Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Anatomia vă poate demonstra oricând cât de profund vă înșelați, dragă părinte plin de pseudoștiință. O analiză a declarațiilor preotului Răducă despre sex și viol

Vasile Răducă

Facem o analiză scurtă, dar deosebit de utilă, pe mărturiile deja-celebrului preot Profesor Vasile Răducă:

"Violul duce la graviditate doar dacă este consimțit și ți-a plăcut să se repete": aici, preotul are carențe mari despre reproducere, susținând că sarcina este posibilă doar dacă violul se repetă, când o sarcină se poate produce și la contacte singulare, chiar foarte scurte, uneori chiar fără penetrare. Dar lăsăm la o parte explicația medicală la mintea cocoșului și cred că merită să amintim de monstruozitatea morală din ideile acestui om. Acel ți-a plăcut să se repete e un șmirghel tras peste neuroni, inimă și suflet. N-ai cum, când te crezi membru din specia umană, bașca și preot, să spui așa ceva.

"Sexul cu prezervativ e o formă de masturbare": nu, domnule, sexul cu prezervativ e calea principală de contracepție și de limitare a bolilor cu transmisie sexuală și-n țara asta care habar nu are de educația medicală, chiar cu poziții bisericești vădit anti aici, declarația e stupidă și abominabilă.

"Omul își poate duce viaţa şi fără să întrețină relații sexuale": stricto senso e corect, dar e o mentalitate utopică și extremă. Omul are nevoie de activitate sexuală pentru o viață sănătoasă. Sexul înseamnă echilibru hormonal între serotonină, oxitocină, dopamină, vasopresină, adică toate acele substanțe care ne dau armonie în cuplu și-n entitățile individuale.

"Dacă o femeie rămâne însărcinată în urma unui viol, este vorba mai degrabă de un viol la care aceasta a fost constrânsă să consimtă din punct de vedere fiziologic": adică sarcina nu apare pe întâlnirea dintre un ovul și una bucată spermatozoid? Are nevoie de energii speciale, de consimțire? Anatomia vă poate demonstra oricând cât de profund vă înșelați, dragă părinte plin de pseudoștiință, aiureli, poziții stupide și extreme!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vasi Radulescu strikes again. Cred ca e singurul nume pe care l-am retinut si pe care il urmaresc, intre contributorii Republica.ro
  • Like 1
 • Asta este ceea ce dă biserica, această instituție parazitară. Să-mi spună cineva, avizat nu un vasile, ce a adus bun, in societate, în indivizi, în ultimii 30 de ani, de când s-a liberalizat așa zisa credință???!!! Nimic. Rău DA. Tot felul de indivizi, paraziți cu pretenții au apărut să ne spună nouă ce trebuie să facem, ce nu, cu cine să votam, (cu ăia care le satisfac ifosele și goana după averi), care-i scutesc de impozite pe acești farisei care sug și de la vii și de la morți. Bor-ul actual este o instituție perimată care ar trebui desființată. In secolul XXI trebuie o altă autoritate, nu impusă cu sila, care să educe masele cu adevărat. Dar se vrea asta? Dacă s-ar vrea cu adevărat nu am întâlni andronesti la educație nici dancili,de care este plin parlamentul și guvernul.
  • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Biserica a fost intotdeauna aliatul politicului. Ai vazut ce a patit biserica catolica daca l-a suparat pe Henri v8? A pierdut o buna bucata din donatori cand s-au transformat in "Curch of England"

   Au invatat aceasta lectie pe dinafara. Iti garantez ca nu vor avea niciodata o pozitie declarata impotriva puterii, oricare ar fi ea in momentul respectiv. Chiar si un potential Hitler v2. Cel mult rezervata si blanda ca deh..stim de unde vin banii.

   Politicul stie asta si nu o sa scuture haznaua ca sa se murdareasca. Atunci? Mai bine se folosesc unii de altii in buna comuniune "crestineasca traditionala" eu iti dau si tu canti melodia care imi place. Stai sa vezi, tine ochii cascati cand se vor schimba pesedei ce repede schimba placa si BOR. Nu vom scapa de aceasta lipitoare prea devreme.

   Sansa ar fi ca un guvern de oameni dezlegati la minte sa isi asume riscul pierderii unei parti al electoratului si sa curete aceasta rana sangeranda de pe bugetul si sistemului de educatie al Romaniei. Dar stii cum va fi? Cu tipete si urlete - operatiile chirurgicale desi sunt cu scop benefic sunt dureroase rau.
   • Like 1
 • Este socant cum un astfel de om,cu asemenea carente in educatie si cunostinte sa ofere solutii in spatiul public. Cu atat mai grav mi se pare ca un asemenea personaj este si "EDUCATOR', formeaza viitorii preoti. Ce fel de preoti vor iesi din "mana" acestui profesor?
  • Like 1
 • Mihaela check icon
  Dincolo de hidosenia mesajului dat de a acest oribil personaj, nu observa nimeni un oximoron gretos si absurd:’in viol la care aceasta a fost constransa sa consimta ‘???
  • Like 2
 • Prea bland Vasi, ar fi trebuit scuturat mai bine acest model toxic al societatii.
  • Like 0
 • Vasile check icon
  Când aud acum , după majorarea salariilor în sistemul medical, că un medic ia șpagă, da, parcă un șmirghel trece peste neuronii mei.
  • Like 2
  • @ Vasile
   Sunteti pe langa subiect stimabile, ce legatura are sula cu prefectura, daca imi permiteti ?
   • Like 4
  • @ Vasile
   "Eternul" vasile gica contra. Nu merită un comentariu mai mare sau mai multe.
   • Like 1
 • Marius check icon
  Ca de obicei, biserica ortodoxa isi da cu ciocanul peste...... degete. Apare cate o preamarita fata bisericeasca (care in realitate este un caracter de cea mai joasa speta) si incepe sa dea povete si pilde despre ce si cum.....
  Mai devreme sau mai tarziu, rolul bisericii in viata cetatii se va diminua in asa masura incat aproape va disparea.....

  Oricum, dupa fiecare "gafa" a bisericii, apare un purtator de moaste care incearca sa dreaga busuiocul (ala cu care se inparte aghiazma).....
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult