Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Adrian Severin, la o dezbatere din Parlament: „Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată”

Condamnat în primă instanță la trei ani și trei luni de închisoare pentru fapte de corupție, fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a vorbit în Parlament în cadrul unei debateri despre independența justiției. 

La dezbatere au mai participat Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) și Florin Iordache (PSD), dar și fostul ministru PSD al Justiției, Rodica Stănoiu. 

Tăriceanu, aflat el însuși sub urmărire penală, a lansat un atac la adresa magistraților.

 „Sub paravanul luptei necesare împotriva corupției s-au produs abuzuri flagrante, care au anulat cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul la propria imagine și prezumția de nevinovăție, iar telejustiția a devenit un modus operandi curent”, a susținut acesta. 

La rândul său, Adrian Severin a prezentat o viziune proprie asupra noțiunii de corupție. „Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul. Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupția înseamnă deviere și devierea nu poate fi a majorității sau a unanimității”, a spus Adrian Severin, citat de Digi 24

El a mai spus că astăzi lucrurile sunt pe dos: „Parlamentul e atacat de justiție, iar Executivul ne spune că sunt hotărâri judecătorești care nu trebuie aplicate, de data asta hotărâri care îi privesc pe magistrați. Ceea ce mi se pare că schimbă complet paradigma și normalitatea”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eugen check icon
    Dar are perfecta dreptate. Cum își permite un amărât de lefegiu sa-i ceara socoteala lui, care a fost ales cu ţ voturi în ...., după o campanie electorala în care a spus clar că el nu candidează decât în interesul lui și al familiei sale (eventual și a câtorva prieteni apropiați). Ce dacă a furat (înșelat, mințit etc), odată cățărat în vârful ierarhiei, este deasupra legilor ordinare, care nu sunt valabile decât pentru amărați, și care în mod normal sunt făcute ca sa-i apere lui interesele. Aşa că ciocu' mic, ca mâine dau o lege să fiți desființați...
    • Like 0
  • Omul (?!?!) ăsta are dreptate. Peste tot - la muncă, acasă, în găștile în care se adună, în oglinda din baie - el observă doar creaturi corupte, mincinoase, avare, ipocrite, șterpelitoare. Dacă toți sunt la fel, evident că legile actuale trebuie schimbate. Pedepsiți să fie cei ce nu fură, cei ce nu mint - ei sunt cei ce nu le fac cinste LOR.
    • Like 0
  • check icon
    poate totusi o "Olimpiada Nationala de Furt" ar putea indica mai bine persoanele ce urmeaza a fi alese pe functii reprezentative in statul roman ! propun mai multe probe descalificatorii, de la furtul portofelelor si schema pozi pana la omor prin imprudenta !
    • Like 1
  • check icon
    exista elemente ale naturii din fata carora scapi numai prin fuga. se pare ca parlamentul romaniei este pe cale a devenii un astfel de element al naturii.
    • Like 1
  • TREBUIE,dar trebuie neapărat STIPULAT ÎN COSTITUTIE controlul psihiatric & psihologic pentru cei aleşi de cei fără discernământ de către cei mulți, mulți dar p....i şi care nu pot fi verificați din păcate ! Toate cele faine cu tot dragul !
    • Like 0
    • @ Stela Rusu
      check icon
      presupun ca o confiscare totala a intregii averi a familiei, daca prin tribunal se dovedeste ca politicianul in functie a furat candva in viata sa, ar lecui multa, poate prea multa lume de prostie :) dar asa, hotia ... ca sport national, cum propune Severin ...
      • Like 1
  • David Z. check icon
    Când crezi că nu se poate mai rău, vine Adrian Severin.
    • Like 1
  • Eu cred că visul ăstora este dizolvarea DNA și abrogarea oricărui Cod Penal,începând cu AD 2016 până la a doua venire a lui Hristos pe Pământ.
    • Like 1
  • Cand o lege este incalcata de prea multa lume, inseamna ca legea trebuie aplicata.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Formularea e ciudată, totuşi ar trebui să existe şi un criteriu după care poţi testa o lege. Cred că legile care ar trebui schimbate sunt cele care produc multe efecte negative.
    • Like 0
  • check icon
    În traficul din România majoritatea șoferilor nu dau prioritate pietonilor la trecerile marcate: după logica mai sus exprimată, trebuie să desființăm „zebrele”?
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult