Sari la continut
alt

Marco Darius Badeacheck icon

Jurnalist cu studii juridice și socio-politice, care face parte din echipa Digi24.ro. Pasionat de mediu, radio și geopolitică, pune foarte mult întrebări, îi place să caute explicații și să citească printre rânduri. Crede în puterea comunităților de a schimba percepții și de a genera soluții la problemele care ne guvernează existența. 


Articole publicate check icon

Vladimir Putin.

Rusia a încetat să-şi mai publice datele privind comerţul extern după invazia în Ucraina, dar o analiză a cifrelor din ţări vecine cu ea arată o creştere, ceea ce indică faptul că acestea aprovizionează Moscova cu multe dintre bunurile a căror furnizare trebuia să fie oprită de sancţiuni. În plus, Moscova profită de alianţa sau neutralitatea unor ţări care nu aplică sancţiunile pentru a redirecţiona o mare parte a comerţului său prin intermediul lor, mai spune New York Times. (Foto: Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia)

Citește mai mult

V. Putin - 24 ian 2023

La o primă privire, aceste povești nu au nimic în comun, iar mulți ar putea spune că fiecare țară are motivele sale diferite în ceea ce privește acțiunile în strânsă legătură cu regimul de la Moscova. Însă dacă privim mai atent, fiecare situație are legătură cu cealaltă, iar toate sunt direct legate de război și de o ambivalență cu privire la cauza ucraineană. Și luate împreună, toate aceste evoluții au făcut ca ultimele zile să fie relativ bune pentru Vladimir Putin, după cum notează experții de la Grid News. (Foto: Mikhail Klimentyev / AP / Profimedia)

Citește mai mult

tanc - USA

Săptămâna trecută, Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, a declarat că „pur și simplu nu are sens” ca SUA să furnizeze tancuri M1 Abrams „în acest moment” pe frontul din Ucraina. Totodată, americanii au subliniat că cerințele de întreținere și de susținere a M1 Abrams fac din acesta un echipament dificil de furnizat ucrainenilor. (Foto: Abaca Press / Profimedia)

Citește mai mult

Soldați ucraineni cumpărând mâncare

Contractul încheiat la 23 decembrie 2022 nu prevede și furnizarea de alimente soldaților din linia întâi, unde „doar livrarea poate face ca orice achiziție (de alimente) să fie mai scumpă”, se mai arată în investigația jurnaliștilor de la ZN. (Foto: Sameer Al-Doumy AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Zelenski - Davos

Politico scrie că pe vremuri, cei mai influenți directori generali de companii din lume vizitau Casa Rusiei de la Davos (văzută drept ambasada neoficială a țării la forum) și se grăbeau să încheie înțelegeri cu oligarhii și liderii financiari din Rusia, de la magnați din domeniul energiei până la giganții farmaceutici. (Foto: Abaca Press / Profimedia)

Citește mai mult

Putin - protest

Ziua 328 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Câteva noi informații și o explicație despre cum [iarna caldă] din Europa îi răpește lui Putin un avantaj major, dar și ce ar trebui să facă Occidentul ca să nu se îndrepte spre un dezastru iarna viitoare: Foto: Wojciech Stryk / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Mihai Eminescu - Constanta

Guvernul României nu are niciun program consistent care să susțină consumul de cultură pe termen mediu și lung. Nu există viziune și strategie, iar problema nu este deloc de dată recentă. (Foto: Mel Longhurst / Zuma Press / Profimedia)

Citește mai mult

V. Putin

De la Washington, Casa Albă a condamnat cel mai recent bombardament al Rusiei în Ucraina, care a vizat infrastructura de utilități și a dus la mai multe victime. „Aceste lovituri sunt un alt exemplu al războiului brutal și barbar pe care îl duce Rusia, atacând infrastructura critică a Ucrainei care asigură lumină și căldură civililor ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA. (Foto Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia)

Citește mai mult

echipaj - nava militara rusa

Sâmbătă dimineață, două rachete sol-aer rusesc S-300 au vizat și infrastructura energetică a orașului Harkov, potrivit primarului orașului Ihor Terekhov. Șefului regiunii Harkov, Oleh Synehubov, a anunțat că ar putea exista întreruperi de curent în oraș ca urmare a atacului. Alertele de raid aerian au sunat, de asemenea, în regiunile Cherkasy, Poltava, Sumî și Chernihiv. Foto: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Citește mai mult