Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Adopția Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, rămâne valabilă

Sorina si procuroarea

Solicitarea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a sentinţei de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă luată brutal din casa asistentului maternal, a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova, scrie News.ro. Adopția rămâne astfel valabilă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins miercuri definitiv solicitarea lui Licu privind strămutarea de la Curtea de Apel Craiova a procesului care vizează revizuirea adopţiei Sorinei.

Tribunalul Olt şi-a declinat miercuri competenţa către Judecătoria Slatina, în privinţa părăsirii ţării de către Sorina. Judecătoria Slatina urmează să judece pe 20 iulie solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru a-i interzice Sorinei să plece din țară.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz. Dosarul se află la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dragii mei asteptam cu nerăbdare acest raspuns ca Sorina poate sa meargă într-o țară mai bună sa aiba o viață mai bună. Sunt fericita pentru ea bravo .Ii doresc tot binele din lume sa fie fericită acolo sa fie sănătoasă sa i se îndeplinească toate dorințele. Să crească mare sa ajunga cineva acolo și să se întoarcă sa ne povestească cum a crescut acolo .Drum bun Sorina și viață bună sa ai sunt fericită pentru tine .Dumnezeu sa te binecuvînteze .
    • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult