Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Andrei, fiul lui Adrian Păunescu, după ce PSD a anunțat organizarea Cenaclului Flacăra, la mitingul de la Iași: Nu vom fi la Iași pe 9 mai

Andrei Paunescu - FB

(Foto: Facebook/Andrei Paunescu)

Mitingul programat mâine, de Ziua Europei, la Iași, unde ar urma să participe, potrivit organizației locale a PSD, 40.000 de oameni, nu va cuprinde și un spectacol al Cenaclului Flacăra. Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, nu se va afla pe 9 mai la Iași, la mitingul social-democraților, așa cum precizase președintele PSD Iași, Maricel Popa, la depunerea cererii de autorizare a manifestării. 

„Am primit și înjurături, și felicitări, referitor la anunțata (de către presă, nu de mine) prezență a mea și a Cenaclului Flacăra la mitingul de la Iași, pe 9 mai 2019. Nu le merit pe niciunele. Le mulțumesc cu prietenie organizatorilor pentru invitație, dar am spus din prima clipă că nu vom fi la Iași pe 9 mai, ci în Parcul Sebastian din București, unde avem deja programat un mare și întreg concert al Cenaclului Flacăra”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

„Subliniez că nici tatăl meu, nici eu, nici Cenaclul Flacăra nu am avut niciodată alt stăpân în afară de conștiința noastră, de țara noastră, de poporul nostru român și de convingerile noastre. Cântecele, poeziile, ideile și spiritul Cenaclului pot fi ale tuturor, dar noi suntem guvernați doar de noi înșine, nu de partide, curente, grupuri obscure sau vizibile de interese, afaceri, organizații, firme sau sponsori. Da, putem cânta pe orice scenă, da, putem fi prieteni și oaspeți ai oricui, doar atât timp cât ni se oferă ocazia să ne spunem mesajul, necondiționat! Noi chiar credem în versul «Trăiască libertatea, trăiască România!»” , se arată în mesajul fiului lui Adrian Păunescu.

Mitingul PSD de Ziua Europei vine după ce, pe 20 aprilie, prezent la alegerile din PSD Iași, președintele PSD Liviu Dragnea, huiduit de ieșeni, a promis că se va întoarce pentru a arăta care este forța partidului său.

Cel puțin două contramanifestații au fost anunțate de organizații civice pentru aceeași zi. Mii de oameni și-au manifestat intenția de a participa la protestele anti-PSD de la Iași, din 9 mai, acțiuni inițiate de organizațiile civice. Amintim că joi va avea loc, la Sibiu, summitul european la care și-au anunțat participarea personalități precum Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean Claude Juncker.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult