Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Austria impune lockdown total și introduce obligativitatea vaccinării împotriva Covid

Austria lockdown

Foto: Getty Images

Austria a anunțat că, începând de luni, va impune un lockdown total și că vor trebui să se conformeze acestuia atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate. Restricțiile, care vor dura până pe 13 decembrie, au fost impuse ca urmare a înmulțirii îmbolnăvirilor cu coronavirus și vor fi urmate și de o altă măsură: introducerea obligativității vaccinării anti-Covid, începând cu februarie 2022. Austria va deveni astfel prima țară din UE care introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid.

„În ciuda lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze. Creşterea durabilă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios”, a spus cancelarul austriac Alexander Schallenberg.

Austria are o rată de vaccinare de 66%, puțin sub media europeană și se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de cazuri de Covid. Săptămâna aceasta, rata incidenței bolii a ajuns la 994 de infectări la suta de mii de locuitori.

În prezent, este în vigoare în toată țara un lockdown pentru persoanele nevaccinate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult