Sari la continut
alt

Suzana Grascheck icon

Sunt psihoterapeut. Am absolvit Facultatea de Filosofie în 2006 și Facultatea de Psihologie în 2016. Am urmat o formare de patru ani în psihoterapie de familie iar acum am drept de practică sub supervizare. Îmi continui dezvoltarea personală și profesională într-o analiză personală de lungă durată, în terapie integrativă. Practic terapie de familie, dar și individuală, cu adolescenți și adulți. Mă puteți găsi și pe site-ul suzanagras.ro.


Articole publicate check icon

Copii Sibiu

Ne plimbăm la mitinguri de nu mai știu când, dar mitingurile sunt doar un apendice al vieții cotidiene. Cu toată mediatizarea națională și internațională a reacțiilor împotriva unei puteri abuzive și mișelești, tot nu trece zi să nu aud oameni spunând că acțiunea lor nu contează, că nu se vor duce la vot, că nu ies în stradă, că nu putem face nimic.

Citește mai mult

Botox

Mă duc într-o zi la dermatoloaga mea, pentru un control de rutină. În drum spre ușă, o întreb într-o doară dacă aș putea să fac ceva pentru cearcăne – mă gândeam la vreo recomandare de cremă. Un minut mai târziu am aflat că pot să fac o mulțime de lucruri, că nu am doar cearcăne, ci și un rid de zâmbet foaaaaarte lung și că am putea să facem prevenție la el, înainte să devină pliu. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Selfie la plajă

Sunt convinsă că pe înregistrări și poze, vacanța acelor oameni a arătat bine și frumos, dar nu pot să nu mă întreb dacă a existat și o trăire subiectivă a acelor experiențe, dacă oamenii aceia au fost realmente prezenți în acele locuri ori corpurile lor doar au bântuit pe acolo ca niște fantome. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Mamă copleșită

Nu poți face comunicare non-violentă cu propriul copil sau cu alt adult atâta timp cât tu nu ai trăit într-o relație experiența relaționării non-violente chiar și în momente critice sau de diferend major. Poți spune cuvinte, dar ele nu sunt formule magice. Mesajele noastre sunt întotdeauna însoțite de trăirea emoțională pe care o avem la momentul vorbirii, iar calitatea trăirilor noastre se alterează doar prin experiențe relaționale sănătoase. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult