Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Austria impune lockdown total și introduce obligativitatea vaccinării împotriva Covid

Austria lockdown

Foto: Getty Images

Austria a anunțat că, începând de luni, va impune un lockdown total și că vor trebui să se conformeze acestuia atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate. Restricțiile, care vor dura până pe 13 decembrie, au fost impuse ca urmare a înmulțirii îmbolnăvirilor cu coronavirus și vor fi urmate și de o altă măsură: introducerea obligativității vaccinării anti-Covid, începând cu februarie 2022. Austria va deveni astfel prima țară din UE care introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid.

„În ciuda lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze. Creşterea durabilă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios”, a spus cancelarul austriac Alexander Schallenberg.

Austria are o rată de vaccinare de 66%, puțin sub media europeană și se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de cazuri de Covid. Săptămâna aceasta, rata incidenței bolii a ajuns la 994 de infectări la suta de mii de locuitori.

În prezent, este în vigoare în toată țara un lockdown pentru persoanele nevaccinate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult