Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ana Maria Popescu are și alte talente

Cristian Tudor Popescu

Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "mi se pare deja tupeu de mahala" sa vorbesti tu un nimeni in drum de caracterul unui campion olimpic pe timpul mai multor editii!
  • Like 0
 • Cred ca dna Popescu a facut o gresala cand nu a dat mana cu dl ministru si cred ca nici nu stia ce a facut dl ministru la jocurile paralimpice si probabil ca nu stia ca acel domn care ia intins mana era dl ministru Novak, ministrul sportului.
  Oare daca era dl presedinte sau patriarhul BOR sau un jurnalist sau un boschetar tot asa ar fi procedat dna Popescu ?
  • Like 0
 • Du Man Du Man check icon
  "....dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor." CTP

  Sunt de acord cu Cristian Tudor Popescu că reacția Anei nu a fost prea,"diplomatică"....dar....
  Domnule Popescu aici stă diferența:
  Dumneavoastră, practicant al tenisului nu ați avut rezultatele lui Ilie Năstase, cum nici eu, fost scrimer nu am luat argint la Olimpiadă!
  Marii sportivi sunt orgolioși! Numai așa pot ajunge în vârf!
  Noi, cei care nu am ajuns pe culmi, și nu știm ce greu e  drumul până acolo ne permitem să fim cârcotași!
  Eu poate sunt subiectiv, dar ștìu că Ana este cea mai mare sportivă pe care am cunoscut-o eu, că este de o probitate morală deosebită, iar dacă a spus ceva ce nouă nu ne place, asta nu înseamnă că nu are dreptate.
  Ana a revenit și nuanțat afirmațiile, demonstrând că este un om deosebit, nu numai un mare sportiv.
  • Like 1
  • @ Du Man
   e-vis check icon
   Haha! Nu ma pot abține sa nu remarc faptul ca d-na Popescu nu cunoaște nobila arta a 'mușchetarilor', pe care nici d-l Popescu nu o stie, pt ca o asemenea arta nici nu exista. Exista insa niște utilizatori de muscheta(pușca) care sunt departe de a fi 'artiști'.
   • Like 0
 • Alex Mag check icon
  Domnule Lider de opinie,
  In baza educatiei dvs. potrivit careia un DOMN nu intinde niciodata primul mana unei doamne, ar fi fost de asteptat sa criticati gestul ministrului dupa ce d-na. Ana Maria declarat la microfon ca si la dush a purtat masca.
  In loc sa laudati responsabilitatea civica a d-nei. Ana Maria, distantare sociala, purtatul mastii si evitarea contactului fizic, ati sarit la gatului ei, alaturandu-va analfabetilor functionali vanatori de senzatie care nu stiu de cei 7 ani de acasa.
  Pacat.
  • Like 2
 • Gestul in sine, indiferent de natura, ar trebui mai degraba interpretat in context. A refuza sa dai mana cu ministrul, in cazul campioanei, nu a semnificat o lipsa de respect pentru sportivul sau omul acela, cred eu, ci doar o subliniere cu o linie "foarte groasa" a realitatii pe care o traim, aceea a unei rupturi intre populatie si conducatorii ei. Sincer, sunt de parere ca indiferent cine ar fi fost persoana care sa intinda mana - presedinte, premier, ministru - reactia ar fi fost aceeasi, una nascuta din frustrare si munca asidua, in numele unei tari care nu investeste corect in sport. Reactia a fost una simbolica, cu multa greutate, explicata mai apoi, foarte plastic, in conferinta de presa.
  Cred ca un articol despre moralitatea sportivilor nu isi are rostul intr-o tara cu un numar din ce in ce mai mic de performante in acest domeniu si care isi aduce aminte de acestia doar in momentele de tensiune.
  Sa fim sinceri, are dreptate.
  • Like 1
 • Un sportiv adevarat educat prin asta se deosebeste si se remarca ca fiind EDUCAT ca in afara de sport stie sa transmita celor care habar n-au de ceea ce inseamna sport(victorie,infrangere) ,RESPECT pentru sudoarea anilor de munca.ori ministru n-are nici in clin nici in maneca cu transpiratia muncii sale,si mai degraba n-avea ce cauta la aeroport ca dna Firea pe stadion cand Simona Halep a venit sa fie in fata publicului nu a fotogenicei primar.
  • Like 1
 • Domnule Popescu,uneori,ca acuma,nu sunt de acord cu opiniile dumneavoastra.
  • Like 1
 • Replica campioanei olimpice a fost raspusul corect la ghiolbanismul insignifiantului numit ministru care spuea ca ea n-ar fi castigat aurul chiar daca Federatia de Scrima din Romania avea buget de 5 milioane de lei.

  De remarcat cum acel comentariu de cea mai ieftina demagogie a fost trecut cu vederea de cetepeu cu aceeasi fervoare cu care ataca un OM care a facut pentru tara lui ai mult decat toate haitele de politicieni pupati in cur de alte haite de lingai auto-intitulati "jurnalisti" ...

  P.S. Eu l-as fi scuipat in ochi pe jegosul ala incompetent! Norocul lui este ca na luat medalie la Olimpiada ...
  • Like 5
 • O rufă murdară se spală dar caracterul infect pe care îl ai niciodată !! Ana Maria Popescu s-a adresat sportivului care între timp a devenit ministru ! Și chiar dacă s-ar fi adresat unui ministru,oare nu are dreptate ?
  • Like 0
 • Da dumneata ai da mana cu Dragnea sau Iliescu ? Ce mai umblii cu dubla masura... . Nu cumva cineva sa zica ceva rau de preferatii tai. Daca se gaseste milioane de euro pentru pensii speciale si zeci de milioane pentru partidele politice , de ce nu ar exista bani si pentru performanta? Ca uite ce se intampla cu tara daca tot tacem din gura. Nu mai avem voie sa ridicam glasul la leprele politice? De 2 ani nu mai vad nici un articol acid la adresa guvernantilor ( ici colo mai intepi USR) . Despre domnul Mesia Catu nimic , doar limbi la dos. Unde ii domnul CTP "IMPARTIALUL"?
  • Like 9


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult