Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Incendiu la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, unde erau internați pacienții covid: 10 morți! Medicul de gardă, care are arsuri pe 40% din suprafața corpului, va fi transferat la Spitalul Floreasca

incendiu ATI

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Zece persoane au murit, sâmbătă seara, după ce un incendiu violent a izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Este vorba de persoane cu covid-19, intubate. Medicul de gardă în secția ATI a spitalului, în vârstă de 48 de ani, a încercat să salveze din incendiu pacienții. El are arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, unele de gradul 4, și urmează să fie transferat la Spitalul Floreasca din Capitală. Ministrul Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț. La MAI s-a înființat o celulă de criză, supervizată de către premierul Ludovic Orban.

UPDATE: Spitalul militar Regina Astrid din Belgia și-a dat acordul pentru a-l prelua pe medicul de gardă care a suferit arsuri în timpul incendiului de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Facebook: „Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor.”

UPDATE: Din cele 10 persoane decedate, doi pacienți fuseseră evacuați în urma incendiului și transferați de la ATI la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). „Cele două persoane au decedat la câteva minute după ce au ajuns la UPU. Ei erau oricum în stare foarte critică în secția ATI”, a spus la Digi24 managerul spitalului, Lucian Micu.

UPDATE: Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul manager, Lucian Micu, a fost numit tot politic acum trei săptămâni, scrie Libertatea.

Foto: Libertatea.ro

Citiți și:

Mai jos, imagini din secția ATI a Spitalului Piatra Neamț, care a ars sâmbătă seara - sursa foto Exploziv TV Neamț (clic pe prima imagine, pentru a deschide galeria foto):

Medicul erou are un nume. Către el și colegii săi trebuie să se îndrepte toate speranțele noastre. Ioan Cătălin Denciu,...

Posted by Claudiu Pandaru on Saturday, November 14, 2020

UPDATE: Medicul de gardă, care are arsuri pe 40% din suprafața corpului, va fi transferat pentru început la Iași, iar apoi, cu un elicopter SMURD, va ajunge la Spitalul Floreasca din Capitală, a anunțat managerul Spitalului Piatra Neamț.

UPDATE: La spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, va fi deschis încă un salon ATI cu șase paturi, pentru preluarea pacienților afectați de incendiul de la secția ATI din spitalul Piatra Neamț, a declarat dr Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase din Iași. 

UPDATE: Medicul de gardă are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ, Irina Popa, la Antena 3.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a anunțat că 10 persoane au decedat în urma incendiului. Alte 7 persoane sunt în stare critică, între care și medicul de gardă care a încercat să îi salveze din incendiu pe pacienții intubați.

Foto: ziarpiatraneamt.ro

UPDATE: Lucian Micu, managerul spitalului Piatra Neamț, a anunțat la Digi24 că incendiul a fost stins. „Medicul de gardă a suferit arsuri pe 40 la sută din corp și va fi transferat la Iași”, a spus managerul. „De asemenea, ceilalți pacienți ATI vor fi transferați la Iași, astfel încât să încercăm salvarea acestora”, a adăugat managerul. 

Manager: „Din dorința lui (a medicului de gardă-n.n.) de a salva cât mai multe vieți, acesta a suferit arsuri pe 40 la sută din corp, iar o asistentă a suferit arsuri de gradul întâi pe mâini.” 

Reporter Digi24: Putem spune că medicul s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva pe pacienții ATI?

Manager: Putem spune că da. 

UPDATE. Ministrul Nelu Tătaru se află în drum spre spitalul Piatra Neamț. La o primă evaluare, ar fi vorba de un scurtcircuit care a provocat incendiul, a spus Nelu Tătaru la Digi24. Ministrul a precizat că este vorba de opt decese.

Foto ziarpiatraneamt.ro

STIREA INITIALA

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI - unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, se arată în comunicatul transmis de Spitalul Județean Piatra Neamț.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Mana cereasca" pentru psd&sleahta borfasilor. Se vor repezi si-si vor face "reclama electorala, ca intotdeauna, pe cadavre. Mi-e si scarba cati vor "manca o paine" pe aceasta tema. Jurnalisti, specialisti, medici obscuri filo psd!, tot felul de analisti! Au televiziunile, nu numai cele de casa, ce dezbate. Numai faptul ca in bucuresti, in capitala europeana, post firea si oprescu psd, in 2020, secolul XXI bucurestenii tremura de frig in apartamente, de la inceputul iernii si nu se stie pana cand, nu. Nesimtirea termoeloctricei - una dintre firmele lui firea nu are bun simtul de a "discuta" acest aspect, de a anunta ce se petrece si pana cand. Mass media nu este nici ea interesata de acest lucru. Oare chiar toti ziarstii, toti primarii, toti membrii guvernului, etc stau in case cu" atat de hulitele" centrale de apartament, centrale pe care sub un motiv fals cauta sa le interzica muritorilor de rand? Suntem aserviti unei intreprinderi care de 40 de ani nu-si face treaba si fura cu nerusinare, sub pavaza legii si protectia statului, oricare ar fi el, bani din buzunarul locatarilor la bloc. Se pare ca este un sabotaj, marca firea, facut cu acea unealta numita burghiu, fata de noul primar general ales. Asta ar trebui sa investigheze justitia si presa, nu sa o invite pe acea "pupatoare a poalei popilor" firea sa-si verse veninul pe la diverse televiziuni, nu numai cele ale scarbei de varan voiculescu, mentorul acestei vipere. Nu vad reportaje incisive pe aceasta tema, incercari de a intervieva factorii responsabili cu aceasta tortura. Nu vad controlul promis de nicusor dan pentru perioada de dezastru si jaf care poarta numele firea. Nu indrazneste nimeni sa acuze biserica ca a furat banii primariei, cu acordu primaresei, pentru constructia monstroasei si inutilei catedrale, o ambitie a unui ticalos, in loc sa se aloce banii respectivi pentru reabilitarea retelei de termoficare. Este sinonim cu ce a facut ceausescu cu casa poporului, care a ajuns palatul hotilor, parlamentarii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult