Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce boicotați voi de fapt? | „Marele boicot” al candidatului-hologramă, un cadou nesperat pentru supermarketuri

Boicot supermarket

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Este esențial, despre asta este vorba! Pe 10 februarie #cumpărmasiv din supermarket! Și nu doar eu, toți vom cumpăra masiv. Ne vom umple cărucioarele cu marfă de calitate, românească și din import, căci oferta este diversificată. Apropo, pentru fanii dezinformării, între 50% și 70% din produsele din supermarketuri sunt de origine românească. Vom merge în supermarketul 1, apoi în supermarketul 2 și tot așa, poate o să luăm ceva la pachet și de la diversele fast food-uri, pline de fani ai suveranismului, dar care nu ratează niciodată ofertele deluxe la delicioșii hamburgeri.

Căci ar trebui să afle și „președintele ales” că noi facem ce vrem, cum vrem, când vrem, cu banii noștri, nu trebuie să ne spună nimeni ce să consumăm, când și cum. Nu mai suntem în comunism să ne „delectăm” cu gheare de pui și să stăm la cozi nesfârșite pentru o sticlă cu lapte și creveți vietnamezi. Nu! Acum trăim bine, nu ne boicotăm stilul de viață pentru că cineva vrea să manipuleze pe internet votanții (se pare că din ce în ce mai puțini îl susțin) pentru a câștiga simpatie. Simpatie câștigi dacă susții lucruri decente, nu toate bazaconiile din lume. Știți cum se spune: „este esențial, despre asta este vorba!”

Așa-zisul „mare boicot” al hologramei este, de fapt, un cadou nesperat pentru supermarketuri. Mintea sa strălucită a ales să lovească fix într-o zi de luni, cea mai slabă zi de vânzări a săptămânii, când oricum toată lumea și-a făcut cumpărăturile în weekend. Ce strategie devastatoare!

Dar stați, că ironia nu se oprește aici! Supermarketurile, în loc să tremure de frică, au răspuns cu promoții masive, probabil valabile toată săptămâna. Așa că, în loc să „pedepsească” multinaționalele alea sataniste, care angajează milioane de oameni în România, candidatul hologramă reușește să le facă vânzări mai mari. Un adevărat maestru al sabotajului… împotriva propriei idei!

Și pentru că rafturile supermarketurilor sunt deja pline de produse românești în proporție de 50-70%, așa cum am scris deja, oamenii vor cumpăra exact ce vor, fie produse românești, fie din import. Dar important e că holograma a avut ocazia să mai arunce niște lozinci patriotarde pe internet. Bravo, maestre! Ne vedem la cumpărături luni, cu coșurile pline de aripioare picante, burgeri suculenți, niște mici (yummy), vreo două kilograme de înghețată și, de ce nu, o șampanie franțuzească! Că doar asta înseamnă victorie, nu?

Cică să boicotăm supermarketurile. Serios? Poate ție ți-a plăcut în comunism, așa cum probabil le-a plăcut și politrucilor de partid. În concluzie, candidatul hologramă probabil visează cu nostalgie la vremurile în care stăpânul Ceaușescu, căruia toți supușii analfabeți îi pupau ghiulul, distrugea România și ne ținea în sărăcie, dar problema reală e că acest personaj a reușit să prostească deja atâția oameni.

Și uite așa ne trezim cu tot felul de campanii de „boicot” care sfidează orice logică economică și a bunului simț. Nu vrem boicot, vrem să consumăm, să cumpărăm, să ne plimbăm, să mergem în weekend-uri, să călătorim. Comunismul, acest regim care pute a mizerie, a murit. 

Marele Ales a decretat că pe 10 februarie trebuie să boicotăm supermarketurile, că, spune el, nu vând produse românești. O minciună sfruntată și o nouă manipulare servită pe tavă pentru cei fără prea multă materie cenușie.

Ei bine, fix pe 10 februarie, ziua marelui „boicot”, mă voi duce în supermarket și voi cumpăra tot ce am nevoie. În mod normal, nu-mi fac cumpărăturile în ziua de luni, dar acum voi merge. Ca să fiu sigur că nu le fac jocul nostalgicilor după epoca Ceaușescu.

Dacă personajul vrea să-și joace teatrul ridicol al naționalismului de carton, n-are decât să o facă în compania ilustră a fanaticilor săi adepți, deși sunt sigur că și aceștia vor rupe cozile la shopping. Păcat că nu putem personaliza bonurile de casă. Ar fi fost o ocazie excelentă să le dedicăm un mesaj special, așa, ca pe vremuri.

Să vedem cozi și rafturi goale la toate supermarketurile. Atacați, românii mei! Fiți demni, goliți rafturile! Ridicați-vă din genunchi și răzbiți la casele de marcaj automate. Nu putem noi scana, cât de repede se pot reumple rafturile! Doamne ajută!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe langa ridicolul personajului holograma, care este sprijinit de cei mai mari tepari autohtoni ( ce-i drept) ai economiei romanesti , Daca se vrea incurajarea producatorului roman , nu asta este metoda. Oamenii trebuie sa cumpere ce vor si ce au nevoie. Daca vor produse romanesti le pot cumpara din supermarketuri sau piete si atunci toti comerciantii mici si mari se vor plia dupa regula "cerereii si ofertei". In rest demagogie , populism si foarte foarte multa prostie.
    • Like 1
  • Am o singură observație: dacă supermarketurile au răspuns deja cu oferte masive, care ziceți că vor mai continua probabil toată săptămâna, ăsta e un lucru bun. Iată deci că boicotul începe să producă efecte chiar înainte de a începe, darămite după ce se va desfășura :-) :-) Păi dacă ei pot să facă oferete consistente înseamnă că AU DE UNDE să scadă prețurile. Deci se poate dacă se vrea... Înseamnă că până acum nu se vroia.... Oricum să ziceți merci (voi cei care veți face un maraton de cumpărături luni) că veți beneficia și voi de efectele boicotului celorlalți. Dar dacă sunteți cu adevărat tari ar trebui să faceți acest maraton de cumpărături abia DUPĂ ce vor trece aceste oferte, când prețurile vor reveni la cele dinainte. Uite-așa, de-ai naibii, să le faceți în ciudă suveraniștilor săraci, că voi sunteți bogați și aveți cu ce :-) :-) Ce e aia cumpărături la ofertă? Cine e bazat, tânăr, frumos și liber, cumpără la preț mare, nu ca toți fraierii :-) :-)
    • Like 1
  • Ca orice reacție emoțională, este și asta una păguboasă. Ne amintim cîtă mîncare aruncă românii DE FAPT în orice zi din an? Ne amintim „taxa pe raft” practicată de unele supermarketuri care țin să-și maximizeze profitul cu orice preț, sau nu ne interesează? Da, CG e un clovn trist care și-a dat, din nou și încă o dată, cu tesla tricoloră peste c*@iele suveraniste. Dar ne punem vreunii din noi întrebarea care ne este interesul pe termen lung, gen stil de viață?
    • Like 0
    • @ Ionut Dimache
      Există o abundență de produse...Avem de unde șă alegem...Putem să le alegem pe cele cu preț mai mic...Depinde de fiecare dintre noi de cum ne situăm în fața ofertelor multiple , diversificate. Boicotul e una dintre prostiile propagandistice ale covnului vizionar. Părerea mea e c-ar trebui tras la răspundere pentru minciunile în legătură cu banii cheltuiți în camapania electorală unde a încălcat flagarnt legile țării...
      • Like 5
    • @ Valeriu Dinulica
      Asta e altă discuție, cine să-l tragă la răspundere, care justiție? Că de alegători m-am lămurit, de supravegherea serviciilor la fel, de răspunsul CSAT cu dulapul teuton în frunte nici nu mai are rost să pomenesc. Dar consumerismul e boală veche la români și nu o văd ameliorată prea curînd.
      • Like 1
    • @ Ionut Dimache
      Consumatorismul nu e numai la români.
      • Like 2
  • O singură problemă nu își pune dl. Vuta:oare câți avem"logistica" necesară, adică mai pe românește bani pentru dezlănțuirea acestui atac devastator? Aici e cheia succesului unuia sau altora.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult