Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății

Andreea Moldovan

Foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

Vlad Voiculescu a adus-o  în echipa sa de la Ministerul Sănătății, ca secretar de stat, pe Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Andreea Moldovan a absolvit Medicina la Brașov, în 1998,  iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase. Întoarsă în țară, a lucrat mai întâi într-un spital privat pentru a prelua mai apoi funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

În țară, a inițiat cursuri și instructaje de igiena mâinilor pentru personalul medical, studenți, copii, dar și publicul larg. Într-un interviu recent pentru Republica despre cum criza Covid a dus la o mai mare conștientizare a importanței igienei în spitale.  „Ceea ce ne-a adus pandemia este conștientizarea importanței spălării mâinilor în rândul personalului medical. Mulți nu o făceau când și cum trebuie sau nu o făceau deloc. Această pandemie ne-a arătat cât suntem de vulnerabili și, știind acest lucru, ne-a învățat să ne protejăm. Ce e interesant să vedem este că, dacă înainte erau discuții intense cu tăiatul unghiilor sau cu îndepărtarea bijuteriilor de pe mână sau cu igiena corectă, o dată cu pandemia au dispărut toate bijuteriile de pe mâini”, spunea Andreea Moldovan. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce ”directorul a fost numită” și nu ”directoarea a fost numită”?
  • Like 0
  • @ Constantin Lupaescu
   Andreea Moldovan este subiectul propozitiei, deci "a fost numita" este corect.
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult