Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Audieri în dosarul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț. Avocat: În secția de terapie intensivă erau candele aprinse pe pervazul geamului

incendiu P Neamt

Sursa foto: Exploziv TV Neamt

În secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț distrusă de un incendiu violent în noiembrie anul trecut erau aprinse candele pe pervaz, spune avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele unor victime ale tragediei. 

„Ieri au fost 12 ore de audieri, au fost audiate 17 persoane, respectiv cadre medicale și persoane din instituția spitalului, care au relevat niște chestiuni foarte interesante. În primul rând, oamenii aceștia nu știau exact despre ce este vorba când este un incendiu, ei semnaseră protecția la incendiu. De esență, spitalul nu a făcut nimic altceva decât să le pună fișele respective să fie semnate, pentru a se acoperi din punct de vedere legal. În secția ATI erau aprinse candele, procurorii știu lucrul acesta, sunt făcute poze la cercetarea la fața locului erau candele pe pervazul geamului”, a declarat la Europa FM avocatul Adrian Cuculis.

Trei dintre persoanele audiate de anchetatori au indicat drept posibilă cauză a incendiului un injectomat care a propagat focul către combinezonul unei asistente. 

Audierile vor continua, adaugă avocatul, cu persoanele care s-au ocupat de organizarea circuitelor de oxigen, de reabilitarea și reamenajarea parțială a spitalului din Piatra Neamț.

În incendiul din 14 noiembrie izbucnit la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț au murit 10 oameni, iar ulterior numărul victimelor a ajuns la 15.

Citiți și:

Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască un spital modular ATI la Piatra Neamț, unde un incendiu a distrus secția de terapie intensivă 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult