Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Așa se răspunde! Simona Halep - Johanna Konta 6-1, 6-3

Simona Halep - locul 5 WTA - a câștigat duminică cu scorul 6-1, 6-3 în fața jucătoarei britanice Johanna Konta - locul 7 WTA - în cadrul turneului Fed Cup care are loc la Mamaia, în Constanța. 

După această partidă, România conduce cu 2 -1 în confruntarea cu Marea Britanie la Fed Cup. 

UPDATE „Le mulţumesc suporterilor că au venit şi astăzi după tot ce s-a întâmplat ieri. Sper să fie la fel de gălăgioşi şi să câştigăm în continuare”, a spus Simona Halep după victoria în fața Johannei Konta.

Confruntarea a avut loc în contextul în care sâmbătă, în cadrul primei zile a turneului, căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, i-a fost retrasă acreditarea de către Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru comportament nesportiv.


Ilie Năstase a fost scos sâmbătă de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, după ce le-a înjurat pe sportiva britanică și pe căpitanul echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, în timpul setului secund. Meciul a fost întrerupt pentru circa un sfert de oră după ce Konta a izbucnit în plâns. Partida a fost ulterior câștigată de sportiva din Marea Britanie.

„Domnul Năstase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", se arată în comunicatul ITF.

Presa străină a relatat pe larg incidentele de la Fed Cup, în urma cărora Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a retras acreditarea căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, pentru comportament nesportiv.

Confruntarea dintre România și Marea Britanie face parte din barajul de menținere în Grupa II Mondială a FedCup. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă un român (Ilie Nastase )face o glumă, este rasism, discriminare, dar când englezii ne numesc "tigani"pe toți, nu mai face nimeni anchetă! Asta cum se cheamă? ???
    • Like 2
  • check icon
    Konta poa' să ia acum o pauză de bocit, cât dorește!
    • Like 1
  • IM check icon
    Nu mi-a plăcut niciodată atitudinea (care transpare din titlul știrii redactate de Dna. Loredana Voiculescu) de tipul:"pe ei, pe mama lor" sau "le arătăm noi lor ...".
    Totuși echipa Ro a castigat confruntarea cu Marea Britanie si merita felicitări. E insa o victorie lipsita de strălucire.
    Au lipsit scuzele din declarații (pana acum!).
    • Like 1
  • check icon
    Kontess-o, o batista, ceva? Hai, nu fi trista, meciul e pozitiv, n-ai luat un bagel, ai luat patru game-uri... Suficient pentru valoarea ta! Cum spuneam mai devreme, la articolul lui CTP, Simona e capabila sa-i scoata tenisul din cap Kontess-ei!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult