Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Alhamdulillah!

Cristian Tudor Popescu

●Propun o soluție mult mai rapidă și mai clară pentru rezolvarea crizei politice: să se reunească plenul Parlamentului, prezența obligatorie, se închid ușile și se dă drumul unui bellum omnium contra omnes, încăierare toată lumea cu toată lumea, transmisă în direct. Vor câștiga detașat, chiar și fără ajutorul de categorie grea al senatoarei urlătoare, matracucii de la AUR. După care, aceștia vor ocupa Palatul Victoria și vor guverna țara ei singuri, după cheremul lor.

România are nevoie de o stăpânire AUR. După treizeci și ceva de ani de la căderea clanului scorniceștean, a rămas în poporul ăsta o sete de dictatură a pitecantropilor ceva de speriat. Nici masele, nici partidele, nu dau un sfanț pe democrație, întrucât e obositoare, ineficientă și, cum a zis Iohannis, eșuată. Așa că un vaccin cu AUR poate ne-ar mai sătura de virusul dictaturii. Sau poate că vaccinul ne va îmbolnăvi definitiv, cum zice AUR. 

 ●Statisticile arată că, până în 2050, populația României va scădea la 15 milioane, dintre care o treime vor fi pensionari. Guvernele se schimbă de la an la an, iar sporul demografic rămâne constant negativ de la an la an. Și românii pleacă din țară.

UDMR sunt singurii care propun măsuri în programul de guvernare pentru creșterea natalității în România. Dar nu și interzicerea avorturilor. Și atunci, n-ar fi bun un Ceaușescu, să mai facem niște decreței și să închidă granițele?

●Primarul Dominic Fritz i-a anunțat pe timișoreni, fără să-i cadă dinții, că n-are bani să le dea căldură și apă caldă, că nu le rămâne decât să înghețe în case și în spitale. În decembrie `89, pentru că erau condamnați la frig și foame, timișorenii au ieșit cu pieptul gol în fața gloanțelor armatei trimise de un Ceaușescu pe care nu l-au votat niciodată.

Acum, ce să facă? Cum să se lupte cu nepăsarea, prostia, bulibășeala, cruzimea celor aleși de ei?

●Generalul Ciucă vrea să câștige războiul pentru guvern încercând să obțină un armistițiu în care inamicii (Florin Cîțu: „Armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici”) să-și suflece cu toții mânecile și să-i sape lui o tranșee. Strategia asta o fi folosit-o și în deșertul Irakian, cu soldații lui Saddam?

●Creștin n-am fost decât cu forța, când mi s-a aplicat un înec simulat în piscina Cristelnița. Acum însă, mă bate gândul să devin musulman. De ce? Pentru că Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca accesul în incinta Muftiatului să fie permis doar pe baza certificatului verde. Este primul dintre cultele religioase care solicită dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ pentru cei care vor să intre în lăcașul de cult.

Mai mult decât atât: spre deosebire de patriarhul Ciobotea, omologul lui musulman, muftiul Murat Iusuf, s-a vaccinat cu două doze și acum anunță public că o face și pe a treia „îndemnându-i pe membrii comunității să apeleze cu încredere la vaccin, pentru a-și asigura o rezistență mai mare la virus”. Alhamdulillah!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult