Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Așa se răspunde! Simona Halep - Johanna Konta 6-1, 6-3

Simona Halep - locul 5 WTA - a câștigat duminică cu scorul 6-1, 6-3 în fața jucătoarei britanice Johanna Konta - locul 7 WTA - în cadrul turneului Fed Cup care are loc la Mamaia, în Constanța. 

După această partidă, România conduce cu 2 -1 în confruntarea cu Marea Britanie la Fed Cup. 

UPDATE „Le mulţumesc suporterilor că au venit şi astăzi după tot ce s-a întâmplat ieri. Sper să fie la fel de gălăgioşi şi să câştigăm în continuare”, a spus Simona Halep după victoria în fața Johannei Konta.

Confruntarea a avut loc în contextul în care sâmbătă, în cadrul primei zile a turneului, căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, i-a fost retrasă acreditarea de către Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru comportament nesportiv.


Ilie Năstase a fost scos sâmbătă de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, după ce le-a înjurat pe sportiva britanică și pe căpitanul echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, în timpul setului secund. Meciul a fost întrerupt pentru circa un sfert de oră după ce Konta a izbucnit în plâns. Partida a fost ulterior câștigată de sportiva din Marea Britanie.

„Domnul Năstase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", se arată în comunicatul ITF.

Presa străină a relatat pe larg incidentele de la Fed Cup, în urma cărora Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a retras acreditarea căpitanului nejucător al echipei României, Ilie Năstase, pentru comportament nesportiv.

Confruntarea dintre România și Marea Britanie face parte din barajul de menținere în Grupa II Mondială a FedCup. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă un român (Ilie Nastase )face o glumă, este rasism, discriminare, dar când englezii ne numesc "tigani"pe toți, nu mai face nimeni anchetă! Asta cum se cheamă? ???
  • Like 2
 • check icon
  Konta poa' să ia acum o pauză de bocit, cât dorește!
  • Like 1
 • IM check icon
  Nu mi-a plăcut niciodată atitudinea (care transpare din titlul știrii redactate de Dna. Loredana Voiculescu) de tipul:"pe ei, pe mama lor" sau "le arătăm noi lor ...".
  Totuși echipa Ro a castigat confruntarea cu Marea Britanie si merita felicitări. E insa o victorie lipsita de strălucire.
  Au lipsit scuzele din declarații (pana acum!).
  • Like 1
 • Kontess-o, o batista, ceva? Hai, nu fi trista, meciul e pozitiv, n-ai luat un bagel, ai luat patru game-uri... Suficient pentru valoarea ta! Cum spuneam mai devreme, la articolul lui CTP, Simona e capabila sa-i scoata tenisul din cap Kontess-ei!
  • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult