Sari la continut
alt

Cultura la dubăcheck icon

Cultura la dubă este o platformă de jurnalism independent, născută din dorința de a scoate cultura din dubă. Numele este inspirat de celebrul îndemn al unui jandarm, înregistrat la protestele din ianuarie 2012, din Piața Universității - „luați site-ul de cultură și băgați-l la dubă”. Proiectul este fondat de Alexandra Tănăsescu, jurnalist cu 12 ani de experiență la Știrile PRO TV. Îl puteți urmări pe https://culturaladuba.ro/ și pe pagina https://www.facebook.com/culturaladuba/.


Articole publicate check icon

Alexandra Dariescu

Alexandra Dariescu este unul dintre cei mai apreciați artiști români peste hotare. Pianista născută în Iași a cucerit întreaga lume cu stilul său fermecător de a mângâia pianul și a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, printre care Royal Albert Hall sau Carnegie Hall.

Citește mai mult

Sweet Damage Crew - foto: Adi Bulboacă

Inițiativa i-a aparținut Melaniei Medeleanu, cu asociația sa, Zi de bine. Dar meritul realizării aparține artiștilor de la Sweet Damage Crew, grafferii care de 10 ani încoace înfrumusețează fețele orașelor din România și nu numai.

Citește mai mult

cumintenia pamantului - foto Sorin Tănase

Se împlinesc aproape 6 ani de când sculptura lui Constantin Brâncuși, Cumințenia pământului, a fost scoasă la vânzare, în România. Fiindcă este clasată în tezaurul național, Ministerul Culturii a avut drept de preemțiune. Dar niciun ministru nu și-a asumat nici cumpărarea ei, nici refuzul de a achiziționa. Foto Sorin Tănase

Citește mai mult