Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, după aurul la dublu vâsle: „Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am meritat totul!”

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş

Foto: Profimedia

Canotoarele Simona Radiș (22 de ani) și Ancuța Bodnar (22 de ani) care au câștigat miercuri prima medalie de aur pentru România la JO de la Tokyo, în finala probei de dublu vâsle feminin, au declarat după victorie că pe podium au simțit fericire, mândrie, bucurie, recunoștință, mulțumire.

„I-am făcut mândri pe toți. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred. Am meritat totul!”, a spus Ancuța Bodnar, scrie Gazeta Sporturilor, publicație care are la Tokyo trei corespondenți. 

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic... Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi”, a spus Ancuța Bodnar.

„Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine»”, a spus Simona Radiș, notează Gazeta Sporturilor.

Clic pe prima imagine, pentru a deschide galeria foto:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult