Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Consternare în PSD după ce, din închisoare, Liviu Dragnea s-a întors împotriva partidului: „Dacă se admite contestația, facem alt Congres”

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

Foto: Inquam Photos

Aflat în închisoare, Liviu Dragnea a contestat în instanță alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat şi a lui Mihai Fifor în funcţia de Secretar General. Intervenţia în dosarul de validare a congresului PSD, aflat la Tribunalul Bucureşti a fost depusă de avocatul lui Liviu Dragnea, relatează Digi24.

Cererea de intervenţie a lui Liviu Dragnea este admisibilă, şi va fi discutată în şedinţa de la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti, care va fi reluată la ora 17:00.

Dumitru Buzatu, PSD: Dacă se admite contestația, facem alt congres

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat la Digi24 contestația depusă de Liviu Dragnea: „E posibil ca lucrul acesta să fi fost făcut pentru că i s-a părut sau a sesizat o eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului, dar din câte știu eu noi ne-am luat toate măsurile pentru ca acest congres să se desfășoare în mod legal. Nu știu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp funcția de președinte al PSD și cunoaște procedurile. Dacă se admite contestația, facem alt congres. Ideea este că trebuie să așteptăm un pic până când instanța se va pronunța în legătură cu acest demers. Impactul e unui mininal, nu văd ce ar putea să se producă".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Eu zic să nu-l mai băgăm în seamă pe pulifriciul ăsta, a făcut deja prea mult rău țării (și încă și mai mult societății).
  România deja a devenit nițel mai respirabilă în lipsa lui: ne putem ocupa și de alte probleme decît justiție, justiție și iar justiție (condimentat cu Soroș, stat paralel și alte bazaconii)!
  • Like 3
 • dan check icon
  In tara mafiotilor este normal sa conduci PSD din puscarie.
  • Like 3
 • Cristi check icon
  Sa nu se trezeasca si cu o reclamatie din partea tov. N. Ceausescu..
  • Like 1
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Mai nea Livache. Matale inca nu realizezi ca ai "plecat ca PROSTU" din aceasta functie si sper sa pleci aidoma si din aceasta viata, sarac lipit, in mizerie, dintr-un bordei din Gratia, unde o fost taticu militian...Pentru talica, din partea unui admirator ( nesincer ), o frantura dintr-o melodie de-a lui Margineanu: " Sictir golane, mergi si munceste ( la Rahova ) si te-ntoleste, cum te pretinzi...."
  • Like 2
  • @ IC Tosca
   Delia MC Delia MC check icon
   Din Gratia a plecat, la (după) gratia a ajuns. Poate să spună oricine, era predestinat...
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult