Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Audieri în dosarul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț. Avocat: În secția de terapie intensivă erau candele aprinse pe pervazul geamului

incendiu P Neamt

Sursa foto: Exploziv TV Neamt

În secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț distrusă de un incendiu violent în noiembrie anul trecut erau aprinse candele pe pervaz, spune avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele unor victime ale tragediei. 

„Ieri au fost 12 ore de audieri, au fost audiate 17 persoane, respectiv cadre medicale și persoane din instituția spitalului, care au relevat niște chestiuni foarte interesante. În primul rând, oamenii aceștia nu știau exact despre ce este vorba când este un incendiu, ei semnaseră protecția la incendiu. De esență, spitalul nu a făcut nimic altceva decât să le pună fișele respective să fie semnate, pentru a se acoperi din punct de vedere legal. În secția ATI erau aprinse candele, procurorii știu lucrul acesta, sunt făcute poze la cercetarea la fața locului erau candele pe pervazul geamului”, a declarat la Europa FM avocatul Adrian Cuculis.

Trei dintre persoanele audiate de anchetatori au indicat drept posibilă cauză a incendiului un injectomat care a propagat focul către combinezonul unei asistente. 

Audierile vor continua, adaugă avocatul, cu persoanele care s-au ocupat de organizarea circuitelor de oxigen, de reabilitarea și reamenajarea parțială a spitalului din Piatra Neamț.

În incendiul din 14 noiembrie izbucnit la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț au murit 10 oameni, iar ulterior numărul victimelor a ajuns la 15.

Citiți și:

Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască un spital modular ATI la Piatra Neamț, unde un incendiu a distrus secția de terapie intensivă 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult