Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Amnistia și grațierea. Călin Goia simte că energia protestului „mocnește în fiecare român”: „Un 10 august se poate repeta”

Dacă ar trebui să îi convingă pe tineri să nu plece din țara, Călin Goia, vocalul trupei Voltaj, ar fi pus într-o mare dificultate. „Este foarte greu să le spui: Rămâneți și luptați în continuare, pentru că zi, de zi, se izbesc de aceleași probleme și își pierd speranța. Mă aflu într-o categorie fericită și mi-e greu să le spun lor: Nu plecați, că va fi bine, pot să îi rog pe ei să aibă încredere și să rămână aici, pentru că de multe ori pleacă cei mai valoroși oameni”, spune el, 

Invitatul lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Goia a vorbit despre momentul în care le-a cerut fanilor Voltaj să le trimită versuri despre România pe care ei să le pună într-o melodie. Printre ele a fost și „fără bani, patrioți numiți golani”. „Culmea e că ceea ce simțim și noi simțeau și ei cumva”, a spus Călin Goia.

Crede că energia inițială a protestelor s-a păstrat. „Cred că există și mocnește în fiecare român și cred că 10 august este elocvent pentru ceea ce simte România în zilele acestea și este elocvent sondajul legat de referendum împotrivă amnistierii unor fapte penale”, care arată că 91% dintre români se opun amnistiei și grațierii. „Cred că putem reacționa prompt și un 10 august se poate repeta, cred că avem posibilitatea să ne mobilizăm din nou”, este de părere solistul trupei Voltaj.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată la Digi24 sâmbăta și duminica de la 13:30. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • SO Rin SO Rin check icon
  Eu totuși nu înțeleg un lucru din toată nebunia asta, sunt românii interesați de viitorul acestei țări ? Și dacă da de ce prezența la vot este scăzută ca după aceea să fie frustrați?
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Imi pare rau sa o spun dar credeam ca are ceva in cap Calin Goia. Nu poti sa te exprimi pentru "fiecare roman". Orice generalizare face rau. Un "10 august" nu face bine niciunei tari. Riscul de tara ar creste din nou, exponential. Este cam acelasi lucru cu ce a facut azi seful statului cand a prelungit mandatul sefului statului major cu de la sine putere, iar legea a aruncat-o undeva. Astea sunt apucaturi dictatoriale...Si am un mare respect pentru institutia prezidentiala, la fel ca pentru orice institutie a statului roman.
  • Like 1
  • @ Ionel
   check icon
   ”Orice generalizare face rau” e o generalizare în sine!
   Restul e doar ”Tovarăşi, aşezaţi-vă liniştiţi la locurile voastre!” - N. Ceaușescu
   • Like 2
  • @ Ionel
   Șeful statului a comis un abuz? Din tot ce se întâmpla de, cel puțin 2 ani, asta-i tot ce vezi? Dar ce au făcut și fac in continuare borfașii majoritari nu vezi?
   • Like 3
  • @ Ionel
   Ionel „băiatul mamii, ți-au sucit mințile fanii”...Dragnea ?! Deci să înțeleg că dacă ai luat vreodată o palmă, ai întors obrazul să-ți mai dea una ???
   • Like 0
 • Nu, mulțumesc!
  Protestez destul, zi de zi, punând la punct fiecare angajat, greșeală, patron, instituție.
  Probabil daca ar fi mai puțini gușteri in realitate nu am mai avea o țară de libelule.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult