Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ambasadorul Canadei pentru Republica: „Un guvern responsabil ar trebui, în această fază, să ia serios în considerare abrogarea ordonanței de urgență”

Ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton (foto), a afirmat pentru Republica.ro, că, în această fază, guvernul ar trebui să ia în considerare abrogarea ordonanței de urgență care schimbă codurile penale, cel puțin până când vor avea loc consultări mai largi. 

„Niciun guvern ales democratic nu poate să fie surd la voința oamenilor”, a declarat acesta.

Redăm mai jos declarația integrală făcută de ambasadorul Kevin Hamilton pentru Republica.

„Măsura unei democrații nu este dată doar de ceea ce se întâmplă la vot. O victorie electorală îi dă cu certitudine guvernului mandatul să conducă țara, dar felul în care guvernul, odată instalat, își exercită puterea contează la fel de mult. Niciun guvern ales democratic nu poate să fie surd la voința oamenilor, odată ajuns la putere. Iar românii sunt în mod atât de evident și, cred eu, justificat supărați pe acțiunile guvernului din acest moment, încât este rezonabil să te aștepți că guvernul ar trebui să îi asculte.

Un guvern responsabil ar trebui, în această fază, să ia serios în considerare abrogarea ordonanței de urgență, cel puțin până când consultări mai largi pot avea loc. Poate că guvernul este îndreptățit în obiectivele sale la nivel general, dar nu a făcut suficient de mult pentru a le explica nici publicului din România, nici partenerilor internaționali.

Ar trebui să profite de această oportunitate pentru a face un pas înapoi, a reconsidera, a consulta și apoi a veni cu o cale transparentă de a obține obiective guvernamentale legitime în ceea ce privește politicile din domeniu justiției.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Toti neavenitii . Isi apara interesele, ii doare la dos de noi sau din cauza noastra.
  • Like 0
 • Cu un conducător lesbiană ar trebui să se abțină.Ăia sunt cei mai vânați de servicii...

  • Like 2
 • Nu cred ca Psd-ul va renunta la OUG.Este legea junglei!
  • Like 0
 • A venit momentul ca votanţii PSD şi membrii PSD să aleagă: Dragnea sau Ţara?
  • Like 1
 • O întrebare de bun simţ :
  Domnule Dragnea,
  acum cateva saptămâni v-aţi declarat fanatic religios...
  Astăzi , Biserica Ortodoxă Româna v-a cerut să retrageţi ordonanţa.
  Aţi devenit cumva ateu ?
  • Like 1
 • "Poate că guvernul este îndreptățit în obiectivele sale la nivel general, dar nu a făcut suficient de mult pentru a le explica nici publicului din România, nici partenerilor internaționali." - punct de vedere rezonabil, mai ales că de la anul ne vor ridica vizele de călătorie.
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Un guvern responsabil ca al Canadei ar lua in considerare retragerea ambasadorului Canadei din Romania.............
  • Like 1
  • @ Ionel
   Zero-Log check icon
   In general, daca nu ai toate informatiile despre un anumit lucru, una din intrebarile elementare pe care trebuie sa ti le pui este - "ce ar fi daca toti ar face asa?", in cazul in speta.. ce s-ar intampla daca la fiecare gest necugetat al unui sef de partid din Romanica.. toti ambasadorii ar pleca?!
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult