Sari la continut
alt

Marco Darius Badeacheck icon

Jurnalist cu studii juridice și socio-politice, care face parte din echipa Digi24.ro. Pasionat de mediu, radio și geopolitică, pune foarte mult întrebări, îi place să caute explicații și să citească printre rânduri. Crede în puterea comunităților de a schimba percepții și de a genera soluții la problemele care ne guvernează existența. 


Articole publicate check icon

ucraina.

„El (Putin) se află într-o stare de spirit în care nu crede că își poate permite să piardă”, a spus William Burns la un eveniment organizat de „Financial Times” la Washington, relatează CNN. „Convingerile sale cu privire la Ucraina și la capacitatea reală a Rusiei de a continua să macine rezistența ucraineană nu cred că au fost încă zdruncinate, așa că miza este destul de mare”, a arătat William Burns. Foto UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Babushka

Popularitatea ei virală vine în perioada premergătoare sărbătorii Rusiei de 9 mai. ( In imagine, în centrul Moscovei, un bărbat ține un banner cu un portret al unei femei în vârstă din Ucraina cu un steag sovietic. Bărbatul se află la un miting al susținătorilor Partidului Comunist Rus, pe 1 Mai 2022, de Ziua Internațională a Muncitorilor. Foto: Nikolay Vinokurov / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Joe Biden - Profimedia

Amenințările lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare sunt „iresponsabile” și arată „sentimentul de disperare” al Rusiei față de turnura luată de ofensiva sa din Ucraina, a declarat, joi, președintele SUA, Joe Biden.

Citește mai mult

Orban și Putin

Unele dintre cele mai mari companii energetice din Europa se pregătesc să folosească un nou sistem de plată pentru gazul rusesc, care a fost cerut de Kremlin, despre care criticii spun că va submina sancțiunile UE, va amenința unitatea blocului comunitar și va oferi resurse financiare în numerar economiei Rusiei. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Maia Sandu - Foto: Getty Images

Serviciile secrete ucrainene au publicat marți la amiază un document prin care învinuiesc serviciile speciale ruse în organizarea exploziilor din Tiraspol, care au avut loc ieri în clădirea așa-zisului minister al securității din Transnistria. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult