Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Adina Vălean, acceptată pentru funcția de comisar european de Ursula von der Leyen

Adina Valean - FB

Foto: Facebook/ Adina Vălean

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată miercuri după-amiază de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României. Surse politice au declarat anterior pentru Digi24.ro că Vălean va fi alegerea pentru a ocupa funcția de comisar european din partea României.

Adina Vălean va gestiona portofoliul european de Transporturi.

UPDATE: „România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al „Mecanismului pentru Interconectarea Europei”, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, au declarat purtătorii de cuvânt din echipa de tranziție a președintelui-ales al CE, Ursula von de Leyen.

În ședința de Guvern de miercuri premierul Ludovic Orban a anunțat, în prezența președintelui Klaus Iohannis, că trimite la Bruxelles două propuneri oficiale pentru funcția de comisar european: Adina Vălean și Siegfried Mureșan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • #Votez check icon
    Ori "Unitatea Militara Digi" a primit Ordin de Zi pe Unitate sa "deontologeasca" niste creierase, ori pute ceva in organismele UE... Pai se poate ? unde-s principiile transparentei promovate de ue?
    Pana acum persoana nominalizata nu avea consensul PokemonuluiSuprem (il recunoasteti in geaca rosie), nu era audiata de Parlament, nu respecta "principiului egalitatii de sanse (de parca un barbat e mai prost decat o femeie, sau viceversa - principiul competentei a disparut in neant). mai mult, nu mai e nevoie de audierea in Parlamentul European.
    Institutiile europene au dovedit inca o data transparenta si competenta... "fuck the ue"... nu trageti in vorbitor: e un citat celebru rostit de o tanti neinsemnata a "Marelui Licurici"...
    • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult