Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Renate Weber: Avocatul Poporului plătește o chirie de 50.000 de euro pe lună. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane de euro

Avocatul Poporului

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut public, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, faptul că instituția plătește o chirie uriașă, de 50.000 de euro pe lună. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă că, în cinci ani de mandat, Avocatul Poporului plătește o chirie de trei milioane de euro.

„Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii plătesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Cum s-a ajuns la o astfel de situație? „Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat", a explicat Avocatul Poporului.

Renate Weber a spus că a vrut să schimbe această situație încă din prima zi de mandat, fără niciun rezultat însă.

„Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu. Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent", a precizat Weber.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păcat că nu ne spune și...cui plătește această chirie sau nu se poate spune ? În Casa Poporului ar fi loc de 100 instituții de case ale poporului. Bine că au dat anunț la nivel internațonal că închiriază spații vaste pentru firme și instituții de pe tot globul.
  • Like 0
 • Dan I check icon
  Doamna ar putea sa cheme Corpul de Control al primului ministru, sau Curtea de conturi, sa le prezinte situația si sa caute apoi pe piață un spațiu adecvat, mai ieftin (si chiar mai bun). Bănuiesc că are o mână de juriști care o pot îndruma în acest sens. Totuși era bine sa știm câți angajați are instituția, cate sedii in teritoriu etc. Poate 50.000 eur nu mai apare așa exagerat dacă un calcul simplu dovedește ca astea sunt chiriile în piață. Un articol incomplet, gen presa de doi bani: șoc șoc șoc, breaking news...
  • Like 2
  • @ Dan I
   Dacă am ști noi câți și câți trăiesc împărătește de pe urma chiriilor fabuloase plătite din taxele noastre am face poate infarct. Bineînțeles aceste contracte sunt făcute la mica înțelegere cu beneficii pentru toate părțile, toate ilicite.
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Dar ce doamna sta la Ritz? 50000 EURO?? Dupa ce ca nu faceti nimic acolo mai jecmaniti si statul roman!
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult