Sari la continut
alt

Ana-Maria Stancucheck icon

Ana-Maria Stancu este fondatoare a RoboHub – un centru de învățare în domeniul roboticii și programării, în special pentru copiii din grupurile vulnerabile, dar și pentru restul copiilor sau adulților interesați si CEO al Bucharest Robots – primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii. Ana-Maria are o experiență de peste 20 de ani în domeniul ONG și al monitorizării politicilor publice din România. A inițiat, alături de alte organizații în domeniu, Coaliția pentru Educație Digitală în Romania și se implică activ în elaborarea politicilor publice în domeniul noilor tehnologii, atat la nivel national, cat si la nivel european.

Ana-Maria a fost nominalizata de robohub.org drept una din cele 50 de femei in domeniul roboticii pe care trebuie sa le cunoști în anul 2022.


Articole publicate check icon

PNRR

În cadrul acestui proiect, bibliotecarii ar fi trebuit să se angajeze să atingă acel target de 2.500 de cetățeni instruiți. În mediul rural. Sunt comune care nu au atâția cetățeni! Sunt orașe în care nu vin atâția cetățeni la bibliotecă! Iar bibliotecarii ar trebui să facă asta fără nici un buget, adică în salariul deja existent. Foto: Inquam Photos

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Imagine generată de AI

În opinia mea, teama noastră nu ar trebui să fie că copiii și tinerii folosesc ChatGPT ca să copieze teme, ci teama mea este că ei chiar vor crede ce le spune ChatGPT acolo. Și vor ajunge în aceeași situație ca un avocat american, care s-a dus în fața judecătorului cu cazuri din trecut prezentate de Chat GPT ca fiind relevante și care, de fapt, erau false. (Ilustrație: Un pompier stinge focul într-o pădure. Imaginea este complet generată de AI - Igor Klyakhin/ Panthermedia/ Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Milennial dormind

Unul dintre prieteni mi-a spus că vrea să îi dea fiului un salariu de câteva mii de euro dacă vine și muncește pentru el. Și am întrebat și eu, ca un om simplu: păi dacă tu îi dai atât pentru o muncă care nu valorează atât și nu e ăsta prețul corect pe piață, ce va face când cineva o să îi ofere 1000 de euro sau poate mai puțin pe același job? Foto - Profimedia Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mână pe tastatură

Strategii, ghiduri, gale, conferințe, poze și discursuri despre cât de bună e digitalizarea. Când te duci însă în teritoriu și vorbești cu oamenii din instituțiile publice, vezi ce discrepanță majoră este între ce se vorbește la București sau în alte orașe mari și realitatea din teren. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana-Maria Stancu, RoboHub

Este mai bine sa aveți 5 roboți de un fel și 5 de alt fel decât sa aveți 10 roboți din același fel. De ce? Pentru că acum roboții se programează în general pe același tip de platforme. Învățarea, gândirea critică și pregătirea pentru viață vine din testarea și lucrul cu mai multe tipuri de device-uri. Adaptarea la a folosi noi tipuri de echipamente este ceea ce se va căuta foarte mult în viitor.

Citește mai mult