Sari la continut
alt

Anca Tîrcăcheck icon

Este freelancer – consultant educațional, cu o carieră recunoscută la nivel național și internațional, în care a împletit experiența directă de practician în sistemul de învățământ (a fost profesoară și directoare de școală până în 2004), cu cea din domeniul dezvoltării resurselor umane, analizei de politici educaționale, designului și implementării de proiecte. 

Pe parcursul întregii sale activități profesionale, Anca a promovat activ inovația și schimbarea de paradigmă în educație și a furnizat soluții pentru reformarea sistemelor de învățământ. A conceput și derulat peste 200 de programe de dezvoltare profesională pentru profesori din țară și din străinătate, a dezvoltat curricula și module de formare pe diverse teme inovatoare, a elaborat studii și analize și a scris numeroase cărți despre educație. A colaborat și colaborează activ în calitate de key expert și consultant pe probleme de educație cu instituții, companii și organizații de prestigiu din România și din alte țări.

Este o promotoare activă a educației moderne, facilitator de învățare, dezvoltator de educație, owner și blogger la „Despre educație – reforma la firul ierbii”, o resursă educațională de calitate și o sursă de inspirație pentru profesorii care vor să aducă învățarea în secolul 21, să se reinventeze pe ei și școlile în care predau.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Școala online, profesoară

Azi se împlinește un an de când au fost închise școlile. Era 11 martie 2020, iar vestea a venit ca un trăsnet, așa ceva nu se mai întâmplase până atunci la noi. Apoi, timpul a trecut, lună după lună de nesiguranță, de schimbări, de încercări, de reușite sau eșecuri, am început să ne obișnuim cu greul acestei perioade, cu învățarea la distanță și provocările ei.

Citește mai mult

Sir Ken Robinson

Una dintre cele mai triste vești ale anului a venit ieri și a șocat milioane de profesori, elevi, părinți și decidenți din întreaga lume. A murit Sir Ken Robinson, unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun expert în educație pe care l-am avut în aceste vremuri. (Foto: pagina de facebook Sir Ken Robinson)

Citește mai mult