Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Arena Națională a fost inundată de ploaie cu o zi înaintea meciului Austria - Macedonia de Nord

Arena Națională inundată

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

O ploaie torențială a inundat Arena Națională cu o zi înaintea primului meci la Euro 2020 care se desfășoară în România, Austria - Macedonia de Nord. Jucătorul austriac Stefan Posch a oferit o imagine spectaculoasă, plonjând pe teren, ca pentru un antrenament de polo și nu de fotbal.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

De altfel, antrenamentele oficiale ale celor două echipe nici nu au mai putut avea loc pe Arena Națională și s-au mutat pe stadionul Ghencea.


De ce nu a fost folosit acoperișul retractabil al Arenei Naționale?

Răzvan Mitroi, purtătorul de cuvânt al FRF, a declarat pentru G4Media că, la nivelul UEFA, a fost luată decizia ca la acest campionat european să nu se tragă acoperișul retractabil întrucât unele stadioane nu au un astfel de acoperiș. 

UEFA a luat decizia ca partidele să se joace în condiții naturale, de egalitate, cu amendamentul că dacă ploua sever înaintea sau în timpul meciului, partida să poată fi amânată până la 24 de ore.

Potrivit sursei citate, a fost pus în funcțiune sistemul de drenaj, iar partida va putea fi jucată mâine.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult