Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Renate Weber: Avocatul Poporului plătește o chirie de 50.000 de euro pe lună. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane de euro

Avocatul Poporului

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut public, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, faptul că instituția plătește o chirie uriașă, de 50.000 de euro pe lună. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă că, în cinci ani de mandat, Avocatul Poporului plătește o chirie de trei milioane de euro.

„Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii plătesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Cum s-a ajuns la o astfel de situație? „Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat", a explicat Avocatul Poporului.

Renate Weber a spus că a vrut să schimbe această situație încă din prima zi de mandat, fără niciun rezultat însă.

„Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu. Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent", a precizat Weber.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Păcat că nu ne spune și...cui plătește această chirie sau nu se poate spune ? În Casa Poporului ar fi loc de 100 instituții de case ale poporului. Bine că au dat anunț la nivel internațonal că închiriază spații vaste pentru firme și instituții de pe tot globul.
    • Like 1
  • Dan I check icon
    Doamna ar putea sa cheme Corpul de Control al primului ministru, sau Curtea de conturi, sa le prezinte situația si sa caute apoi pe piață un spațiu adecvat, mai ieftin (si chiar mai bun). Bănuiesc că are o mână de juriști care o pot îndruma în acest sens. Totuși era bine sa știm câți angajați are instituția, cate sedii in teritoriu etc. Poate 50.000 eur nu mai apare așa exagerat dacă un calcul simplu dovedește ca astea sunt chiriile în piață. Un articol incomplet, gen presa de doi bani: șoc șoc șoc, breaking news...
    • Like 2
    • @ Dan I
      Dacă am ști noi câți și câți trăiesc împărătește de pe urma chiriilor fabuloase plătite din taxele noastre am face poate infarct. Bineînțeles aceste contracte sunt făcute la mica înțelegere cu beneficii pentru toate părțile, toate ilicite.
      • Like 1
  • mike mike check icon
    Dar ce doamna sta la Ritz? 50000 EURO?? Dupa ce ca nu faceti nimic acolo mai jecmaniti si statul roman!
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult