Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Anul Șobolanului | Cum s-a văzut Anul Nou Chinezesc din Cartierul Chinezesc din Yokohama

Anul Nou chinezesc

Foto captura

Cea mai mare minoritate etnică a Japoniei, chinezii, care numără peste un milion de locuitori au, cum era și firesc, un China Town chiar în inima orașului port Yokohama. Pe 25 ianuarie au sărbătorit cu artificii, tobe și talgere trecerea în Noul An Chinezesc: Anul Șobolanului.

Am făcut și eu o baie de mulțime în Cartierul Chinezesc din Yokohama, sau Chukagai, cum îi spun japonezii, o baie în tapioca, colțunași, pocnitori, fum, poliție, găluște de susan, urși panda, ghicit în palmă, goji, ciuperci urechi de lemn, nunchaku, tricouri cu nikedidas și am fost colindat de leu.

Nu știu cum va fi Anul Șobolanului, tot ce pot să sper e că va fi unul în care să vă aduc cât mai multe rețete din Japonia care să vă placă. 2020 va fi pentru mine Anul Remy, șobobolanul-bucătar din Ratatouille care, ca și mine, s-a apucat de gătit pentru că maestrul Auguste Gusteau i-a spus: „Oricine poate să gătească”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult