Sari la continut
alt

Iulia Bahovski check icon

Născută în România, absolventă a Facultății de Jurnalism din Sofia, Bulgaria, Iulia Bahovski este traducător, trainer și consultant freelancer în domeniul Comunicare. Pasionată de vorbe și cuvinte, scrie povești despre oameni, fapte, locuri și întâmplări, în cele două platforme pe care le-a fondat: www.mybg.biz în limba română, și www.myro.biz în limba bulgară. 


Articole publicate check icon

turism - Albena

Primul care sosea în stațiune era chiar Fidel Castro, în 1972. Au urmat Kim Ir-Sen, Romesh Chandra din India, cosmonautul rus Nikolai Rukavishnikov și colegul său bulgar Georgi Ivanov, regizorul rus Nikita Mikhalkov și o pleaidă întreagă de lideri și activiști ai fostului bloc comunist. Foto Getty Images

Citește mai mult

Plajă în Bulgaria

În acest moment Bulgaria se promovează în 25 de țări din Europa, în care se difuzează deja videoclipuri la cele mai mari televiziuni și platforme digitale din piețele respective. Vorbim de toate țările vecine Bulgariei (România, Serbia, Macedonia de Nord, dar și de țări prioritare. (Foto: albena.bg)

Citește mai mult

Ana Blandiana

Uimitor, însă, în personalitatea acestui ofițer KGB nu este că încearcă să perpetueze și să perfecționeze răul istoriei, ci faptul că nu înțelege că istoria s-a schimbat. Religia drepturilor omului, în care evoluează, pe urmele Europei, popoarele lumii, așază în jurul lui Putin un cadru atât de diferit, încât dictatorul apare deodată ca un simplu bolnav clinic ale cărui amenințări produc nu doar spaimă, ci și ridicol. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Hanul Solacolu

Printre gunoaie, cărămizi căzute și bucăți de tencuială desprinse de pe zidurile crăpate, fără acoperiș și fără geamuri la ferestre, cu scânduri rupte în loc de uși, c-un ochi plânge, c-un altul parcă-începe-a râde, vestitul Han Solacolu – clădirea care chiar dacă arată jalnic, îți face inima să tresară numai la gândul frumuseții ei de-odinioară. (Foto: Alberto Groșescu)

Citește mai mult