Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Analistul Cristian Păun, despre solicitarea lui Dragnea de amânare a reducerii de taxe: „Mi se pare o neseriozitate”

Profesorul de economie Cristian Păun a criticat solicitarea președintelui PSD Liviu Dragnea adresată premierului Dacian Cioloș de a proroga cu un an reducerea TVA, programată să intre în vigoare de anul viitor, precum și cea de a amâna eliminarea taxei pe stâlp și a supraaccizei pe carburanți.

„Mi se pare, unu, o neseriozitate în momentul în care ai făcut un program electoral iniţial care era nesustenabil şi a doua neseriozitate, ca după ce câştigi alegerile, şmechereşte, să vii să spui: «Ştiţi, noi de fapt pe acelea nu le mai punem în aplicare» , în condiţiile în care poate foarte mulţi votanţi au fost atraşi de acest program electoral care conţinea şi acele măsuri de relaxare fiscală”, a declarat la Digi24 profesorul de economie Cristian Păun.

Într-un interviu acordat stiripesurse.ro Liviu Dragnea a declarat că a avut o discuție telefonică cu prim-ministrul Dacian Cioloș căruia i-a solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

Uterior, Dacian Cioloș a precizat pe Facebook că Guvernul pe care îl conduce „nu se va atinge de Codul Fiscal”, adăugând că, în cadrul discuției telefonice cu Liviu Dragnea, nu a spus că este de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. „Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale, cât și de oportunitate”, a continuat premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A spus bine. I se pare ! Pentru că după orice schimbare de putere rupe echilibrele și acestea trebuie refăcute. Sigur, îi putem înțelege și pe unii și pe ceilalți, pe cei care vin și pe cei care pleacă, pentru că dau vina nereușitelor pe ceilalți. Șansele nației pot fi însă cântărite mai repede sau mai cu întârziere, după rapiditatea cu care se vor mișca cei care vin la cârme. Până una-alta, populația a ales un program mai promițător decât basmele peneleilor și ale lui Cioloș. Personal, poate preferam liberalii, dar nu cred că e vina mea că ei n-au fost convingători. Poate și pentru faptul că au pierdut prea mult timp cu propaganda și pentru că au avut o președintă pe post de trompetist.
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Nesereozitatea este o caracteristica atat a politicienilor cat si a analistilor economici. Daca ne uitam pe prognozele analistilor economici din 2008 petru 2009 si , apoi, pe ce s-a intamplat in 2009 dpdv economic ne luam cu mainile de cap. Ma uit pe programul economic al PSD la Relaxare Fiscala si nu vad nicio referire la cele 3 taxe pentru care domnul Dragnea cere amanarea....Pe mine ma surprinde insa faptul ca analisti gen dl prof Paun nu apreciaza faptul ca prin renuntarea la cele 3 masuri cresc veniturile statului si sansele ca deficitul sa sara de 3 % sunt mai mici !!!!.....nu asta era tema principala a analistilor economici!?
  • Like 1
  • @ Ionel
   check icon
   N-ai priceput. Dragnea NU are de unde sa scoata diferenta aia - si- cum la partidele astea totul e din pix (nu din calculator si judecata) promisiunile.curg garla
   Cand s-a.vazut cu.sacii.in caruta sa gandit ca e smecher si ca ii prosteste pe "tehnocrati" ca sa nu si-o ia el din prima ... Plus ca la buget mare....mult de furat...la buget mic...mai putin...
   • Like 0
 • check icon
  Cioloș are dreptate, sînt legi și norme adoptate de Parlament cu PSD partid majoritar pe vremea premierului Ponta. Dragnea a tăcut pe tot timpul campaniei, acuma – brusc, luminat de zei – constată că e cam aiurea ce au votat în urmă cu aproape doi ani.
  • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult