Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Andrei, fiul lui Adrian Păunescu, după ce PSD a anunțat organizarea Cenaclului Flacăra, la mitingul de la Iași: Nu vom fi la Iași pe 9 mai

Andrei Paunescu - FB

(Foto: Facebook/Andrei Paunescu)

Mitingul programat mâine, de Ziua Europei, la Iași, unde ar urma să participe, potrivit organizației locale a PSD, 40.000 de oameni, nu va cuprinde și un spectacol al Cenaclului Flacăra. Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, nu se va afla pe 9 mai la Iași, la mitingul social-democraților, așa cum precizase președintele PSD Iași, Maricel Popa, la depunerea cererii de autorizare a manifestării. 

„Am primit și înjurături, și felicitări, referitor la anunțata (de către presă, nu de mine) prezență a mea și a Cenaclului Flacăra la mitingul de la Iași, pe 9 mai 2019. Nu le merit pe niciunele. Le mulțumesc cu prietenie organizatorilor pentru invitație, dar am spus din prima clipă că nu vom fi la Iași pe 9 mai, ci în Parcul Sebastian din București, unde avem deja programat un mare și întreg concert al Cenaclului Flacăra”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

„Subliniez că nici tatăl meu, nici eu, nici Cenaclul Flacăra nu am avut niciodată alt stăpân în afară de conștiința noastră, de țara noastră, de poporul nostru român și de convingerile noastre. Cântecele, poeziile, ideile și spiritul Cenaclului pot fi ale tuturor, dar noi suntem guvernați doar de noi înșine, nu de partide, curente, grupuri obscure sau vizibile de interese, afaceri, organizații, firme sau sponsori. Da, putem cânta pe orice scenă, da, putem fi prieteni și oaspeți ai oricui, doar atât timp cât ni se oferă ocazia să ne spunem mesajul, necondiționat! Noi chiar credem în versul «Trăiască libertatea, trăiască România!»” , se arată în mesajul fiului lui Adrian Păunescu.

Mitingul PSD de Ziua Europei vine după ce, pe 20 aprilie, prezent la alegerile din PSD Iași, președintele PSD Liviu Dragnea, huiduit de ieșeni, a promis că se va întoarce pentru a arăta care este forța partidului său.

Cel puțin două contramanifestații au fost anunțate de organizații civice pentru aceeași zi. Mii de oameni și-au manifestat intenția de a participa la protestele anti-PSD de la Iași, din 9 mai, acțiuni inițiate de organizațiile civice. Amintim că joi va avea loc, la Sibiu, summitul european la care și-au anunțat participarea personalități precum Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean Claude Juncker.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult