Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD”

Florin Iordache - Foto Inquam Photos / George Călin

(Foto Inquam Photos/George Călin)

Acţiunea în instanţă depusă de Liviu Dragnea împotriva Vioricăi Dăncilă va fi respinsă, întrucât PSD a modificat legal statutul partidului, a declarat pentru Adevărul deputatul PSD Florin Iordache.

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi membrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă“, a spus Florin Iordache pentru Adevărul.

Aflat în închisoare, Liviu Dragnea a contestat în instanță, prin intermediul avocatului său, alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Locul acestui caine este langa seful lui.Fara drept de eliberare conditionata pentru ca acest criminal a slabit autoritatea ministerelor de justitie interne si a statului de drept pentru a scapa si curata trecutul lor infractional.Vei fi judecat jigodie .
  • Like 1
 • Nu-i mai e frica de sef. Acum e zmeu. Bag seama, principala trasatura a stabilor din PSD este prostia, mintea scurta. Nu mi-e greu sa mi-l imaginez pe Iordache cu acelasi discurs ca postelnicu la revolutie, daca printr-o minune ar ajunge iar sub Dragnea. La fel se manifestă si Veorica si Oprisan, la fel se manifesta si idiotul cu statut universitar Tudorel. Nu investesc nimic intr-o asigurare morala pentru ca lumea sa nu-i linseze cand vor iesi la iveala toate cacaturile pe care le-au facut.
  Pe de alta parte, se intampla asta pentru ca dupa debarcare, societatea romaneasca nu are curajul si tinuta morala de a-i ostraciza. Pentru ca dupa cat rau au facut acestui stat, care in 2015 ajunsese pe la mijlocul unei pante ascendente catre Europa, daca erau in alte tari din jur, ar fi fost unsi cu smoala, acoperiti cu fulgi si alungati cu pietre, dupa confiscarea prealabila a excedentului de avere facut prin furt si inselaciune.
  • Like 2
  • @ Calin Ungureanu
   Și fățărnicia, din interese meschine și lașitatea. Acum "scuipă mana pe care a lins-o", urmând să lingă altă mâna, pe care, mai târziu, o va scuipa. Un avorton ca mulți alții din gașcă
   • Like 0
 • Mike check icon
  Acum Grivei catelusul lingusitor, daca nu mai este stapanul, a devenit lup. Cam astea sunt relatiile interumane din PSD. Esti recunoscut si esti bun doar in haita. In momentul cand nu mai poti urma haita din varii motive devii si incomod si inutilizabil
  • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult