Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Andrei, fiul lui Adrian Păunescu, după ce PSD a anunțat organizarea Cenaclului Flacăra, la mitingul de la Iași: Nu vom fi la Iași pe 9 mai

Andrei Paunescu - FB

(Foto: Facebook/Andrei Paunescu)

Mitingul programat mâine, de Ziua Europei, la Iași, unde ar urma să participe, potrivit organizației locale a PSD, 40.000 de oameni, nu va cuprinde și un spectacol al Cenaclului Flacăra. Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, nu se va afla pe 9 mai la Iași, la mitingul social-democraților, așa cum precizase președintele PSD Iași, Maricel Popa, la depunerea cererii de autorizare a manifestării. 

„Am primit și înjurături, și felicitări, referitor la anunțata (de către presă, nu de mine) prezență a mea și a Cenaclului Flacăra la mitingul de la Iași, pe 9 mai 2019. Nu le merit pe niciunele. Le mulțumesc cu prietenie organizatorilor pentru invitație, dar am spus din prima clipă că nu vom fi la Iași pe 9 mai, ci în Parcul Sebastian din București, unde avem deja programat un mare și întreg concert al Cenaclului Flacăra”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

„Subliniez că nici tatăl meu, nici eu, nici Cenaclul Flacăra nu am avut niciodată alt stăpân în afară de conștiința noastră, de țara noastră, de poporul nostru român și de convingerile noastre. Cântecele, poeziile, ideile și spiritul Cenaclului pot fi ale tuturor, dar noi suntem guvernați doar de noi înșine, nu de partide, curente, grupuri obscure sau vizibile de interese, afaceri, organizații, firme sau sponsori. Da, putem cânta pe orice scenă, da, putem fi prieteni și oaspeți ai oricui, doar atât timp cât ni se oferă ocazia să ne spunem mesajul, necondiționat! Noi chiar credem în versul «Trăiască libertatea, trăiască România!»” , se arată în mesajul fiului lui Adrian Păunescu.

Mitingul PSD de Ziua Europei vine după ce, pe 20 aprilie, prezent la alegerile din PSD Iași, președintele PSD Liviu Dragnea, huiduit de ieșeni, a promis că se va întoarce pentru a arăta care este forța partidului său.

Cel puțin două contramanifestații au fost anunțate de organizații civice pentru aceeași zi. Mii de oameni și-au manifestat intenția de a participa la protestele anti-PSD de la Iași, din 9 mai, acțiuni inițiate de organizațiile civice. Amintim că joi va avea loc, la Sibiu, summitul european la care și-au anunțat participarea personalități precum Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean Claude Juncker.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult