Sari la continut
alt

George Moisecheck icon

George Moise locuiește în Japonia din 2008. În 2011 publică „Iertați-mă că nu sunt japonez“, povestea adaptării (sau a inadaptării) în Japonia. Este co-autor al volumului colectiv Scrisori din Cipangu, povestiri japoneze de autori român, apărut în 2016 la Editura Trei.


Articole publicate check icon

Ueno Park

Nu i-am făcut nicio poză și nici nu l-am filmat, tocmai ca să fiu sigur că n-am să-l uit. Mai sper ca atunci când o să mi-l amintesc să nici nu-l mai compar cu nimeni. Domnul acela în vârstă era un domn din parcul Ueno și nimeni altcineva, care nu cerea bani, nu purta niciun înscris, nu vindea nimic și nici nu făcea reclamă la ceva. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Gropi în asfalt

Georges Méliès ieșise pe stradă cu unul dintre primele aparate de filmat; pentru că barbarii de frații Lumiére n-au vrut să i-l vândă, nu s-a lăsat și l-a cumpărat de la un alt inventator, Robert William Paul. Și când filma el așa, tronc, s-a stricat. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Vacanță de vară/ Profimedia Images

Nu mai întrebați copiii la reînceperea școlii cum și-au petrecut vacanța de vară, e umilitor și degradant. Așa scria acum câteva zile cineva pe Facebook, în ideea că pentru copiii ai căror părinți n-au avut posibilitatea să plece nicăieri, forțați să joace pe aceeași scenă cu alți colegi tocmai întorși din vacanțe de lux, experiența devine una încărcată de rușine. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult