Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Austria impune lockdown total și introduce obligativitatea vaccinării împotriva Covid

Austria lockdown

Foto: Getty Images

Austria a anunțat că, începând de luni, va impune un lockdown total și că vor trebui să se conformeze acestuia atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate. Restricțiile, care vor dura până pe 13 decembrie, au fost impuse ca urmare a înmulțirii îmbolnăvirilor cu coronavirus și vor fi urmate și de o altă măsură: introducerea obligativității vaccinării anti-Covid, începând cu februarie 2022. Austria va deveni astfel prima țară din UE care introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid.

„În ciuda lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze. Creşterea durabilă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios”, a spus cancelarul austriac Alexander Schallenberg.

Austria are o rată de vaccinare de 66%, puțin sub media europeană și se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de cazuri de Covid. Săptămâna aceasta, rata incidenței bolii a ajuns la 994 de infectări la suta de mii de locuitori.

În prezent, este în vigoare în toată țara un lockdown pentru persoanele nevaccinate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult