Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o cercetătoare de origine română, doctor în inginerie chimică

Buzz Aldrin și Anca Faur

Legendarul astronaut Buzz Aldrin, cel de-al doilea om care a pășit pe Lună, după Neil Armstrong, a anunțat că s-a căsătorit cu Anca Faur, o cercetătoare de origine română, în vârstă de 63 de ani, stabilită de mulți ani în SUA. Aldrin a făcut anunțul pe Facebook, în ziua în care a împlinit 93 de ani.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția „Legendele vii ale aviației”, am plăcerea să anunț că dragostea și partenera mea de mult timp, dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit. Ne-am unit destinele în timpul unei mici ceremonii private la Los Angeles și suntem entuziasmați ca niște adolescenți”, a scris astronautul.

Anca Faur este vicepreședintele executiv al Buzz Aldrin Ventures, LLC. Născută la Deva, Anca Faur a obținut diploma de licență șa Universitatea Politehnică din Timișoara, Școala de Tehnologie Chimică, și a obținut, în 1996, titlul de doctor în Inginerie Chimică, pe Cataliză, la Universitatea din Pittsburg. A lucrat cu companii celebre din industria chimică precum Union Carbide și Johnson Matthey.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult