Sari la continut
alt

Elena Mușetescu Telesacheck icon

Elena Mușetescu Telesa este profesoară pensionară, a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, specialităţile lb. română-lb. latină. A publicat două manuale şcolare (cl a VIII-a şi a X-a), două culegeri şi un dicţionar latin- român, precum şi romanul „Nunuţa", la editurile Institutul European, Polirom şi Junimea.


Articole publicate check icon

Bibliotecă, tânăr

Şi totuşi, în bine ştiuta manieră habarnistă a ultimilor ani şi cu concursul adesea şi al unor părinţi care la rândul lor nu au avut prea multă tangenţă cu limba latină, se continuă atacurile la adresa acestui obiect pe care Eminescu îl vedea ca pe o gimnastică a minţii, alături de matematică, singurele discipline care oferă rigurozitate, claritate şi precizie gândirii omului în formare, adică elevului. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Eminescu

„Caracterul...unei şcoli bune e ca elevul să înveţe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât ştie însuşi profesorul. Odată interesul inteligenţei trezit pentru obiecte, odată simţirile şi judecata deprinse la observaţie, elevul ajunge prin proprie gândire la rezultatele care nu stau în carte”, scria Eminescu.

Citește mai mult

copil la scoala -

Ca orice bunică ce a lucrat în învăţământ şi îşi doreşte cât de cât o perspectivă asupra viitorului nepoţilor săi, am chinuit toată vacanţa aceasta cei doi nepoţi din dotare încercând să suplinesc ceea ce nu s-a făcut cum trebuie în ultimele 3 luni de şcoală... ( Foto Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia)

Citește mai mult