Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Așa se răspunde! Simona Halep - Johanna Konta 6-1, 6-3

Simona Halep - locul 5 WTA - a câștigat duminică cu scorul 6-1, 6-3 în fața jucătoarei britanice Johanna Konta - locul 7 WTA - în cadrul turneului Fed Cup care are loc la Mamaia, în Constanța. 

După această partidă, România conduce cu 2 -1 în confruntarea cu Marea Britanie la Fed Cup. 

UPDATE „Le mulţumesc suporterilor că au venit şi astăzi după tot ce s-a întâmplat ieri. Sper să fie la fel de gălăgioşi şi să câştigăm în continuare”, a spus Simona Halep după victoria în fața Johannei Konta.

Confruntarea a avut loc în contextul în care sâmbătă, în cadrul primei zile a turneului, căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, i-a fost retrasă acreditarea de către Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru comportament nesportiv.


Ilie Năstase a fost scos sâmbătă de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, după ce le-a înjurat pe sportiva britanică și pe căpitanul echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, în timpul setului secund. Meciul a fost întrerupt pentru circa un sfert de oră după ce Konta a izbucnit în plâns. Partida a fost ulterior câștigată de sportiva din Marea Britanie.

„Domnul Năstase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", se arată în comunicatul ITF.

Presa străină a relatat pe larg incidentele de la Fed Cup, în urma cărora Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a retras acreditarea căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, pentru comportament nesportiv.

Confruntarea dintre România și Marea Britanie face parte din barajul de menținere în Grupa II Mondială a FedCup. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă un român (Ilie Nastase )face o glumă, este rasism, discriminare, dar când englezii ne numesc "tigani"pe toți, nu mai face nimeni anchetă! Asta cum se cheamă? ???
  • Like 2
 • check icon
  Konta poa' să ia acum o pauză de bocit, cât dorește!
  • Like 1
 • IM check icon
  Nu mi-a plăcut niciodată atitudinea (care transpare din titlul știrii redactate de Dna. Loredana Voiculescu) de tipul:"pe ei, pe mama lor" sau "le arătăm noi lor ...".
  Totuși echipa Ro a castigat confruntarea cu Marea Britanie si merita felicitări. E insa o victorie lipsita de strălucire.
  Au lipsit scuzele din declarații (pana acum!).
  • Like 1
 • Kontess-o, o batista, ceva? Hai, nu fi trista, meciul e pozitiv, n-ai luat un bagel, ai luat patru game-uri... Suficient pentru valoarea ta! Cum spuneam mai devreme, la articolul lui CTP, Simona e capabila sa-i scoata tenisul din cap Kontess-ei!
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult