Sari la continut
alt

Eleonora Fojicăcheck icon

Eleonora Fojică este profesoară la Colegiul Național Mihai Viteazul din București. A publicat în reviste de învățământ, pe platforma România curată și pe platforma www.mondesfrancophones.com. Este pasionată de film, de lingvistică și de literatură. 


Articole publicate check icon

Foto - Veneția

Veneția – o poveste de dragoste între oraș și mare care a început în anul 697, când s-a născut Republica Venețiană, și trăiește și azi. În continuare ei se iubesc, se ating, se îmbrățișează, traversează furtuni și se întorc la țărm uzi leoarcă, sub soarele dogoritor. Foto: Liz Gregg / Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citește mai mult

Securitate Gheorghe Ursu

Doar că populația noastră e împărțită în clanuri. Cine a pus piatra de temelie a acestor clanuri a știut ce face: a perforat pentru mult timp temelia solidarității, învățându-ne să urmăm omul, nu ideea; omul, nu nevoia; omul, nu legea; omul, nu dreptatea. În loc să fim sclavii ideii sau, dacă vreți, cavalerii rațiunii, noi am ales să fim slugile unor bipezi. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Lucian Bode - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Țara, în acest moment, are chipul lui Bode. Ar trebui pus pe drapel în locul stemei comuniste sau în locul găurii revoluționar-decembriste. Păcat, păcat de sângele vărsat, fiindcă s-a scurs în solul patriei fix ca să crească, să trăiască și să înflorească... dr. Bode! Dr. Bode este rațiunea de a fi a României postdecembriste: asta a rezultat în fruntea țării după 30 de ani de ”evoluție” în libertate, ajutată de servicii...Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește mai mult

clasa - blurat

Ziarul Libertatea din 17 septembrie a.c. relatează o mărturisire a filozofului Gabriel Liiceanu, făcută cu ocazia deschiderii unei noi librării Humanitas în București. Filozoful mărturisește că, „în urmă cu vreo câteva luni”, un inspector școlar de la un inspectorat județean a adresat o întrebare editurii, care, în varianta ei scrisă, arăta în felul următor: „Vă rugăm să ne spuneți dacă editura dumneavoastră v-a tipării manuale...” (Foto: James Jiao / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult