Sari la continut
alt

Iulia Bahovski check icon

Născută în România, absolventă a Facultății de Jurnalism din Sofia, Bulgaria, Iulia Bahovski este traducător, trainer și consultant freelancer în domeniul Comunicare. Pasionată de vorbe și cuvinte, scrie povești despre oameni, fapte, locuri și întâmplări, în cele două platforme pe care le-a fondat: www.mybg.biz în limba română, și www.myro.biz în limba bulgară. 


Articole publicate check icon

Zelenski in Bulgaria

La scurt timp după astfel de replici, Rumen Radev a cerut jurnaliștilor să părăsească sala, întâlnirea a continuat cu ușile închise, iar reacțiile din presa locală și internațională cum că Zelenski l-ar fi făcut „praf și pulbere” pe Radev n-au întârziat să apară. Foto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Tablou descoperit în Bulgaria

Trei nume celebre țin de câteva zile capul de afiș în presa de la sud de Dunăre. Totul a pornit de la un tablou găsit într-o acțiune specială a poliției bulgare în spatele unui șifonier dintr-un apartament din Sofia. Nimic senzațional, dacă pânza n-ar fi purtat în colțul din dreapta jos, presupusa semnătură a vestitului artist expresionist american Jackson Pollock.

Citește mai mult

turism - Albena

Primul care sosea în stațiune era chiar Fidel Castro, în 1972. Au urmat Kim Ir-Sen, Romesh Chandra din India, cosmonautul rus Nikolai Rukavishnikov și colegul său bulgar Georgi Ivanov, regizorul rus Nikita Mikhalkov și o pleaidă întreagă de lideri și activiști ai fostului bloc comunist. Foto Getty Images

Citește mai mult

Plajă în Bulgaria

În acest moment Bulgaria se promovează în 25 de țări din Europa, în care se difuzează deja videoclipuri la cele mai mari televiziuni și platforme digitale din piețele respective. Vorbim de toate țările vecine Bulgariei (România, Serbia, Macedonia de Nord, dar și de țări prioritare. (Foto: albena.bg)

Citește mai mult

Ana Blandiana

Uimitor, însă, în personalitatea acestui ofițer KGB nu este că încearcă să perpetueze și să perfecționeze răul istoriei, ci faptul că nu înțelege că istoria s-a schimbat. Religia drepturilor omului, în care evoluează, pe urmele Europei, popoarele lumii, așază în jurul lui Putin un cadru atât de diferit, încât dictatorul apare deodată ca un simplu bolnav clinic ale cărui amenințări produc nu doar spaimă, ci și ridicol. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult