Sari la continut
alt

Cristina Tunegarucheck icon

Cristina Tunegaru e profesoară de limba română, publicistă, cercetător doctoral al Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale educației. Este interesată de învățământ rural și politici publice în educație. Este autor al unor culegeri de limba română pentru Evaluarea națională și președinte al Asociației „Institutul pentru modernizarea educației”, care a întreprins verificări ale tezelor de doctorat.


Articole publicate check icon

Evaluarea Națională - elev

Subiectele de anul acesta nu au fost foarte grele, dar pentru o notă bună elevii ar fi trebuit să se pregătească temeinic atât la literatură, cât și la gramatică. Subiectul de literatură, mai amplu decât cel de gramatică, insistă pe înțelegerea textului. Ar fi trebuit ca elevii să verifice fiecare afirmație în text pentru a rezolva corect primele cinci exerciții de la subiectul I. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Dentist copii

Într-o zi de luni, Nicu din clasa mea a venit la școală cu o infecție la o măsea și obrazul umflat. Nu și-a scos niciun caiet în ziua aceea și a fost foarte agitat. Era evident că îl durea. L-am întrebat dacă mama l-a dus la medic sau dacă au plănuit să meargă. Mi-a spus că se va duce el la dispensarul din sat, după ore. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Ecaterina Andronescu

Politicianul veros de tip Andronescu râvnește la o o școală progresistă, modernă, căci până acum învățământul românesc s-a încăpățânat ca un catâr îndărătnic să stea în loc. N-a vrut să meargă și pace. Acum e vremea schimbării. Ar promite să pună umărul ca să urnească dihania căpoasă, dar nu poate părăsi alegătorii dragi și-apoi, politicianul e un om delicat, al ideilor

Citește mai mult