Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Harta rezultatelor din Moldova. Maia Sandu: cel mai tare președinte român nu e al României; moldovenii nu s-au lăsat vrăjiți de AUR

Harta alegeri R Moldova -

Sursa harta electorală Sorin Ioniță

UPDATE: Partidul Maiei Sandu a obținut un scor istoric de 52,5% la alegerile anticipate din Republica Moldova, după numărarea a 99,5% dintre voturi, arată datele Comisiei Electorale Centrale. Este cel mai mare obținut vreodată de vreun concurent electoral în istoria alegerilor din R. Moldova, scrie Hotnews.ro.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor. Alianța fostului președinte Igor Dodon a obținut 27,38% din voturi. Al treilea partid care a trecut pragul electoral este Partidul Politic Șor, cu 5,78% din voturi. În Parlamentul din Republica Moldova vor intra astfel doar trei partide.

Datele preliminare arată că Blocul Electoral Renato Usatîi, cu doar 4,11%, nu va intra în parlament.

Partidul AUR a obținut doar 0,49% din voturi.

Prezența la vot a fost de 48,41%.

UPDATE. Partidul Maiei Sandu - Partidul Acțiune și Solidaritate - ar fi obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, iar Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-a clasat pe locul doi cu 24%, potrivit rezultatelor unui sondaj publicat duminica seara de Ziarul de Gardă, scrie Hotnews.ro.

Partidul Acțiune și Solidaritate ar fi fost votat de peste 50% dintre cei prezenți la urne, arată rezultatele neoficiale ale sondajului care nu include diaspora și zona transnistreană.

STIREA INITIALA

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova au fost aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege noul Parlament, după ce vechiul legislativ a fost dizolvat în luna aprilie, la propunerea preşedintelui Maia Sandu, notează Agerpres.

În cursă sunt înregistrați 23 de candidați, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Citiți și:

Până la ora 11, circa 16,52% din totalul alegătorilor cu drept de vot au mers la urne și au votat la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Prezența la vot la ora 10.00 era de trei ori mai mare decât la parlamentarele din 2014, scrie agora.md.

Coadă la vot la o secție de votare din Montreuil, Franța, ora 8.00. Foto captura Facebook Diaspora Connect

La secții de votare din Italia și Franța se înregistrează cozi mari, cetățenii moldoveni au venit și s-au așezat la rând înainte de deschiderea urnelor. 

LIVE: Prezența la vot în Republica Moldova

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult