Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Adopția Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, rămâne valabilă

Sorina si procuroarea

Solicitarea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a sentinţei de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă luată brutal din casa asistentului maternal, a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova, scrie News.ro. Adopția rămâne astfel valabilă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins miercuri definitiv solicitarea lui Licu privind strămutarea de la Curtea de Apel Craiova a procesului care vizează revizuirea adopţiei Sorinei.

Tribunalul Olt şi-a declinat miercuri competenţa către Judecătoria Slatina, în privinţa părăsirii ţării de către Sorina. Judecătoria Slatina urmează să judece pe 20 iulie solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru a-i interzice Sorinei să plece din țară.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz. Dosarul se află la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dragii mei asteptam cu nerăbdare acest raspuns ca Sorina poate sa meargă într-o țară mai bună sa aiba o viață mai bună. Sunt fericita pentru ea bravo .Ii doresc tot binele din lume sa fie fericită acolo sa fie sănătoasă sa i se îndeplinească toate dorințele. Să crească mare sa ajunga cineva acolo și să se întoarcă sa ne povestească cum a crescut acolo .Drum bun Sorina și viață bună sa ai sunt fericită pentru tine .Dumnezeu sa te binecuvînteze .
    • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult