Sari la continut
alt

Elena Mușetescu Telesacheck icon

Elena Mușetescu Telesa este profesoară pensionară, a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, specialităţile lb. română-lb. latină. A publicat două manuale şcolare (cl a VIII-a şi a X-a), două culegeri şi un dicţionar latin- român, precum şi romanul „Nunuţa", la editurile Institutul European, Polirom şi Junimea.


Articole publicate check icon

Ghișeu închis

Văd că, de zile bune, se fac calcule peste calcule pentru formule guvernamentale, se schimbă, declarativ, politici, se anunță schimbarea unor oameni la vârf. Pe mine însă nu mă va convinge nimeni că schimbările acestea vor avea și rezultate concrete, simțite de oamenii de rând, până când nu se vor face reforme și nu se vor lua măsuri la nivelul cel mai de jos, în rândul instituțiilor de stat unde persoane lipsite total de simțul datoriei, al responsabilității, al empatiei și dotate cu o lene colosală și o incompetență inimaginabilă sfidează zilnic cetățeanul român.

Citește mai mult

Greva - profesori - protest

A strâns din dinți și a răbdat… indiferent că a fost titular sau suplinitor (nu fără studii, ci cu studii de specialitate și ajuns în această situație din dorința unui dictator scelerat, care a închis orașele furând astfel dreptul oamenilor de a da concurs timp de aproape zece ani și transformându-i în slugi), omul de la catedră a dus în cârcă atât cât a putut. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

MIhai Sora, cărți

Să-i spun iluminare e puțin lucru...Cert este că am înțeles pe loc ce am de făcut. Nodul încâlcit de atâția ani putea fi descâlcit sau tăiat deodată de sabia legii dacă avea cine să o mânuiască. (c)

Citește mai mult

Bibliotecă, tânăr

Şi totuşi, în bine ştiuta manieră habarnistă a ultimilor ani şi cu concursul adesea şi al unor părinţi care la rândul lor nu au avut prea multă tangenţă cu limba latină, se continuă atacurile la adresa acestui obiect pe care Eminescu îl vedea ca pe o gimnastică a minţii, alături de matematică, singurele discipline care oferă rigurozitate, claritate şi precizie gândirii omului în formare, adică elevului. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Eminescu

„Caracterul...unei şcoli bune e ca elevul să înveţe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât ştie însuşi profesorul. Odată interesul inteligenţei trezit pentru obiecte, odată simţirile şi judecata deprinse la observaţie, elevul ajunge prin proprie gândire la rezultatele care nu stau în carte”, scria Eminescu.

Citește mai mult

copil la scoala -

Ca orice bunică ce a lucrat în învăţământ şi îşi doreşte cât de cât o perspectivă asupra viitorului nepoţilor săi, am chinuit toată vacanţa aceasta cei doi nepoţi din dotare încercând să suplinesc ceea ce nu s-a făcut cum trebuie în ultimele 3 luni de şcoală... ( Foto Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia)

Citește mai mult