Sari la continut
alt

Marco Darius Badeacheck icon

Jurnalist cu studii juridice și socio-politice, care face parte din echipa Digi24.ro. Pasionat de mediu, radio și geopolitică, pune foarte mult întrebări, îi place să caute explicații și să citească printre rânduri. Crede în puterea comunităților de a schimba percepții și de a genera soluții la problemele care ne guvernează existența. 


Articole publicate check icon

Putin anexare

Pe scurt, Rusia revendică în mod ilegal aproximativ 109.000 km pătrați din teritoriul ucrainean, adică aproximativ 18%, în plus față de Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. Dacă aramta rusă ar fi putut stabili controlul asupra întregii zone pe care o pretinde, Putin ar fi anexat astăzi aproximativ 22% din Ucraina.

Citește mai mult

Giorgia Meloni

În plan european, formațiunea politică Fratelli d'Italia intenționează să reformeze UE din interior, pentru a reda mai multă suveranitate statelor. Din acest motiv există îngrijorări că blocul politic condus de Meloni s-ar putea regrupa într-o triplă alianță, alături de Ungaria și Polonia. (Foto: Oliver Weiken / DPA / Profimedia)

Citește mai mult

Meloni

La Washington, însă, oficialii de la Casa Albă au minimizat îngrijorările. „Acest tip de narațiune – „cerul se prăbușește” – despre alegerile din Italia nu corespunde așteptărilor noastre”, le-a transmis jurnaliștilor de la Reuters un oficial american al administrației Biden. (Foto: Elisa Gestri / ddp USA / Profimedia)

Citește mai mult

Luptători eliberați de la Azovstal

Peste 1.300 de ruși care au ieșit miercuri să protesteze față de ordinul de mobilizare parțială au fost reținuți în mai multe orașe din Rusia. (Foto: Ministerul de Interne al Ucrainei via AFP/ Profimedia Images)

Citește mai mult

Putin

Dr. Robert Seely, specialist în războiul rusesc, a transmis pentru BBC News că Occidentul ar trebui să își asume că amenințarea lui Putin de a folosi arme nucleare în războiul său din Ucraina este reală. Mai mulți oficiali de rang înalt din Vest au respins anterior o astfel de amenințare, denumind-o drept o „blufare”. (Foto: Leon Neal / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Serghei Șoigu

Șoigu a precizat că studenții nu vor fi chemați sub arme, nici cei care au făcut doar stagiul militar obligatoriu, lăsând de înțeles că doar militarii de profesie aflați în rezervă se vor număra printre cei care vor merge la război. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Duma

Atât liderii așa-ziselor republici Donețk și Lugansk, cât și șefii administrațiilor regionale din Herson și Zaporojie, toți susținuți de ruși, au anunțat că vor organiza referendumuri de aderare la Federația Rusă în perioada 23-27 septembrie. (Foto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia)

Citește mai mult

Margarita Simonian și Vladimir Soloviov

ISW amintește că „Parlamentele” din Republicile Populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR) au cerut autorităților pro-ruse să organizeze „urgent” un referendum privind recunoașterea DNR și LNR ca entități rusești. (Foto: Epoch Times Romania)

Citește mai mult