Sari la continut
alt

Adrian Vasilescucheck icon

Adrian Vasilescu este consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Are atestate profesionale în drept, economie şi jurnalistică și aproape cinci decenii și jumătate de carieră jurnalistică neîntreruptă. A fost profesor asociat la ASE, la Universitatea Bucureşti şi la Şcoala Superioară de Jurnalistică. În 1996 a devenit coordonator al strategiei de comunicare la BNR. În anul 2000 a făcut parte din echipa de consilieri a premierului Mugur Isărescu. Din 2001, este în echipa de consilieri a guvernatorului BNR. De la 1 ianuarie 2015 are un nou contract cu BNR, pentru consultanţă de strategie.


Articole publicate check icon

BNR - Getty Images

E lege: unicul profit pe care Banca Națională este obligată să-l obțină din rezerva de aur, acasă ori în străinătate, îl constituie creșterea credibilității statului în plan internațional. Și atunci, ar putea fi justificată, în aceste zile, reactivarea vocilor care, în spațiul public, învinuiesc de câțiva ani Banca Națională a României pentru că ar fi ratat un profit de 800 de milioane de euro pe care ar fi trebuit să-l obțină de la Banca Angliei? (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

bnr--

La începutul săptămânii trecute, în ședința Comisiei Economice a Senatului, ar fi trebuit să fie dezbătut și aprobat prin vot raportul rezultat în urma anchetei privind ROBOR-ul. Cum n-a fost întrunit cvorumul, ședința s-a amânat. Președintele comisiei, senatorul Daniel Zamfir, n-a mai avut însă răbdare și s-a antepronunțat. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

BCE - Getty

Într-o scrisoare adresată Ministrului Finanțelor, concomitent cu informarea Șefului Serviciului Juridic al Comisiei Europene, Banca Centrală Europeană notifică încălcarea Tratatului privind funcționarea UE (Constituția Europeană) în cazul adoptării OUG 114/2018. Documentul în cauză este, în esență, un “vot de blam” dat autorităților române. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult