Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Alhamdulillah!

Cristian Tudor Popescu

●Propun o soluție mult mai rapidă și mai clară pentru rezolvarea crizei politice: să se reunească plenul Parlamentului, prezența obligatorie, se închid ușile și se dă drumul unui bellum omnium contra omnes, încăierare toată lumea cu toată lumea, transmisă în direct. Vor câștiga detașat, chiar și fără ajutorul de categorie grea al senatoarei urlătoare, matracucii de la AUR. După care, aceștia vor ocupa Palatul Victoria și vor guverna țara ei singuri, după cheremul lor.

România are nevoie de o stăpânire AUR. După treizeci și ceva de ani de la căderea clanului scorniceștean, a rămas în poporul ăsta o sete de dictatură a pitecantropilor ceva de speriat. Nici masele, nici partidele, nu dau un sfanț pe democrație, întrucât e obositoare, ineficientă și, cum a zis Iohannis, eșuată. Așa că un vaccin cu AUR poate ne-ar mai sătura de virusul dictaturii. Sau poate că vaccinul ne va îmbolnăvi definitiv, cum zice AUR. 

 ●Statisticile arată că, până în 2050, populația României va scădea la 15 milioane, dintre care o treime vor fi pensionari. Guvernele se schimbă de la an la an, iar sporul demografic rămâne constant negativ de la an la an. Și românii pleacă din țară.

UDMR sunt singurii care propun măsuri în programul de guvernare pentru creșterea natalității în România. Dar nu și interzicerea avorturilor. Și atunci, n-ar fi bun un Ceaușescu, să mai facem niște decreței și să închidă granițele?

●Primarul Dominic Fritz i-a anunțat pe timișoreni, fără să-i cadă dinții, că n-are bani să le dea căldură și apă caldă, că nu le rămâne decât să înghețe în case și în spitale. În decembrie `89, pentru că erau condamnați la frig și foame, timișorenii au ieșit cu pieptul gol în fața gloanțelor armatei trimise de un Ceaușescu pe care nu l-au votat niciodată.

Acum, ce să facă? Cum să se lupte cu nepăsarea, prostia, bulibășeala, cruzimea celor aleși de ei?

●Generalul Ciucă vrea să câștige războiul pentru guvern încercând să obțină un armistițiu în care inamicii (Florin Cîțu: „Armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici”) să-și suflece cu toții mânecile și să-i sape lui o tranșee. Strategia asta o fi folosit-o și în deșertul Irakian, cu soldații lui Saddam?

●Creștin n-am fost decât cu forța, când mi s-a aplicat un înec simulat în piscina Cristelnița. Acum însă, mă bate gândul să devin musulman. De ce? Pentru că Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca accesul în incinta Muftiatului să fie permis doar pe baza certificatului verde. Este primul dintre cultele religioase care solicită dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ pentru cei care vor să intre în lăcașul de cult.

Mai mult decât atât: spre deosebire de patriarhul Ciobotea, omologul lui musulman, muftiul Murat Iusuf, s-a vaccinat cu două doze și acum anunță public că o face și pe a treia „îndemnându-i pe membrii comunității să apeleze cu încredere la vaccin, pentru a-și asigura o rezistență mai mare la virus”. Alhamdulillah!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daniel check icon
  Tipul de neomarxism în care crede domnul CTP și islamul fundamentalist sunt ca o monedă cu două fețe pentru creștinism.
  Islamul, de la înființarea lui s-a răspândit prin forță sau mai bine zis, epurare religioasa și urăște libertățile democratice. Dovadă, o fac țările fundamentalist islamice, unde creștinii sunt persecutați și chiar închiși sau omorâți dacă își permit să se exprime "prea" liberi.
  Pe de altă parte în țări, precum China și Coreea de Nord, creștinii, de asemenea sunt persecutați și chiar omorâți.
  Aversiunea față de creștinism a lui CTP e bine cunoscută.
  Ce mă uluiește pe mine însă, este presupusa lecție a dansului despre democrație, corelată cu intenția de a se converti la islam. Hahaha.
  Domnule CTP, prin introducerea obligativitatii certificatului verde la locul de munca, guvernul, cica ar vrea sa ii pazeasca de o eventuala imbolnavire grava pe nevaccinati, cu toate ca si vaccinatii transmit virusul, dar ei nu au nicio restrictie...
  Deci, îi "salveaza" de imbolnavire grava cu covid, dar îi condamna sa moara de foame, pentru ca costul testelor pentru foarte multi romani va fi echivalentul salariului...
  La asta se mai adauga si faptul ca vor sta la cozi la testare, daca vor reusi din punct de vedere fizic sa le faca la timp, ceea ce va fi imposibil, la un moment dat...
  Deci, in cele din urma la presiunile angajatorului si discriminarea pe care o vor suferi la locul de munca, plus banii pierduti si umilinta testarilor obligatorii, isi vor pierde locul de munca, spre deliciul unor dezaxati ca dvs., domnule CTP.
  Parca va vad tresaltand de bucurie, la gandul ca, cativa "retardati", care refuza vaccinarea vor muri de foame...
  Numai că se duce naibii democrația, cu toate principiile ei, pentru ca aceasta aberatie legislativa, nu numai ca nu salveaza, dar pe unii, chiar îi condamna la moarte.
  "Heil Hitler!"... sau "Traiasca tatuca Stalin!" SAU "Alhamdulillah"... pentru că e totuna...
  Oricum, trendul acesta este in UE... "Noul normal" si "Marea resetare", care aduce o dictatura "vanjoasa" si "sanatoasa".
  • Like 0
  • @ Daniel
   Folositi aiurea termeni ca democratie, libertati individuale, de exprimare, de acceptare a vaccinarii, dictatura, dictator, persecutie, neomarxism, (ce-o mai fi si asta ca nu mi-e lamurit???), etc. S-a reusit, de minune, debusolarea in randul societatii, asmutirea diverselor categorii de indivizi. Un fapt banal, gratuit cum este vaccinarea este refuzat cu vehementa de anumite categorii in schimb sunt acceptate toate neroziile promovate de dezacsati, intens mediatizati, mai mult sau mai putin, de toate televiziunile, fara deosebire. Doar simpla mentionare a unor astfel de indivizi si zicerile lor tot mediatizare se cheama. astfel, indiferent de obtiunile individuale nu esti ferit de contaminare prin contact vizual si audio cu imbeciitatea. Antieducatia este in mare voga. Din acest motiv, la carma educatiei, se perinda un "ministru" mai degenerat, mai rau intentionat, ca altul de 32 de ani. "Romania educata" mai are de asteptat mult si bine. Daca i-o mai veni randul!? Valabil si pentru intreg mapamondul.
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Daniel check icon
   Dimpotrivă... Eu cred că folosesc acei termeni în mod corect.
   Vaccinarea este refuzată cu vehemență sau nu, de diferite persoane, pentru că așa trebuie să funcționeze acele drepturi într-o națiune democratică.
   Repet... Din moment ce, atât vaccinații, cât și nevaccinații sunt contagioși și majoritatea populației se vindecă trecând prin boală, fără să necesite spitalizare, nu ai cum să restricționezi drepturile și libertățile nevaccinaților, decât prin discriminare.
   Această ură împotriva celor care refuză să se vaccineze este promovată intens și de CTP, prin disprețul profund față de cei care au și alte opinii și desigur... nu vor să se vaccineze.
   Poate că ar trebuie după mintea dvs. să-l cenzurați, mai nou și pe Streinu Cercel sau pe foarte mulți medici care nu au ordine de zi pe unitate să susțină acest gen de discriminare, până la dictatură absolută, dacă s-ar putea...
   Restricțiile sau măsurile "pandemice" ar trebui să aibă suport științific și să evite discriminarea.
   Din nefericire, nu e așa...
   Nu mai rămâne decât impunerea "binelui" cu forța pentru nevaccinați de oameni cu gândirea dvs.
   Poate că, în loc să le restricționeze guvernul dreptul la muncă și să moară de foame, ar trebui să se gândească să-i adune pe toți vaccinații în niște lagăre de concentrare, să-i lege de pat și să-i vaccineze forțat, după care să le dea drumul în societate.
   În acest mod nu "prejudicuază" nici economia prin eventualele concedieri de la locul de muncă și le fac "numai bine", adică... Nici nu vor muri de foame, pentru că se întorc în câmpul muncii și nici nu mai sunt un "pericol" pentru ei înșiși, ca să se îmbolnăvească grav și să pună presiune pe sistemul medical.
   Până unde putem ajunge cu astfel de mentalități dezaxate?
   Neomarxist mai înseamnă, tradus pentru dvs. și comunist de rit nou...
   Adică, dialectica ateistă este prezentă și în loc de lupta de clasă clasică... se introduc alte categorii, gen minorități sexuale, sau mai nou nevaccinați vs vaccinați.
   Ideologia pornește tot de la Marx, doar că e "puțin reformată", dar în esență e aceeași...
   • Like 0
  • @ Daniel
   Aha! Deci pentru a putea spune ca suntem un stat democratic TREBUIE NEAPARAT sa avem si antvaccinism. Asta dupa ce aparitia vaccinurilor a fost o revolutie pentru societatea umana, multumita carei am scapat de o multime de boli mortale in masa si am reusit, in mare, sa avem indivizi sanatosi. Da, este adevarat, in prezent au aparut alte boli mortale impotriva carora se cauta noi remedii.
   Avem antivaccinisti nu numai impotriva combaterii covid ci si impotriva bolilor, demonstrat fara echivoc, eradicate doar prin vaccinare.
   . Deci propagarea maladiilor este un drept democratic! Asta este o ipoteza nebuneasca.
   Vaccinul anticovid este un vaccin care se studiaza de zeci de ani nu de acum.
   Care majoritate se vindeca trecand prin respectiva boala. Numarul urias de cazuri si morti, in toate statele care au incercat aceasta metoda, dar au renuntat, este imens. La noi s-au inmultit dupa imbecila relaxare din vara. Nu-l luati in considerare?
   "Restrictiile si masurile antipandemice" au suport stiintific. "Discriminarea" de care unii fac atata caz este o masura de lupta impotriva incapatanarii unora de a nu se proteja prin vaccin si de a raspandi, daca vreti, forma incurabila a bolii.
   Da, din ratiuni de interes national "binele" mai trebuie impus si cu forta. Este vorba de depturile tuturor nu doar ale unei minoritati, stimulata de niste rau intentionati inconstienti.
   De ce unii medici nu sustin vaccinarea este o dilema si pentru mine. Nu vreau sa fiu transant cu aceasta breasla, buna, rea de care, mai devreme sau mai tarziu, avem cu totii nevoie.
   Chestia cu "lagarele de concentrare este o aiureala ce nu merita a fi luata in discutie.
   Deci "comunistii de rit nou" sunt ateistii!? "Intersesanta" opinie.
   • Like 1
  • @ Mircea Zugravu
   Daniel check icon
   Da. Trebuie să existe și antivaccinism, pentru că unii nu au încredere pentru că nu a fost testat suficient și nu se cunosc toate efectele adverse pe termen lung.
   Nu știu când au fost testate aceste tipuri de vaccinuri genetice (ARN și folosind retroviruși...), dar cu siguranță, împotriva acestui virus nu are mai mult de 2 ani de testare.
   Oricât de mult nu v-ar conveni ideea că sunt FOARTE mulți oameni care se îmbolnăvesc în România de covid-19 și nu necesită spitalizare, totuși, aceasta este realitatea.
   O spune chiar Streinu Cercel (procentul fiind cam de 60%) și eu cred că are dreptate.
   În ceea ce privește numărul de morți, personal cred că dacă ar fi fost medicamente care ar fi tratat boala în fază incipientă, nu am fi ajuns la acest dezastru.
   Probabil, că ar fi murit oameni, dar majoritatea mor cei care au comorbidități.
   Chiar și așa, poate că accentul ar trebui pus pe persoanele cu comorbidități pentru a se vaccina, nu în mod agresiv, pe toată lumea.
   Eu nu am susținut imunizarea de turmă... Am susținut doar dreptul de a alege, fără să fii discriminat.
   Există, totuși, o limită, pe care dacă o depăsim, atunci exemplul cu "lagărele de concentrare" poate deveni plauzibil la un moment dat, dacă nu ne mai intersează dreturile și libertățile constituționale.
   Nu sunt nici împotriva vaccinării, însă cu regret trebuie să o spun, că aceste vaccinuri nu imunizează și omenirea, la fel ca și în situația gripei, nu va scăpa de acest virus.
   Acest "vaccin" este de fapt un tratament care nu te imunizează, nu te împiedică nici măcar să nu mai răspândești boala, ci te ajută să faci o formă mai ușoară a bolii.
   La fel de eficiente, pentru foarte multe persoane, pot fi și unele antivirale care și-au dovedit eficacitatea în pandemie, dacă bolnavii se tratează în faza incipientă a bolii. De aceea, nu e ok să le impunem. Ar trebui să oferim oamenilor și alternative....
   Pentru dvs,, pentru că nu o mai scot la capăt.
   Studiați următorul link:
   https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Materialism_dialectic
   • Like 0
  • @ Daniel
   Bietul de tine! Nu o mai scoti la capat cu atata prostie, tu cel "chemat" sa lamuresti cum e cu vaccinarea, cu comorbiditatile, cu testarea vaccinurilor, cu tratamentele cu "medicamente antivirale", si cate altele. Eu ma intreb asa, ca un prost cum sunt considerat de tine si nu doar, de ce ai fi tu in masura sa ne luminezi? Te cramponezi de cercel si rafila, asta pe partea celor care vorbesc cu o oarecare decenta, facand abstractie ca sunt psd-ist si deci respecta trendul psd in privinta temei. Eu nu as lua orbeste de bun ce spun astia doi, chiar daca sunt recunosuti drept specialisti in domeniu. Nu cred ca doar ei sunt singurii care spun adevaruri. In privinta ta - cum de esti asa in masura sa emiti verdicte?
   • Like 1
 • Mai in gluma mai in serios, recomand cartea Supunere de Michel Houellebecq. Ne indreptam , romanii cel putin, catre o Supunere ortodoxa..
  • Like 0
 • Aprob pozitiv........
  Afară de Alahmdulilah...........
  • Like 2
 • profun check icon
  Varză de Dâmbovița. Puturoasă...

  Nu încetez să mă tot mir, văzând cum toți cei care - ani de zile - s-au înhămat-înhăitat-îmbulzit la degradarea limbajului public și la denaturarea votului popular, scurmând voluptos pentru asta în cele mai îndoielnice dejecții de [pretinsă] logică, se dau în zilele astea îngrijorați de nivelul la care s-a coborât și de soarta democrației din România.

  Din nefericire, arătatul cu degetele rășchirate, grimasa pe meclă și urlatul spre falsele ținte, se fac simțite prin intermediul mai multor așa-numite... personalități.

  Una e aici de față. Amestecă ură în toate și-ar vrea să se-ncaiere lumea în parlament (pentru început, probabil - apoi, pe străzi).

  Între timp, el nu mai are mult și aduce cultul... propriei personalități la niveluri comico-grotești, sugerându-ne că încă de la născare se lupta cu popii.
  - Cine?
  - POPESCU
  - Popescu și mai cum!?
  - CRISTIAN
  - Aha...

  Păi, domn Popescu șezi mai calm! Nu te-au luat popii de-acasă, cu forța ca să te-nece în cristelniță. Aparținătorii matale de atunci ți-au dat și numele C r i s t i a n și tot ei te-au dat pe mâna popilor. Ceartă-i (sau, iartă-i pe ei!), domnule, nu da vina pe alții.
  • Like 2
  • @ profun
   Te-ai bagat si tu in seama!
   • Like 2
 • antonia check icon
  Domnule Popescu, cu parere de rau zic : tara asta e mai faina nepopulata - ca sa parafrazez o zicere arhicunoscuta.
  Asa ca ce luptati pentru vietile romanasilor care au mai ramas pe aici ? Considerabil mai putini si, si asa betegi de coruptie, spaga, sictir, invarteala, ghiorlanism, nesimtire dar facatori de cruci din deshte cand trec pe langa numeroasele biserici - asa cum ati scris intr-un articol recent : se da spaga si lu' Dumnezeu.
  Ce popor ? Mor batranii pe capete in suferinta si nici nu ne mai scandalizam . Si asa erau o povara si ne incurcau - nu-i asa ? bine c-a venit pandemia .
  Ce natalitate ? Care e sansa copiilor normali- increzatori, cu sperante si asteptari de la viata in aceasta tara ?
  Cum se zice : fiecare pasare pre limba ei piere. Asa si cu un popor.
  • Like 7
 • „bellum omnium contra omnes”
  Exact ce se întîmplă și aici. Sunt cîțiva cîrcotași „de profesie” care nu pierd aproape niciun prilej de a-și etala talașul din minte.

  Parcă mai ieri puneam aici definiția imbecilității, apud Carlo M. Cipolla. O reiau:
  „Un imbecil este o persoană care cauzează pierderi unui alt individ sau grup de indivizi, fără a cîștiga nimic în schimb, uneori chiar suferind pierderi în urma acțiunilor sale.”

  Definiția aceasta poartă numele de A treia Lege Fundamentală sau Regula de Aur. Iar A Cincea Lege Fundamentală spune că:
  „Imbecilul este cel mai periculos tip de persoană”
  cu corolarul:
  „Imbecilul este mai periculos decît un răufăcător”
  • Like 4
  • @ Nelu Mares
   Delia MC Delia MC check icon
   ...și sunt agitați de către TICĂLOȘI vaccinați.
   • Like 0
 • Gabi check icon
  Momentan, din nefericire, la noi sunt prea multe orgolii şi lupte interne pentru ciolan. D-le Cristian, este interesantă ideea dvs. "Bellum omnium contra omnes" (încăierare toată lumea cu toată lumea).
  Presupunând că așa stau lucrurile și că la noi nu are cine să elaboreze un proiect bun de țară; păi, la banii pe care-i consumă toate partidele, parlamentarii, senatorii, guvernanţii + toată birocraţia statului...per total; la banii ăştia, mai bine plătim anual cu 2 miliarde de euro o firmă de management profesionistă de nivel mondial. Putem să angajăm pe absolut oricine (chiar şi pe Warren Buffett). Şi să-l dăm afară când vrem noi, ca pe orice firmă - nu să aibă 4 ani garantat! Ce-i aia, „garantat”?
  Şi ne-ar mai rămâne şi ceva bani de autostrăzi și spitale noi. O țară mică, ca a noastră, ar putea fi condusă exact ca o firmă! Rulaj exclusiv profitabil. Fără deficit! Fără împrumuturi! Cheltuie cel mult numai atât cât produce!
  Proiectul de țară; nu trebuie să fie considerat ceva extraordinar și de nerealizat. Poate fi votat prin referendum. Sunt ţări care sunt cunoscute pentru te miri ce; fac bine câteva lucruri și o duc bine mersi. Noi de ce n-am putea să facem la fel?
  • Like 4
  • @ Gabi
   Adi check icon
   Da, de acord. Insa, hai sa facem asa ceva cu un patriot; nu cu un oaresicare din afara tarii!
   Sa nu uitam ca avem deja aici Casa Regala, Monarhia... Insa, faptul ca momentan aceastea NU se implica spune multe. Este trist, foarte trist! Ar trebui sa ne intrebam: oare de ce urmasii Regelui NU se implica? Oare chiar nu le pasa de Tara? sau se tem de ceva? (iata o propunere de subiect pentru cei de la Recorder).
   • Like 0
  • @ Gabi
   Adi check icon
   ..
   • Like 0
  • @ Adi
   Gabi check icon
   Adi, în caz că nu ştiai, de ceva timp SUA şi-a luat mâna de pe Europa - drept ca urmare Rusia are acum liber la refacerea dominaţiei sale asupra fostelor teritorii de dinainte de '89. La ora actuală, în acest context geo-politic, practic nu mai interesează pe nimeni ce-şi propune oricare partid politic local al unei ţări din estul Europei (inclusiv din România). Odată cu diminuarea influenţei „licuriciului” (SUA), chiar şi noi ne-am cam dat foc la valiză. Falşii noştri naţionalişti, precum şi micii socialişti de buzunar în trecut au mâncat atât de mult rahat, încât au reuşit să sperie încrederea vest-ului (probabil că asta şi aşteptau).

   Problema NU e de la politic sau de la conducători. Dacă ai capacitatea de-a te îndepărta îndeajuns de mult -dar fără nicio părtinire politică- atunci nu ai cum să nu observi că suntem un teritoriu cu o populaţie dezbinată, ne-educată şi care nu prea ştie ce vrea. Aşadar, oricine ar veni acum la putere va putea să facă doar atât cât se poate face „cu materialul clientului”.
   • Like 2
  • @ Gabi
   storo check icon
   Well...ideea nu e rea deloc, trebuie doar gindit mecanismul de control asupra a ceea ce face firma respectiva. Pt ca daca si aia isi vad doar de interesul lor si nu al tarii, nu am facut nimic. Azi aceasta firma de management este de fapt guvernul...
   Dar primul si cel mai greu pas e sa te descotorosesti de puturosii astia de parlamentari imbecili, care de 30 de ani deja s-au constituit intr-o adevarata clasa sociala.
   • Like 1
 • Generalul Ciuca nu vrea nimic , el a fost pus acolo pentru ca Iohannis si face ce face, pentru ca Citu. Tot acest comportament de copil isteric si egoist (un fel de Goe ) , este trasatura cea mai evidenta a lui Citu . El asa procedeaza de 1 an , le sparge capetele la toti si dupa aia vine cu tupeu si spune ca toti sunt niste nemernici ca nu vor sa se joace cu el.
  Dar acum vad ca au mai scos un star pe ecranele Prelipceanului de la Digi24 , magicianul cu numele de scena Cacarau ( Crin Antonescu) . Dupa ce ne-a bagat pe toti in cacat cu USL-ul lui pentru ani buni si-a bagat nevasta euro parlamentar si s-a retras din politica .Mi -aduc aminte ca ieri: " Eu si cu prietenul meu Victor Ponta..." Minunat.
  • Like 4
  • @ Radu Bogdan
   Mitomanul Pinochio zis Ponta,si-a batut joc de el in stil brutal pt ca asa merita,si mai are curaj sa iese cu ideile lui aiurite,sa-si dea cu parerea caca(raul)tul care era un lenes ordinar si un ratat dtpdvedere,iar Digi24 se murdareste cu asemenea invitati de trista amintire.
   • Like 1
 • Un articol în notă sarcastică, dar care reușeșete să fie și cumva incoerent. Fiindcă începe cu miștoul la adresa dictaturii de tip vechi (de tip ceaușist) și încheie cu proslăvirea dictaturii de tip nou (progresisto-globalist), a certificatului verde. Autorul chiar nu vede sau se face că nu vede nicio similitudine între cele două tipuri de dictaturi. Ba chiar este atât de fan al dictaturii de tip nou, încât, deși e ateu convins, se bate cu cărămida în piept (la mișto, desigur) că ar schimba credința tradițională căreia îi aparține (doar teoretic, forțat) și care îi pute cel mai mult, cu alta, mai obedientă cu dictatura de tip nou.
  A propos de dictatură, atenție! La început acest certificat verde era adus în discuție la nivel european doar pentru circulația ÎNTRE ȚĂRI. Și chiar și așa, se ezita mult în punerea lui în practică. Se dădeau asigurări că n-o să fie ceva gen PAȘAPORT COVID, bla bla bla. Uite că acum autoritățile din toată Europa au prins curaj și PAS CU PAS - vorba lui Mutulică - impun certificatul verde chiar și la intern, în zone din ce în ce mai extinse. ”Bravo” CTP, îți faci bine meseria în slujba puterii!
  • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Iar tu nu pierzi nicio ocazie de a ataca masurile necesare luate de guvernantii tuturor statelor, dupa care se iau si ai nostri, in ceasul al 13-lea. Si de a-l persifla pe ctp.
   • Like 10
  • @ Mircea Zugravu
   Salutare și toate bune și ție!
   Da, așa e, cum spui. Eu îmi afirm cu sinceritate părerile mele, întâmplător total opuse de ale tale. Care e problema? Nu mai e o țară liberă? Cred că încă mai e, dar nu pentru mult timp. Din păcate. Ție poate o să-ți placă vremurile ce vor veni; mie cu siguranță, NU.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Delia MC Delia MC check icon
   Care dictatură? Care similitudini? Nu vreau sa știu ce ar fi fost o astfel de molimă în vremuri.
   Care libertate vreți? Aia de a crăpa de covid? A am uitat, sunteți vaccinat...
   Țările au impus certificatul covid nu pentru a-și arăta mușchii ori a institui vreo dictatură ci pentru a merge totuși înainte sub amenințarea teribilă a molimei. Cum problema nr. 1 în chestiunea covid e numarul mare de persoane care au nevoie SIMULTAN de servicii spitalicești și astfel se blochează spitalele, vaccinul plus certificatul sunt singurele care pot în oarecare măsură să-i țină pe oameni departe de spital și economia funcțională. = pâinea de pe masă. Mda, ca în Italia la început ori în România ACUM. Deși Italia crunt lovită în primul val, acum o duce bine mersi. Cauza? Rata mare de vaccinare plus certificatul covid. Prin asta țările încearcă să se protejeze de un val nimicitor.
   Ce face românul? Urlă dictatură fără a gândi o clipă că asta e spre binele lui ( românii fiind în proporție de 66% nevaccinați ). Ce vrea românul? Să moară în chinuri? Unul la 3-4 minute o face. În timp ce scriu au murit deja vreo 5. Iată la asta duce.
   Acel certificat, unde funcționează deja demult, e o minimă asigurare că lucrurile sunt sub control iar cei care îl au sunt parte din soluție iar nu din problemă.
   • Like 10
  • @ Delia MC
   N-aș vrea să intrăm iar într-un dialog sterp, fără finalitate. Vreau doar să spun că DA, sunt vaccinat din primăvară fiindcă DA, eu cred în beneficiul oferit de vaccin (chiar dacă rezultatele pe total sunt parțial dezamăgitoare). E mai bine decât deloc. Deci NU sunt un antivaccinist. Și totuși m-am decis, ca împotriva beneficiilor personale pe care mi le-ar aduce continuarea vaccinării cu doza 3, apoi 4, apoi...n, să nu mai fac niciuna. Doar din opoziție față de persecuțiile la care încep să fie supuși nevaccinații. Deci deși sunt vaccinist în concepții, voi rămâne de la un moment dat nevaccinat, asumându-mi toate prejudiciile care decurg din asta. Deci la mine, presiunea și piciorul pe gât pus de autorități a funcționat în sens exact invers. O să ziceți că atitudinea asta e un cretinism. Că n-are nicio logică și niciun beneficiu, nici pentru mine nici pentru alții. Din punctul Dvs de vedere, da, n-are. Din al meu....e altfel. Și ”dacă o fi să mor în câmp de mohor” atunci ”ghinion”- vorba lui Werner. Dar să nu exagerăm: prea facem echivalența dintre nevaccinați și viitori îmbolnăviți. Apoi între îmbolnăviți și spitalizați. Apoi dintre spitalizați și cei cu forme grave de la ATI. Dar de la ATI, într-adevăr se scapă mai greu. Oricum vreau să spun că un nevaccinat nu e din start cu un picior în groapă, așa cum considerați Dvs și ”furioșii vaccinului”. Mai e mult de tot până acolo, deși există și varianta morții. Marea majoritate a infectaților scapă ușor. Mulți sunt asimptomatici. Sunt dramatic de mulți morți, așa este, dar infectații care se vindecă ușor sau nici nu realizează că au fost infectați, sunt muuuult mai mulți.
   Până la terminarea PANDALIEI îmi rămân ca responsabilități, atât pentru mine cât și pentru cei din jur toate măsurile de protecție, respectate cu sfințenie, mare atenție și o izolare cât mai bună. În cazul meu vreau și pot, am libertatea să acționez așa fără prejudicii personale sau de familie, majore.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Din cauza multora, prea multora iresponsabili, romania nu este la timpul de a fi "o tara libera". A inebunit o parte a lumii cu obsesia dictaturii, incalcarii drepturilor, persecutiilor. Ce aveti mai? Voi, se pare, ca nu ati trait o dictatura, nici macar pe cea de dinainte de momentul 89. Nu mai spun ca nu ati citit nimic din scrierile universale, in special romancierii americii latine, care descriu cu lux de amanunte dictaturi, lovituri de stat. A devenit un light motiv in gura oricui clamarea unei amenintari cu o sigura dictatura, cu incalcarea dreptului la opinie. Dar faceti abstractie de faptul ca zbierati pe toate drumurile impotriva a tot si toti, ca apareti, unii, neaveniti, pe posturile cunoscute tv si perorati vrute si nevrute, minciuni si jigniri la adresa celor care se lupta pentru a face ceva, cat de cat bun, in tara asta, fara sa va puna nimeni pumnul in gura, fara sa va lege nimeni, fara sa dispareti in necunoscut impreuna cu intreaga familie. Sa stiti ca asa se intampla intr-o dictatura, asa s-a intamplat si pe meleagurile astea. Daca indrazneste cineva, enervat de agresivitatea cu care bateti campii si de prostiile pe care le debitati sa vi se adreseze un pic mai pe limba voastra sariti in sus deranjati. Voi, oare, nu deranjati cu aberatiile pe care le debitati cu orice ocazie? Unii cu un limbaj cautat si cu tot felul de citate si trimiteri, pe care nu multi au rabdarea de a le verifica si nu stiu daca merita. Dta. ai postari "fluviu" plictisitore de urmarit, pe parcursul carora te contrazici. Un om cu adevarat destept, care are ce spune o face in cuvinte putine.
   • Like 5
  • @ Delia MC
   Eu cred ca este inutil sa li se raspunda unor astfel de indivizi. Unii nu par prosti si ma intreb ce interese servesc si pe ale cui. Ca sa nu mai spun ca sa te vaccinezi si apoi sa urli impotriva unei astfel de actiune mi se pare o nebunie.
   • Like 7
  • @ Dan Cojocaru
   Faptul ca te alaturi nevaccinatilor "in lupta inchipuita impotriva persecutiilor" denota ca nu judeci. Tot ce postezi este o spoiala care a crapat declarand aceasta aberatie. Nu este persecutie este o incercare spre binele lor si al celorlalti. Alfel nu o fac. E chiar atat de greu de priceput? Folositi, in mod abuziv, niste termeni al caror inteles va este, in cel mai fericit caz, confuz.
   • Like 4
  • @ Dan Cojocaru
   ...mai mult ca sigur dupa cum vorbesti nu-ti doresti sa rezolvam problema fluxului necontrolat de internati in spital care fac sa scada calitatea actului medical generand recorduri ale mortalitatii. Suntem intr-un razboi crunt cu propriile inchipuiri! Dar e bine ca inca vorbim. Admiterea unei forme de control arata un nivel al inteligentei colective. Daca la ortodocsi moartea e venerata in aceste clipe cu un scop pur economic caci se plateste cel mai bine iata ca alte comunitati religioase inteleg ca fara oameni, membrii ei in viata, nu ar exista! Sa ne dea Bunul Dumnezeu mintea cea de pe urma! Alhamdulillah!
   • Like 8
  • @ Dan Cojocaru
   O intrebare simpla: Ati cunoscut pe propria piele dictatura veche de stil comunisto ceausist? Sau faceti comparatii doar dupa ureche?
   • Like 2
  • @ Nicu Niculescu
   Da, am cunoscut personal dictatura ceaușistă. Nu sunt chiar un tinerel :):)
   Dar Dvs? Oricum există oameni de toate felurile: unii înțeleg mai mult din ce li se întâmplă sau din ce li s-a întâmplat, alții mai puțin. Nu fac nicio insinuare. Spun doar că nu toți au tras toate învățămintele din experiența de viață pe care au avut-o, astfel ca, ulterior, să oprească repetarea istoriei, dar doar altfel fardată.
   • Like 0
  • @ Adi Toader
   Cum poți să mă acuzi din start că nu-mi doresc rezolvarea CATASTROFEI medicale în care ne aflăm? Asta înțelegi tu din ce scriu eu? Mare păcat. Vreau cu toată puterea rezolvarea rapidă și cu pierderi minime a acestei nenorociri. DAR.... NU ORICUM. Nu călcând în picioare democrația și drepturile atât de greu câștigate în decembrie 1989. Sunt multe alte măsuri pe care ar fi trebuit să le ia guvernanții și pe care nu le-au luat (testare masivă, anchete epidemiologice și izolarea pozitivilor, tratament cu antivirale care acum lipsesc din farmaciile noastre, lockdown atunci când trebuie, ca acum, restricții pentru POZITIVI, nu pentru NEVACCINAȚI, că și un vaccinat poate fi infectat, iar restricțiile să existe dar să fie mai inteligente, nu cretine ca cele de noapte!!!! etc etc) A propos, pentru acei oameni care au participat la revoluție, libertatea a fost mai importantă decât moartea. De aia au murit pentru ea. Din toate vaietele de acum sincere sau false ale fanaticilor certificatului verde, se vede că pentru ei libertatea e egală cu zero. Contează numai viețile omenești, indiferent de miză. Părerea mea e că de fapt se tem cel mai mult pentru propria persoană. Moartea altora îi înfricoșează fiindcă se gândesc la riscul propriei morți. De aia nu e de mirare că în special tinerii din ziua de azi se crucesc la gândul participării lor vreodată la un eventual război, deci că ar putea ei vreodată să vrea să moară pentru țara lor, indiferent de situație și de miză. Pare că eu pun problema tendențios și cinic, dar nu e așa. Consider că e o ticăloșie a actualilor guvernanți alături de susținătorii lor, de a pune în balanță libertăți civile versus morți. Așa vor să impună acceptarea pumnului în gură, treptat-treptat. De ce nu pun în balanță buna / proasta guvernare a lor versus morți? (vezi măsurile din paranteza de mai sus).
   Apoi ați spus una după alta o frază deșteaptă (dar incorect folosită) urmată imediat de o răutate crâncenă. Prima e că ”Admiterea unei forme de control arata un nivel al inteligentei colective”. Da, perfect adevărat. De aceea nu suntem o societate bananieră, fără reguli, fără ordine și siguranță publică, fără legi, fără taxe și impozite etc etc. Dar există o limită în acceptarea regulilor, nu vă faceți că nu pricepeți. Apoi fraza ticăloasă: ”Daca la ortodocsi moartea e venerata in aceste clipe cu un scop pur economic caci se plateste cel mai bine.....” Cu asta ați dat cu mucii în fasole, stricând orice brumă de valoare a comentariului și a imaginii personale. Fără alte comentarii....
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Amice chestia cu ,, muuuuult mai multi ,, ma face sa iti explic cam cum ar trebui sa intelegi lucrurile. In situatia de fata nu conteaza cei care scapa , cu sechele sau fara, ci cei care mor. Fiecare viata este importanta , chiar daca ptr. tine se pare ca nu prea conteaza. Te asigur ca ptr. parintii care si-au pierdut copiii , ptr. copiii care si-au pierdut parintii , ptr . toti care si-au pierdut rudele si prietenii durerea este foarte mare . Ma gandesc ca nu te-a afectat in mod direct moartea cuiva si din aceasta cauza esti asa de cinic : muuuuulti vindecati contra cca. 500 de morti zilnic . In rest te incadrezi perfect in mentalul colectiv al celor 70 % de conationali care vor sa se rezolve cu pandemia dar orice masura s-ar lua nu este buna. Sa se rezolve primesc dar fara masuri coane Fanica . Curat murdar ar fi spus nenea Iancu.
   • Like 4
  • @ Mihai Romanciuc
   Te dai deștept foc deși nu înțelegi mare lucru. Dar aroganță ai cât cuprinde. Și rea-voință. Deci, să te iau ușor ca să pricepi: sigur că orice viață omenească e neprețuită. Dar dacă există un număr de morți (mult prea mare, într-adevăr) și în același timp sunt muuuult mai mulți vindecați fără probleme, asta înseamnă doar un singur lucru: RISCUL să mori e muuuult mai mic decât se prezintă sau se sugerează. Adică, așa cum am am mai zis, nu-i putem privi pe nevaccinați ca fiind cu un picior în groapă. că asta se spune mereu propagandistic: vaccinați-vă ca să nu muriți. Când de fapt, boala, deși gravă, prezintă o proporție mică de mortalitate pe total. Repet, fiecare caz individual de deces e o dramă teribilă pentru apropiați. Dar șansa ca, nevaccinat fiind, să ajungi la acea dramă, procentual vorbind e un număr cu o singură cifră, și aceea mică.
   Am mai spus că dacă e să dăm vina pe cineva pentru morții noștri am putea la fel de bine să dăm vina pe proasta guvernare, nu pe nevaccinați. Am scris deja unde cred că au dat-o în bară guvernanții. Dacă ți-e lene să citești, îți repet cu copy-paste: ” testare masivă, anchete epidemiologice și izolarea pozitivilor, tratament cu antivirale care acum lipsesc din farmaciile noastre, lockdown atunci când trebuie, ca acum, restricții pentru POZITIVI, nu pentru NEVACCINAȚI, că și un vaccinat poate fi infectat, iar restricțiile să existe dar să fie mai inteligente, nu cretine ca cele de noapte!!!! etc etc” E clar sau mai scriu o dată? Fiindcă mă acuzi cu rea-voință că orice măsură ar lua idolii tăi de la guvernare, pentru mine tot nu e bună. Am spus chiar că acum s-ar impune LOCKDOWN. Iar după lockdown restricții pentru POZITIVI nu pentru nevaccinați fiindcă vaccinații pot fi uneori și ei infectați, iar nevaccinații pot fi de multe ori curați ca lacrima. Dar idolii tăi pare că nu vor să stopeze transmiterea virusului și să acționeze cu cap, ci vor doar să îi favorizeze pe vaccinați (deși pot avea virusul și ei) și să-i persecute pe nevaccinați (deși pot să nu fie infectați). Asta doar ca să-i facă pe nevaccinați să le fie ciudă, să fie frustrați și să se vaccineze și ei. Deci o forțare nedemocratică, combinată cu ineficiența în stoparea transmiterii virusului. Am fost clar? Dacă e nevoie mai repet....
   În final eu recomand oamenilor să se vaccineze, chiar dacă eu am zis că renunț din motive de frondă la situația și administrația actuală. Vaccinul, deși e mai puțin eficient decât se spera la început, tot e mai bun decât nimic. Dar vaccinarea e una și punerea pumnului în gură de către guvernanți e alta. La fel și abuzul referitor la certificatul verde necesar peste tot și în forma actuală, care nu prea e eficientă în a stopa transmiterea comunitară a virusului.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Și dacă tot suntem cu toții de acord că fiecare viață omenească e importantă, ce părere avem de situația de la Timișoara, unde geniul lui Dominic Fritz a condus la sistarea agentului termic în tot orașul? Am auzit că un om a murit acasă intoxicat cu CO2 fiindcă s-a încălzit peste noapte la flacăra de aragaz. De asemenea, în spitale bebelușii sunt puși în incubatoare. Oare bolnavii de la ATI-Covid, cu plămânii praf, care abia respiră fiind dependenți de oxigen cum se simt în frig? Ne așteptăm să își revină sau să ne părăsească? De încălzire cu radiatoare electrice proprii nu poate fi vorba, că ne paște iar vreun incendiu.
   Guvernarea asta a făcut țara praf, pe toate planurile și în toate domeniile. Din cauza lor e valul 4 un adevărat tsunami, cum n-a fost în nicio altă țară, chiar cu vaccinare slabă ca a noastră. Din cauza lor sunt atâția morți de Covid și nu numai. Nu e de vină populația. Într-o țară făcută praf, de vină sunt întotdeauna ”managerii”, nu ”executanții”. Guvernanții, nu amărâții de nevaccinați. Se spune că ”vaccinarea e SINGURA soluție de ieșire din pandemie”. Greșit. Vaccinarea e necesară și ea, dar nu e suficientă. Vaccinul ăsta nu are capacitatea de a opri transmiterea comunitară. Rolul său e mai mult de protecție a propriei persoane să nu facă o formă gravă, deși au fost și cazuri din astea. Alte soluții mai sunt: testarea masivă, anchetele epidemiologice și izolarea infectaților (care pot fi și vaccinați și nevaccinați). Iar ca să nu apară bolnavi grav în spitale trebuie tratament de la început cu ANTIVIRALE specifice, care nu se găsesc deloc în farmaciile publice (doar puține prin spitale), dar se găsesc la speculanți. Ăia pot să le aducă, guvernanții noștri nu pot și pace. În general ei nu pot nimic, dar dau vina mereu pe alții (populația prea imbecilă pentru inteligenți ca ei, greaua moștenire etc) Becali a tot încercat să ofere GRATIS Arbidol, s-a oferit și să-l producă, dar a fost oprit. Terapia Cluj vor să producă ei Favipiravir sau să importe, dar li se pun și lor bețe în roate. S-a cheltuit enorm pe achiziția de vaccin, dar aproape deloc pe teste și antivirale. În aceste condiții, cred și eu că bandiții de la guvernare o tot dau cu ”vaccinarea singura soluție”. Iar cine nu crede cică e analfabet funcțional și are morții pe conștiință!!!!!
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Rar, dar gasesc si cateva mentionari carora trebuie sa le dau dreptate si sa recunosc ca mi-au trecut si mie prin minte. Pacat ca sunt rare. Nenorocirea acestei tari, dupa "cucerirea libertatii" incepe din 22 decembrie 1989, zi in care la conducerea statului s-au urcat cei mai mari ticalosi si tradatori si vanzatori, cei mai abjecti criminali care, dupa ce s-au folosit de o parte a "fortei de munca" pentru a se mentine, cu dintii, la carma au batjocorit-o si aruncat-o in cea mai neagra mizerie distrugand toata munca generatiilor anterioare, uneori munca fortata,, vanzand tot ce nu le apartinea si la cladirea carora nu au miscat un deget, jefuind cu nerusinare si cu acordul inconstient al unei mari parti a poporului. Popor care a pus, inconstient si prostit, umarul la propria sa distrugere, popor ce a permis, mai apoi, aparitia "clasei politice" de cea mai joasa speta, din randul celor ce aveau datoria si jurasera sa apere tara, dar care au fost primii care au batjocorit-o. Ma refer, in primul rand, la mai marii fostei securitati, cei ce au devenit "marcantii oameni de afaceri", nu prin munca si sacrificii ci prin pradarea a tot ce le-a fost la indemana. Asta au facut nemernicul de iliescu, p. roman impreuna cu camarila lor prin "reconcilierea" cu securitatea. Apoi, dupa ce au jefuit si distrus totul au aservit tara fata de ue. Da, sunt constient ce spun, aservirea. Totul s-a facut si se face "la recomandarea ue" in schimbul unor pomeni, in mare parte tot din contributiile noastre. De fapt ue ne-a impus oprirea productiilor proprii pentru a favoriza marile state capitaliste prin crearea unei noi piete de desfacere a produselor lor, unele de calitate indoielnica, prin gasirea de noi surse de materii prime si forta de munca la preturi sub nivelul celor de la ei. Pentru asta am fost "primiti" in ue, astea erau "meritele" noastre. Noi, acum, nu ne putem permite ce au facut englezii. Ei si-au pastrat economia, noi, prin cozile de topor ale noastre, am distrus-o. Ei sunt, intr-o oarecare masura, inca, dependenti de continent, imaginati-va ce s-ar intampla daca am indrazni noi sa facem un roexit! De aceea si numai de aceea noi trebuie sa induram orice umilinte si experimente si sa ramanem atarnati de ue. Veti sari pe mine ca sunt antieuropean, filo rus Nu, nu sunt, dar nu pot nega realitatea. Si sa mai terminam cu "cuceririle revolutiei". Aia nu a fost revolutie. Nu a fost romania singura sau prima tara din lagarul comunist care s-a eliberat. Din contra, a fost printre ultimile, dupa noi a mai fost doar albania. In decembrie 1989 a avut loc victoria sistemului capitalist impotriva sistemului socialist. Asta a fost tot. Eliminarea sistemului concurential mai slab. Si acum nebunia mondiala covid, care pune bazele anarhiei, urii si promovarea prostiei. Unde va duce? Vom vedea.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu oricum. Dar cum? Noi avem o idee deformată despre democrație, o confundăm cu libertinajul și anarhia. Libertatea ta se termină când inalci dreptul meu la sănătate, viață. Nu e o libertate cu orice preț că ar fi junglă ,anarhie. Dacă aveți o idee despre cum s-ar putea proceda FĂRĂ a avea bilanțul ăsta sinistru în spitale, ar fi bine de știut.
   Înainte de vaccin așa era. Restricții peste restricții, lockdown, nici o perspectivă.
   Acum avem o armă. După cum am mai spus, imperfectă. Dar infinit mai bun decat nimic.

   Veți spune ca in tarile alea unde certificatul verde se aplică demult cresc și acolo cazurile. Dar dacă în Italia ar fi incidența din România ar avea 60,000 cazuri pe zi și peste 1000 de morți. E așa? Bineînțeles că nu.
   E undeva dictatură? În Danemarca, Norvegia, Franța, Germania? Evident că nu. Mor ca muștele ca în România? Spitalele pline, blocate pentru toți indiferent de boli? Nu. Atunci de ce ii tot tragem cu dictatura? Se vede, cine propagă astfel de idei au interese și sunt în stare să calce pe cadavre să și le îndeplinească. Și pentru asta au intărâtat lumea, care ascultându-i se îmbolnăvesc.

   Delta e atât de afurisit că se spune că toată lumea se va întâlni cu virusul. Deci toți cei care nu au o formă de imunitate, vindecații ori nevaccinații sunt susceptibili. Din câți iau virusul, cu test, 3% o mierlesc. Riscul e prea mare.
   " Și de-o fi să mor, în câmp de mohor "... numai că moartea nu-i alegoria aia frumoasă din Miorița ci o moarte cruntă. Toți zic așa și în final regretă.
   Stiti care e paradoxul libertății? Să strigi libertate și să mori legat de niște tuburi.

   Iar cu "numai guvernanții sunt de vină" nu sunt de acord: ei nu vin de pe Marte ci sunt tot aleși de noi din rândul nostru. Nu cumva dacă ne-am osteni și noi un pic ar fi mai bine și guvernanții ar fi de altă calitate? Așteptăm mereu de la alții dar noi pe când? Până când mură-n gură și noi nimic? Până când așteptăm un Mesia să ne salveze dar noi să nu facem nimic pentru asta?
   Schimbarea nu se produce când acel Mesia ori mai degrabă tătuc ne scoate din belea ci pe principiul masei critice.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Sigur că NU anarhie. Nu sunt eu genul care înțelege prost democrația. Dar sesizez când guvernanții (din toată lumea) se folosesc de tragediile asociate pandemiei pentru a-și face jocurile. Nu cumva e super bine pentru ei să poată să strângă șurubul autoritarismului, din mai multe puncte de vedere, iar populația, în loc să se revolte la unison, dimpotrivă, unii să-i aplaude și să-i susțină? Și mai mult de atât, să se întoarcă împotriva celeilalte categorii de populație, pe care să o demonizeze? Divide et impera! SUPER! Bogdan Chirieac a definit perfect ce se întâmplă (începând de mai demult cu așa zisa campanie anticorupție de pe vremea lui Băsescu / Codruța). A zis: RĂZBOIUL ROMÂNO-ROMÂN. Care ar trebui să înceteze, ca o condiție necesară pentru a da înainte ca națiune. Ceea ce nu trebuie să însemne amalgamarea binelui cu răul, ci încetarea dezbinării gratuite, contraproductive a națiunii. Sunt 100% de acord. Iar asta trebuie să emane de la Președinte. El trebuie să fie mediatorul, liantul națiunii. Deasupra intereselor de partid. Desigur nu e cazul lui Werner care nu s-a sfiit să fie mereu factorul de dezbinare cel mai puternic.
   Nu cred nici eu că trebuie să așteptăm un personaj mesianic în care să ne punem toate speranțele, nu așa trebuie privite lucrurile. Conducătorii sunt aleși dintre noi, într-adevăr, dar e ca delegarea responsabilității personale printr-o procură notarială. Odată ce am dat o procură, nu mai sunt eu de vină pentru nimic din ce face împuternicitul. Îl pot ajuta și eu, evident, sau îi pot îngreuna misiunea, dar răspunderea e în totalitate a lui. A! Da, dacă nu-mi convine cum mă reprezintă, îl schimb cu prima ocazie.
   Într-adevăr schimbările se produc după acumularea unei mase critice, așa cum corect ați spus. Dar un președinte benefic ar fi ca un catalizator. Ar scoate tot ce e mai bun în societate, nu ca acum, tot ce e mai rău. Ar putea canaliza lucrurile într-o direcție sau alta.
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Sunt plăcut surprins de ce ai scris. Într-adevăr, situația României în UE și în lume este fix cum ai zis. Dar asta îmi provoacă o nedumerire în plus. Cum poți în același timp să vezi cu claritate faptul că suntem total supuși (prin cozile de topor de la guvernare) neocolonialismului occidental, dar în același timp să pupi pe obrăjori actuala guvernare? Fiindcă ei sunt principalii vinovați pentru actuala situație. Mă refer la situația (furăciunea) INTERNAȚIONALĂ din prezent, nu la furăciunile la care a fost supusă România pe plan intern, la care au contribuit de-a lungul timpului TOATE partidele, susținute de puterea securistă din spatele cortinei, tonul fiind dat, la început, acum 31 de ani, într-adevăr de gașca Iliescu-Roman.
   Deci, pe scurt, înțeleg motivele pentru care înjuri, care sunt aceleași cu cele pentru care înjur și eu. Dar nu înțeleg de ce ai greșit ”beneficiarii” înjurăturilor. Adică țintești stânga, în loc de dreapta. Fiindcă în timp ce în anii 90 puterea securistă era cu stânga, totuși începând cu regimul Băsescu aceeași putere securistă s-a mutat cu arme și bagaje la el, adică la dreapta. Iar ca dovadă, PSD-ul a început să decadă și să fie considerat nefrecventabil în occident, adică clar nu le servea lor interesele. Iar Johannis, PNL, USR sunt mângâiați pe creștet și ajutați. Johannis chiar decorat, absolut penibil. Deci cine servește acum mai bine interesele neocolonialiste și cine nu? Hai, zi tu! De acord să înjurăm, dar pe cine merită mai mult.
   P.S. Și tu și eu suntem PROEUROPENI. Faptul că ne opunem tendințelor neocolonialiste nu înseamnă că suntem antieuropeni. Vrem în Europa, vrem să respectăm regulile corecte, vrem să ne dezvoltăm împreună, în patria comună europeană. Dar nu vrem să devenim, doar din slăbiciunea și servilismul nostru, PROSTUL SATULUI sau ruda săracă pe care o disprețuiesc toți în timp ce profită de ea. Iar a avea un statut benefic în interiorul UE depinde doar de noi, de felul cum ne poziționăm și negociem. Deci nu e de vină cine vrea să profite de fraier (relațiile internaționale întotdeauna sunt pragmatice și chiar crude) ci chiar fraierul e de vină. Adică România.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   "Principalii vinovati" sunt iliescu, p. roman si intreaga camarila din jurul lor, impreuna cu etern ticalosul psd, sub toate numele ce le-a purtat.
   Actualii guvernanti incearca, sau mai bine zis au inercat, sa faca indreptare, cata se mai poate. Dar a avut grija psd, ca intotdeauna, sa-si infiltreze "agentii" si anume toti transpartinicii, care, in ultimul moment, s-au lipit de pnl cu misiune precisa: de a sabota si denigra tot si pe toti. Ma refer la pnl-istii proveniti de la alte partide, la fraudulosii aur si, nu in cele din urma la usr cu al sau barna , un "razgaiat", un nimeni si un ciolos, compromis deja in guvernul zero al tehnocratilor, actualmente dispus sa guverneze, cersind atentie.
   Psd, orice ar face nu poate fi decat decazut in ochii tuturor, mai putin ai profitorilor de pe urma "puterii" acestui "partid" abject, de la infiintare si pana cand va dispare.
   De ce este johannis penal? Ce rau a facut? Ce ar fi putut face mai mult, inconjurat de toate javrele din toate formele politico sociale? Toti ii cer sa se transforme in dictator, caci doar asa s-ar putea face ordine si starpi cotarlele pripasite, care trag de ciolan in toate directiile, iar cand se implica si incearca i se striga sudalmi si este acuzat de dictatura, de niste indivizi care nu ar sufla intr-o dictatura adevarata.
   Cu un popor de factura adunaturii numita romani nu vom avea in veci "statut benefic". Suntem, cu adevarat "prostul satului" prin tot ce facem noi ca popor. Sigurul adevar incontestabil: "romania este fraieul" lacom arivist si degraba tradator. Suntem poporul care isi elogiaza conducatorii ca, mai apoi, sa-i urasca si sa-i condamne de prostia nationala.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Cand un individ are o anumita ,, educatie ,, , atunci cand nu are argumente ,recurge la invective. Vorbaraie , vorbaraie , vorbaraie... Argumente logice ioc. Din cei 500 morti pe zi 97 % sunt nevaccinati. Pe de alta parte situatia din spitale ( mai ales la ATI ) este dramatica si asta pentru ca formele grave le fac in proportie covarsitoare tot cei nevaccinati.. De aceea trebuie ca oamenii sa se vaccineze. Restul cu procentul muuuult mai mare este cinism sau nu intelegi fenomenul . Tot timpul politizezi. Nu esti capabil sa intelegi ca este vorba de o problema medicala , ca virusul nu este nici PSD-sit , nici PNL-ist , nici USR-ist nici simpatizant AUR. Vaccinarea si masurile de protectie nu trebuiesc politizate . In alte state acest lucru s-a intamplat si acolo lucrurile sunt sub control . Pe de alta parte unele ,, argumente,, sunt infantile , de exemplu ,,nevaccinatilor sa le fie ciuda,, .Alte ,,argumente,,sunt atat de puerile , incat nu merita a fi mentionate. Oameni ca tine sunt din pacate multi in Romania si de aceea suntem pe primul loc in lume la mortalitate din cauza de Covid.
   • Like 2
  • @ Mihai Romanciuc
   Bla, bla, bla, asta spui. Dar continuă, poate pentru unii ești plin de argumente, interesant și doct. Nu și pentru mine. Pe mine mă amuzi, când văd la tine atâta simplitate și suficiență, dar și infatuare. Am concluzionat că n-am ce să dezbat cu tine la modul serios și profund. Pa-pa.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Ce sa inteleg: traiasca stanga ipocrita si mincinoasa si hoata si ticaloasa, caci asta este actuala stanga provenita din vechea stanga; si jos cu dreapta? Sa ma fac ca nu mai stiu ce a facut actuala stanga in 32 de ani si sa dau in dreapta? Nu. Stanga este vinovata de tot raul produs in romania, fara exceptie. dreapta este neputicioasa, infestata de stangisti prefacuti si arivisti. Stanga a existat odata, de prin anii 60 pana in anii 80. Au acumulat averi, bine ascunse si au minat masurile, aducand starea la degringolada, abuzuri, lipsuri pentru a discredita adevarata stanga, prin cultul personalitatii unui analfabet, prin "sfaturi" impotriva poporului. Din anii 80 nu mai exista stanga. Asa au reusit sa se impuna dupa lovitura de stat.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Ma dezamagesti . Stiu ca esti capabil de mult mai mult cand vine vorba de invective. De altfel ,, bagajul ,, de argumente , care era si asa destul de limitat si mai ales total ilogic ,ti s-a evaporat cu totul. Din ce ti-am explicat as fi multumit daca macar ai ramane cu ceva , si anume : vaccinarea este necesara , masurile de protectie trebuiesc respectate mai ales ca virusul nu are culoare politica si pe virus il ,, doare la basca ,, daca te vaccinezi tu sau nu . Virusul isi va face treaba lui de virus indiferent ca vor fi la putere in Romania PSD-ul , PNL-ul sau USR-ul .El poate fi invins ,doar daca expertii in domeniul medical vor fi ascultati si nu vor fi atatia carcotasi cum sunt in Romania ,care politizeaza acest subiect si care fac atata rau . Sper ca ce ti-am spus sa fie cu adevarat destul de simplu ca pana si tu , cu gandirea atat de ,, profunda ,, , sa le poti intelege.
   • Like 2
  • @ Dan Cojocaru
   Delia MC Delia MC check icon
   Dacă îmi dați și exemple unde s-a întâmplat vă cred. A, Belarus dar acolo ERA deja un sistem autoritar.
   Com pot acuma să fraternizez cu toți șoșocii nevaccinați că din cauza lor avem ce avem acum.
   Da, poți să canalizezi dacă ai ce: un psd care a CONTESTAT mereu măsurile antiepidemice, un USR care numai de bună credință nu-i, șoșocii imbecili? Lăsați că o să catalizeze Ciolacu. Și sper să se întâmple să ne învățăm o dată minte.
   • Like 1
  • @ Mihai Romanciuc
   Delia MC Delia MC check icon
   Corect, un lucru se poate demonstra în 2 feluri: științific și empiric.
   Cu argumente de corason nu ajungi nicăieri. Amestecăm lucrurile cu drag și spor și bineînțeles că iese un carcalete. În situații ca asta funcționează logica.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Pentru romania, in situatia economica actuala, ar fi sinucidere desprinderea de ue. Am fost adusi, cu aportul alor nostri, in situatia de a sta cu mana intinsa la mila ue si, mai grav, si la mila rusiei. Vezi gazele si petrolul.
   • Like 0
 • Domnule Popescu, Fritz chiar a mostenit o mare gaura la primaria Timisoara. Daca era Robu, treceau cu bine pentru ca veneau bani din miliardul lui Catzu.
  • Like 6
  • @ Georgescu Mircea
   Oricare ar fi situatia financiara ceea ce se intampla in timisoara este o crima. Este inadmisibil sa liberalizezi preturile la energie in plina pandemie, in plina iarna si sa permiti unor borfasi, bine cunoscuti, sa se oupe cu furnizarea energiei. Asa ceva nu se face fara un control strict cu niste indivizi ca romanii ce se ocupa de vanzarea a ceva ce nu produc. Asta este specula. Asigurarea unor conditii de viata decente si civilizate intr-o tara este chiar treaba statului, a guvernantilor. Dar, din pacate si astia sunt tot romani. Ma intreb unde vom ajunge. Pe de-o parte ne leaga de furnizorii de caldura, interzicand sau ingreunand debransarea si montarea centralelor termice individulale, iar pe de alta parte nu livreaza caldura!
   • Like 3
  • @ Mircea Zugravu
   Multumiti anarhistilor impostori, extremisti si defetisti din "opozitie" ca altceva decat sa scuipe nu sunt in stare!
   • Like 5


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult