Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Audieri în dosarul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț. Avocat: În secția de terapie intensivă erau candele aprinse pe pervazul geamului

incendiu P Neamt

Sursa foto: Exploziv TV Neamt

În secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț distrusă de un incendiu violent în noiembrie anul trecut erau aprinse candele pe pervaz, spune avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele unor victime ale tragediei. 

„Ieri au fost 12 ore de audieri, au fost audiate 17 persoane, respectiv cadre medicale și persoane din instituția spitalului, care au relevat niște chestiuni foarte interesante. În primul rând, oamenii aceștia nu știau exact despre ce este vorba când este un incendiu, ei semnaseră protecția la incendiu. De esență, spitalul nu a făcut nimic altceva decât să le pună fișele respective să fie semnate, pentru a se acoperi din punct de vedere legal. În secția ATI erau aprinse candele, procurorii știu lucrul acesta, sunt făcute poze la cercetarea la fața locului erau candele pe pervazul geamului”, a declarat la Europa FM avocatul Adrian Cuculis.

Trei dintre persoanele audiate de anchetatori au indicat drept posibilă cauză a incendiului un injectomat care a propagat focul către combinezonul unei asistente. 

Audierile vor continua, adaugă avocatul, cu persoanele care s-au ocupat de organizarea circuitelor de oxigen, de reabilitarea și reamenajarea parțială a spitalului din Piatra Neamț.

În incendiul din 14 noiembrie izbucnit la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț au murit 10 oameni, iar ulterior numărul victimelor a ajuns la 15.

Citiți și:

Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască un spital modular ATI la Piatra Neamț, unde un incendiu a distrus secția de terapie intensivă 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult