Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Consternare în PSD după ce, din închisoare, Liviu Dragnea s-a întors împotriva partidului: „Dacă se admite contestația, facem alt Congres”

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

Foto: Inquam Photos

Aflat în închisoare, Liviu Dragnea a contestat în instanță alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat şi a lui Mihai Fifor în funcţia de Secretar General. Intervenţia în dosarul de validare a congresului PSD, aflat la Tribunalul Bucureşti a fost depusă de avocatul lui Liviu Dragnea, relatează Digi24.

Cererea de intervenţie a lui Liviu Dragnea este admisibilă, şi va fi discutată în şedinţa de la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti, care va fi reluată la ora 17:00.

Dumitru Buzatu, PSD: Dacă se admite contestația, facem alt congres

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat la Digi24 contestația depusă de Liviu Dragnea: „E posibil ca lucrul acesta să fi fost făcut pentru că i s-a părut sau a sesizat o eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului, dar din câte știu eu noi ne-am luat toate măsurile pentru ca acest congres să se desfășoare în mod legal. Nu știu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp funcția de președinte al PSD și cunoaște procedurile. Dacă se admite contestația, facem alt congres. Ideea este că trebuie să așteptăm un pic până când instanța se va pronunța în legătură cu acest demers. Impactul e unui mininal, nu văd ce ar putea să se producă".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Eu zic să nu-l mai băgăm în seamă pe pulifriciul ăsta, a făcut deja prea mult rău țării (și încă și mai mult societății).
  România deja a devenit nițel mai respirabilă în lipsa lui: ne putem ocupa și de alte probleme decît justiție, justiție și iar justiție (condimentat cu Soroș, stat paralel și alte bazaconii)!
  • Like 3
 • dan check icon
  In tara mafiotilor este normal sa conduci PSD din puscarie.
  • Like 3
 • Cristi check icon
  Sa nu se trezeasca si cu o reclamatie din partea tov. N. Ceausescu..
  • Like 1
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Mai nea Livache. Matale inca nu realizezi ca ai "plecat ca PROSTU" din aceasta functie si sper sa pleci aidoma si din aceasta viata, sarac lipit, in mizerie, dintr-un bordei din Gratia, unde o fost taticu militian...Pentru talica, din partea unui admirator ( nesincer ), o frantura dintr-o melodie de-a lui Margineanu: " Sictir golane, mergi si munceste ( la Rahova ) si te-ntoleste, cum te pretinzi...."
  • Like 2
  • @ IC Tosca
   Delia MC Delia MC check icon
   Din Gratia a plecat, la (după) gratia a ajuns. Poate să spună oricine, era predestinat...
   • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult