Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Am înțeles, domnule Bolojan! Nu e vina nimănui. Nu e vremea adevărului. E doar vremea sacrificiilor. Ale noastre, nu ale voastre!

Bolojan si Grindeanu

Foto: Profimedia

Nu e timpul să tragem pe cineva la răspundere, e timpul să facem toți sacrificii ca să salvăm țara”. - răspunsul lui Ilie Bolojan, la întrebarea cu vina Guvernului Ciolacu și răspunderea acestuia. Așa începe noua guvernare: cu un apel la uitare. La tăcere. La solidaritate cu hoții.

Din păcate, faceți exact ce se temea o parte din societate: ștergeți cu buretele furtul din acești ani.

Nu e o criză globală. Nu e un război. Nu e o calamitate. Atunci de ce trebuie “salvată țara”? Ni s-a prezentat un proiect de dezvoltare și trebuie să ne sacrificăm pentru viitor? Nu!

Singura criză e una produsă intern, de ani de corupție, de furt sistematic și de complicitate politică. Asta vreți să salvăm?

Ați promis reformă. Dar azi, în loc să cereți răspundere celor care au dus bugetul în dezastru, ne cereți „sacrificii”. Pentru ce?

Pentru ca băieții care au furat — și care sunt și în PNL — să-și păstreze privilegiile? Ca să nu fie deranjați? Ca să nu dea banii înapoi?

Vreți să ne convingeți ca merită?

Haideți să vă spun ce puteți face mâine, dacă vreți! Veți să dați un exemplu pentru alte partide? 

Scoateți-vă oamenii din CA-uri, din instituții, din companiile de stat. Numărați-i! Sunt acolo pentru că sunt de-ai voștri, nu pentru că sunt competenți.

Retrageți-vă oamenii de la Transgaz, ASF, Electrica, CFR, din fiecare companie de stat la nivel local și central și numiți oameni profesioniști fără carnet de membru. Organizați concursuri reale, transparente, și lăsați competența să decidă. Dar nu o veți face! Ei sunt în continuare protejați!

Ați numit azi la șefia ANAF un domn care a trăit doar din bani luați de la stat, de la mai multe instituții în același timp: Metrorex, Romatsa, CFR SA, CFR Marfă, CFR Călători și Loteria Română. Din 2014, când în țara asta salariul mediu net era câteva sute de euro, acest domn câștiga mii de euro! A mai fost și șef la Mari Contribuabili ANAF! Și ce a făcut acolo? Ce îl recomanda? A luat bani de la Hidroelectrica și în toate declarațiile de avere are salariul confidențial! De ce? Era prea mic?

Înțeleg că aveți acum un segment de susținători entuziasmați. Vă văd un lider reformator, singura speranță între AUR și PSD. Dar dacă îi mințiți, dacă perpetuați aceleași rețele, dacă apărați hoția — îi veți pierde. Și veți pregăti terenul pentru extrema dreaptă. Exact așa vine AUR la putere. Cu ajutorul dumneavoastră. Ne veți cere și atunci să salvăm țara? De cine?

De AUR care nu contestă la CCR numirea lui Busuioc? Pentru că în realitate ei fac jocul PSD pe care și dumneavoastră acum îl protejați!

Dar dumneavoastră ce sacrificii faceți Domnule Bolojan? Dar partidul dumneavoastră? Ați spus azi că subvențiile pentru partide nu mai sunt așa de mari în 2025! Și ca veți reveni cu o propunere! Dar de rambursarea a peste 1 miliard de lei pentru campaniile electorale din 2024, către partide - nu aveți opinii? Nu vi se par nici acestea mari?

Nu Domnule Bolojan, nu vă critică doar suveraniști sau promotori ruși! Vă critică tot mai mulți oameni lucizi care au muncit corect pentru fiecare leu, pentru că apărați în continuare hoția! Rămâne aceeași justiție, rămân aceleași numiri și beneficii și vreți sacrificiul poporului: al antreprenorului, al studentului, al pensionarului, al muncitorului! Dar nu și al politicianului!

Nu cu două-trei cazuri izolate de care vorbiți veți opri jaful! Primul pas e pedepsirea celor care au furat. Al doilea – eliminarea celor care fură și azi. Al treilea – să cereți sacrificii doar după ce le faceți voi primii. Cei care nu ați riscat nimic în viața asta și v-ați construit integral averea cu banii încasați de la statul român! 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ia să vedem: vor reorganizarea țării în așa fel încât să plece la plimbare o căruță de funcționari publici care stau degeaba? Nu vor. Vor să renunța la banii de partid luați de la stat? Nu vor. Își numesc rude în funcții publice? Își numesc. TOȚI FAC ASTA. ABSOLUT TOȚI.
    • Like 0
  • In Romania nu se mai poare face nimic. O tara putreda si corupta pana-n maduva oaselor.
    • Like 0
    • @ Dragos Andreescu
      Ba se poate face. se poate să încercăm să nu votăm mereu și mereu aceeași gașcă și să încercăm și altă variantă. Ce ni se întâmplă este fiindcă am votat mereu în aceeași direcție sperând la rezultate diferite. Ne-a (v-a) păcălit propaganda profesionistă de fiecare dată.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Am mai vazut filmul asta, de 35 de ani numai salvatori ai natiei. Toti sunt la fel de lacomi si ipocriti, indiferent de culoare politica.
      • Like 2
    • @ Dragos Andreescu
      Și de aia pe unii îi refuzăm din start și îi votam mereu pe aceiași? Că zicem că sunt toți la fel? Păi dacă sunt toți la fel de ce ne încăpățânăm doar cu unii? :-) :-)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Păi trebuie să ne convingă, să ne spună clar: reducem aparatul de stat, refuzăm/returnăm toate privilegiile date partidelor, nu ne punem rude în ORICE FEL DE POZIȚIE, fie de partid, fie prin cine știe ce unghere ale statului etc. Deocamdată nu avem încă un partid care să fi spus clar și răspicat aceste lucruri. Toate partidele au luat bani de la stat.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Sigur că da, să votăm PSDhAUR, PSDPolPOT și PSDSOS, că aia cu 8 clase și turnătorul la securitate Garcea sunt peste ceilalți. Stai să vezi ca sunt șanse să guverneze cu PSD și ai să vezi ce va fi atunci. Belarus scrie pe noi.
      • Like 2
    • @ Mihai
      Asta e doar impresia ta, nebazată pe nimic real.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      E bazata pe fapte că nu degeaba s-au mutat în grupul parlamentar PSD niște parlamentari de la extremiști, inclusiv ăla cu 8 clase. Ăștia împreună cu PSD făceau praf totul.
      • Like 0
    • @ Mihai
      Urmează migrația în sens invers de la PSD la AUR.
      • Like 1
  • SAO check icon
    Personal am ajuns la concluzia fără echivoc...game over! Am vrut valori occidentale și m-am ales cu reminiscențele trecutului..Idealist din anii 90 am plătit tribut antreprenoriatului 35 de ani, inutil! ...Rânjetele disprețuitoare au fost înlocuite cu priviri încruntate și tonuri grave neconvingătoare! Un set-up unsuros al serviciilor.
    • Like 4
    • @ SAO
      ce vrei domle. asta e. se pare ca "democratia originala" nu functioneza. nu fii suparat ca tise duce "capitalismul de cumetrie". sta linistit nu numai ca funtioneaza. va dainui.
      • Like 0
  • Treaba cu hai să facem dreptate e romantică, dar e și o perdea de fum. În continuare, România este împărțită în mult prea multe județe, însemnând un aparat de stat obez, care trebuie hrănit din buzunarele contribuabilului (primari, consilieri etc.) Soluția? Evident, comasarea acestor județe și trimiterea la plimbare a căruței de funcționari de stat. La fel și pentru ministere, comisii etc. Nimeni nu vorbește de comasara județelor. Nici naționaliștii nu scot un cuvânt. Toate partidele au clientelă politică, iar acest aparat de stat a fost creat PENTRU clientela politică. Toate partidele își numesc rude în funcții, iar când partidul vine la putere rudele respective nu ies din partid, ci sunt instalate în aparatul de stat. Nu mă interesează partea morală. M-a interesat, dar acum nu mă mai interesează. MĂ INTERESEAZĂ FIX PARTEA TEHNICĂ. Mă interesează un aparat de stat la jumătate din ce avem acum. Și, dacă statul pierde din kilograme, lucrurile se reglează în mod natural. Bugetul răsuflă ușurat, instituțiile se eficientizează etc. Nu ajung doar tăieri.
    • Like 2
    • @ Valentin
      Într-adevăr nu ajung doar tăieri. Trebuie restructurat bugetul de stat. Dar mai trebuie multe altele. De exemplu trebuie încetată alimentarea găurii negre de cheltuieli numită UCRAINA și MULDOVA. Am înțeles că estimativ ar putea reprezenta cam 4% din PIB (aproape jumătate din deficit!!!!) Apoi trebuie mărite drastic REDEVENȚELE. Trebuie păstrate în funcțiune termocentralele. Trebuie renunțat la ideea vânzării companiilor de stat PROFITABILE, dar vândute cele neprofitabile în mod real, nu aranjat. Investițiile trebuie gândite în interes național nu după idei aiurea. Trebuie făcută și reorganizarea administrativ teritorială, în sensul expus de Dvs etc etc etc Deci ar fi multe de făcut. Dacă s-ar fi luat toate astea în calcul, nici nu ar fi fost nevoie să sufere populația așa cum se impune acum. Dar ce să ceri de la hoțomanii și mafioții ăștia pe care i-au votat cu bucurie atâția oameni.... Și să nu-mi ziceți de Nicușor onestul că mă faceți să râd. A zis că declară marii sponsori din campanie, că o să-i treacă în declarația de avere publică. Imediat, ca printr-o minune, CCR a dat decizia cu neobligativitatea publicării declarației de avere. Așa că nu o să vedem acei finanțatori, e clar. A zis că nu o să crească TVA-ul în mandatul său. Uite că crește. Am zis deja că și candidații la președinție au dreptul la decontarea, din bani publici, a cheltuielilor de campanie, dacă primesc peste un anume procent în alegeri. La fel la alegerile locale. Nicușor a cerut și va primi decontarea pentru alegerile la Primăria București. Sunt informații cum că va cere același lucru și pentru alegerile prezidențiale. Iar acolo e o sumă mare de tot. Veți vedea, dacă vreți să vedeți. Oricum, parcă ați spus că ați donat și Dvs vreo 50 de lei pentru Nicușor :-) :-) Să zică bogdaproste. Banii (MULȚI) au venit din donații, apoi se vor deconta direct către Nicușor. De unde? De la noi, din bani publici. Și NIcușor se va face gogoașă de bani. E tare afacerea asta cu alegerile sau nu? Și nu numai pentru el. Au văzut și alții posibilitatea asta de câștig și au profitat. Așa e legea, într-adevăr, dar unde e morala? Mai ales în vremurile astea de criză.....
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Aș spune să începem cu reorganizarea aparatului de stat. Cât despre ruși, nu știu dacă știați, dar un mare om politic din perioada interbelică a spus: Nu contează a cui este Odesa, contează cine o controlează. Deocamdată prefer să o controlăm noi. Nu vă uitați la americani, că ei sunt peste ocean. Noi suntem cei lipiți de ruși sper ca Odesa să rămână deocamdată a noastră.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Aveți un link credibil pentru acel 4%?
      Pentru că dacă ar fi adevărat ar fi un act de trădare.
      • Like 2
    • @ Valentin
      RazvanP check icon
      Odessa nu mai e "a noastră" de prin '44...
      • Like 1
    • @ RazvanP
      N-ați citit cu atenție citatul respectivului om politic: nu contează A CUI este, ci CINE o controlează. Momentan nu o controlează rușii, dar dacă Europa nu se mobilizează o pot controla. Deocamdată noi, europenii, o controlăm. Ar fi un dezastru să o controleze rușii.
      • Like 1
    • @ RazvanP
      Nu lucrez în structurile satului ca să știu dimensiunea reală a ajutorului față de Ucraina și Moldova, iar lucrurile sunt ținute la secret față de marele public. Eu spun ce am auzit la TV și părea ceva serios. Dacă minte sursa de acolo, atunci mint și eu fără să vreau. Oricum aceste lucruri vor ieși la iveală la un moment dat. Cred că se țin la secret tocmai ca să nu întărâte populația și așa pornită împotriva conducătorilor. Dar l-am auzit eu personal pe Nicușor spunând, imediat după alegeri, că suveraniștii e drept că nu ne-ar fi scos din UE (așa cum măcănea propaganda - nota mea), dar NU ar mai fi dat bani pentru Ucraina și Moldova. Vă dați deci seama că problema e importantă și de asemenea sumele sunt importante. De fapt aici e miza. Lucrurile se leagă. O să vedem devoalate vrând-nevrând mai multe lucruri pe viitor....
      Unde s-a dus Mucușor prima dată după câștigarea alegerilor? În Moldova și Ucraina. La cine se referă mereu în discursuri Mucușor? La Ucraina și Moldova. A spus Maiei Sandu că nu se vor reduce ajutoarele către Moldova? A spus. A spus că trebuie să continuăm să ajutăm Ucraina și să ne înarmăm, alocând 5% pentru apărare? A spus. Taie de la românii lui venituri dar nu taie de la ucraineni și moldoveni? Taie. Pare că e președintele Ucrainei sau al Moldovei în loc de cel al României? Da, așa pare :-( :-(
      De fapt el nu e președintele României. Președintele României e Macron. Mucușor doar face voia stăpânului Macron..... Deci el e GUVERNATORUL României....
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      RazvanP check icon
      Ca la Radio Erevan, nu era 4%, era 0.4%:
      "România și Germania au alocat 0,4 % din PIB drept sprijin financiar țării invadate de Vladimir Putin, cu 0,1 % mai mult decât Belgia, Luxembourg și Bulgaria. În anul 2024, Produsul Intern Brut al României a fost de 1.764 de miliarde de lei, adică aproximativ 353 de miliarde de euro."
      https://www.mediafax.ro/externe/avem-datele-cati-bani-a-acordat-romania-ucrainei-tara-noastra-se-afla-in-primele-20-de-state-care-au-sprijinit-militar-financiar-si-umanitar-ucraina-23524702
      Cam mult, imho, dar ok, să zicem că ne avantajează să ne luptăm cu rușii până la ultimul ucrainean.
      Deși, la cât de pline erau plajele Greciei, am o bănuială că banii ăia se reîntorc în UE...
      • Like 2
    • @ Valentin
      RazvanP check icon
      Tehnic vorbind o controlează ucrainienii, doar un alt "flavor" de ruși, momentan orientați într-o direcție care ne avantajează. Dar istoric vorbind nu ne putem baza pe ucrainieni mai mult decât pe verișorii lor de la est...
      • Like 1
    • @ RazvanP
      Faptul că ucrainienii vorbesc rusa - da, e mai răspândită ca ucrainiana - nu îi face automat ruși. Belgienii vorbesc franceză și nu se consideră francezi. În Austria se vorbește germană și cetățenii nu se consideră germani. Exemplele pot continua. Deocamdată Odesa este pro-europeană și nu pro-rusă. Dacă rezistă, evident.
      • Like 2
    • @ RazvanP
      Am citit și eu acum articolul cu acest link. De unde au ei datele nu știm, mai ales fiindcă ai noștri sunt secretoși cu acestea. Deci valorile din start pot fi altele. Se vorbește de ajutor militar, financiar și umanitar etc dar chiar din citatul Dvs reiese că e vorba (doar) despre sprijinul FINANCIAR de 0,4% din PIB. Cu siguranță aici nu intră acel sistem Patriot de 1 miliard de Euro pe care l-am donat. Iar ăla e doar ce se vede. În continuare cred că adevăratele eforturi pentru Ucraina sunt ținute la secret, nu fiindcă ar fi ceva ce ține de siguranța națională, ci fiindcă ajutorul e chiar MARE și ar înfuria populația. Mai ales dacă ținem cont de toate lucrurile făcute în sprijinul Ucrainei, inclusiv pentru refugiați. Dar asta cu refugiații e altceva, e ceva umanitar și ar trebui să existe în continuare un ajutor pentru ei, deși diminuat, reevaluat. Așa cum diminuate vor fi și veniturile românilor. În schimb cheltuielile militare exagerate și ajutorul militar pentru Ucraina ar trebui să ÎNCETEZE. Sunt un mare efort fără rost, fără finalitate. Interesul e al altora, la nivel european, iar noi ascultăm ca niște căței de aceia. România are un PIB relativ modest. 0,4% dintr-un PIB modest n-ar însemna mare lucru. Dar eu nu cred că e atâta frăsuială în Sistem doar pentru un 0,4% Nu pentru 0,4% se interzice un candidat la președinție care nu vrea să-l dea și se impune un altul care vrea să-l dea. Sunt convins că efortul financiar (cu tot ce cuprinde el) în legătură cu Ucraina e mult mai mare decât atât. Am mai zis, o să vedem la un moment dat și o să ne convingem.
      • Like 0
    • @ Valentin
      RazvanP check icon
      Îmi este perfect egal dacă se consideră sau nu ruși. Până acum câțiva ani își făceau mendrele pe Chilia și în Golful Musura, zilele trecute închideau școli și biserici românești în Bucovina de Nord, hau să nu-i idealizăm mai mult decât e cazul..
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Dan check icon
      Ce ar trebui de fapt „încetat” este trădarea în favoarea rusiei, criptocomunistule.
      • Like 3
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      De unde vin datele că ne costă Moldova și Ucraina 4% din PIB? Așa spune informația din apă?
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Punct cu punct, toate propaganda putinistă. Au intrat rublele și a crescut motivația.
      • Like 1
    • @ RazvanP
      Mihai check icon
      Există o prevedere internațională ca țările mai bogate, cum este considerată România, să aloce o anumit cifră din PIB ca ajutoare pentru țările sărace. România dă toată suma Moldovei, deci cumva banii respectivi oricum se pierdeau.
      • Like 1
    • @ Mihai
      Ai tu dreptate: cine ține cu românii și nu e impresionat de alte interese străine, cică e putinist (?!?!?). Dar cel care îndeamnă și le facilitează europenilor să fure de la noi se cheamă ”pro-european”. De fapt așa și este: pro-european, nu pro-român. Astăzi a ajuns trădare să fii pro-român și corect să fii pro-anumite state.
      • Like 0
    • @ Mihai
      RazvanP check icon
      Una la mână nu mă impresionează prevederile internaționale, doi la mână dacă în cazul Moldovei am mai degrabă o abordare ambivalentă, nu mă încântă să le dăm bani pentru că istoric vorbind au fost în două luntrii, cochetând și cu rușii, pe de altă parte s-au dovedit a fi loiali în iarnă, în cazul Ucrainei cred că le dăm c mult, pentru felul în care se poartă cu minoritatea românească.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mihai check icon
      Care e pro român? Gurul securilă cu industria calului? Ăla e cu înțelepciunea rusească în gură de multă vreme iar protejatul său este finanțat de la Moscova prin fondatorul PSDhAUR, Marius Dorinovici Lulea.
      Vezi să nu fure europenii de la noi mai mult decât furăm noi de la ei. Dar tu vrei să vină rușii să ne elibereze așa că e normal să comentezi vrute și nevrute.
      • Like 1
    • @ RazvanP
      Mihai check icon
      Moldovenii pot fi ajutați când au un guvern care nu este subordonat Moscovei. Când nu este cazul, ajutorul poate fi scăzut. Asta cu ucrainenii este o conjunctură de moment când este convenabil să îi ajutăm iar după mai vedem ca vor mai avea nevoie de noi și atunci le putem pune condiții. Oricum astea sunt mărunțișuri pe lângă ce ar fi posibil cu Rusia pe granița noastră de est.
      • Like 0
    • @ Valentin
      hello!!! daca am 4 galeti cu 5 de gauri in loc de 20 cu o gaura rezolva problema matale?
      "Nu mă interesează partea morală." ar trebui sa iti dai 2 palme si sa te sinucizi. sau poate vrei sa fii impuscat in piata publica, de moralisti, pe cre nu ii intereseaza partea juridica
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      mai incercam si noi cu moldova si ucraina 4% din pib? poate ai si argumente. eventual oficiale. de termocentrale si restul de aberatii, bnuiesc ca aveti aceleasi argumente ca si cla companiile de stat profitabile/falimentare, care trebuie "gandite in interes national"
      in rest sunt de acord cu tine. si faptul ca anastasiu a zis cu 2 zile inainte de ccr ceva, e coincidenta cu faptul ca nic a vrut sa isi publice donatorii dar nu a gasit unul care sa ii faca o pagina de xls cu mai mult de 400 de linii.. coincidenta e ca microsoft zice ca sunt nleimitate liniile in xls. tot coincidenta e si justitia. toate sunt coincdente. sa nu va ganditi ca e oculta mondiala. toti defileaza cu prostii lor care ii voteaza
      • Like 0
    • @ Valentin
      :) "noi, europenii, o controlăm. " pe cine ? ce? ca sa nu mai spunem : "dar dacă Europa nu se mobilizează o pot controla." pai or caca ori caca? te hotarasti?
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      ai bunul simt sa nu fii cretin cu macron si soros. l-as fi preferat pe simion presedinte pentru ca putea sa ne aduca la stadiul de 89. un reset. a iesit nic... asta e. e "stabiltate". la vremuri noi, tot noi, romania ca inaite.... chiar nu stiu daca stii sca macron s i putin au alte probleme decat romania. dar sperati ca sunteti buricul pamantului. asa ca meritati sa platiti stabiltatea buricului. cum o fi sa nu platesti si sa te retrogradeze oculta mondiala de la buric la gaoaza?
      • Like 0
    • @ Mihai
      :) romania tara bogata? moldova saraca?
      "prevedere internațională ca țările mai bogate, cum este considerată România, să aloce o anumit cifră din PIB ca ajutoare :" adica malta sa plateasca pentu sua?luxemburg? chiar ma gandesc cu cat ar contribui vaticanul.
      • Like 0
    • @ Mihai
      guru e guru. sa vezi can iese la pensie din "sistem". mai dureaza sa i se gaseasca declaratiile la securitate de student eminent din 86
      • Like 0
    • @ fan CTP
      Mihai check icon
      Este o țintă a ONU pentru ca 0.7% din PIB să fie donate ca ajutor țărilor cu venituri mici și mijlocii, respectiv ODA este reglementarea din partea partea OECD. Oricum doar 5 țări au atins țintă în 2023, Norway, Luxembourg, Sweden, Germany, Denmark. Deci cam pe acolo suntem și noi care dăm majoritatea Moldovei.
      • Like 0
    • @ fan CTP
      Mihai check icon
      Nu merci, un asemena reset cum a fost în Germania din ‘33. Să pui un huligan incult la președinție cu origini și orientări dubioase, în cel mai bun caz ar fi fost un reset ca în ‘45. Nu mai am 30 de ani să aștept până se limpezesc iar apele, ca data trecută și sa ajung la un nivel de trai cât de cât de la 50 de USD pe lună cât era în ‘90.
      • Like 0
    • @ fan CTP
      N-ați înțeles foarte bine: Odesa nu a căzut încă în mâna rușilor. Este deocamdată în mâna forțelor pro-europene. Nu e chiar atât de greu de înțeles.
      • Like 0
  • Și totuși, ceva i-a scos din amorțeală pe procurorii somnoroși, pe polițienii adormiți și pe alți numiți în funcțiile publice... Așa, tam-nesam, dosare în care nu s-a lucrat în ultimii doi ani, chiar dacă fuseseră obligați de către instanță, au ajuns să fie ”urgentate”. Lehamitea politică care numește sefuleții slugarnici în toate instituțiile corupte ale statului se simte amenițată în liniștea ei coruptă și ”elevată-n josnicie”. În primul rând, Bolojan trebuie să ia măsurile urgente pentru a reorganiza administrativ-teritorial țara. Este nevoie ca grupările/clanurile de tip mafiot de prin instituții și primării să fie destructurate. L-ați văzut pe pesedistul Cristescu - un spirit ludic eșuat în sodă caustică, care și-a angajat fiica la primărie, iar de acolo a uns-o direct la o ambasadă importantă? De aceea lătra el în fiecare seară; pentru că avea de apărat propria haită, propriul interes nelegal... Ca el sunt majoritatea politrucilor. Ei se cred boieri, nu țin cont de lege, iar dispozițiile lor sunt lege pentru cei numiți în subordine. Cetățeanul se lovește de interesele acestora din urmă, de lipsa lor de pregătire profesională.
    • Like 0
  • Este fix ca la război: "oamenii" pe care ziceți să îi scoată de prin structuri sunt rachete balistice cu focos nuclear; să le "neutralizeze" primul ar însemna că renunță la "joc" și un semn de slăbiciune. Ei încă speră că jocul se va juca, că mai e loc de furat, dacă nu acum, poate mai încolo. Este timpul de "make or break" momentul in care atât PNL cât si PSD sunt atât de fragile încât se poate face transfer de pământ între ele.
    Oricum sunt mirat că mai puneți fi surprinși sau dezamăgiți de oameni ce promit schimbare asociindu-se cu aceleași persoane ca și până acum.
    V-ati făcut patul, acum dormiți în el.
    • Like 1
    • @ Marin Titus
      :) :) extraordinar comentariul. BRAVO. inca nu e dusa "republica"
      • Like 0
  • Eu am auzit altceva, dar se poate spune orice acum. Lucrurile o sa mearga bine in tara asta, cand se va spune adevarul, nu trunchieri de fraze. Bolojan lucreaza cu ce i-am oferit noi la vot, asadar ce am votat, aia avem. Eu vad un premier sigur pe el, care stie ce spune, fara sa aiba nevoie de ministri la o conferinta de presa. De cand nu a mai avut tara un om pregatit sa o guverneze?
    • Like 2
    • @ Gecaba
      Problema e ca nici pe-aici oameni de la care te astepti la oarescare intelegere a lucrurilor, par sa nu perceapa faptul ca unele lucruri, pentru a fi puse corect pe drum, necesita ceva timp. Mie mi se par destul de clare explicatiile date, cu termen de aplicare de mai putin de o luna. Acum vrem sa-i facem vinovati si pentru faptul ca nu au inceput treaba dinainte sa ne hotaram noi sa-i votam!
      • Like 2
    • @ Mhai Nai
      Mihai check icon
      Nu e vorba ca nu înțelege lumea ci ca ei nu explică mai pe înțelesul tuturor. Ar trebui să spună că este nevoie de timp pentru reforme și ca acestea se vor face iar pe deasupra să vină și de la celelalte partide să sublinieze că susțin reformele. Apoi că vine un prim pachet de reforme care se va implementa anul acest urmând ca ulterior să se elaboreze încă un pachet și așa mai departe. Acum sentimentul este că ei măresc taxele să fie, riscă să bage economia în recesiune după care mai vedem ce facem și poate ne trezim cu alt pachet fiscal că de la speciali și esențiali nu se poate tăia.
      • Like 0
    • @ Mihai
      Pai de! "Specialii" s-au asigurat prin legi, ca doar sunt speciali. Asta e realitatea si ce mai simpla explicatie pentru durata mai mare a schimbarilor care se pot opera pentru ei. Justitia e tot a lor si boborul ii face scandal lui Bolojan in loc sa faca scandal in fata caselor PSD-istilor de frunte.
      • Like 1


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult