Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Renate Weber: Avocatul Poporului plătește o chirie de 50.000 de euro pe lună. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane de euro

Avocatul Poporului

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut public, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, faptul că instituția plătește o chirie uriașă, de 50.000 de euro pe lună. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă că, în cinci ani de mandat, Avocatul Poporului plătește o chirie de trei milioane de euro.

„Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii plătesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Cum s-a ajuns la o astfel de situație? „Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat", a explicat Avocatul Poporului.

Renate Weber a spus că a vrut să schimbe această situație încă din prima zi de mandat, fără niciun rezultat însă.

„Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu. Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent", a precizat Weber.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Păcat că nu ne spune și...cui plătește această chirie sau nu se poate spune ? În Casa Poporului ar fi loc de 100 instituții de case ale poporului. Bine că au dat anunț la nivel internațonal că închiriază spații vaste pentru firme și instituții de pe tot globul.
    • Like 1
  • Dan I check icon
    Doamna ar putea sa cheme Corpul de Control al primului ministru, sau Curtea de conturi, sa le prezinte situația si sa caute apoi pe piață un spațiu adecvat, mai ieftin (si chiar mai bun). Bănuiesc că are o mână de juriști care o pot îndruma în acest sens. Totuși era bine sa știm câți angajați are instituția, cate sedii in teritoriu etc. Poate 50.000 eur nu mai apare așa exagerat dacă un calcul simplu dovedește ca astea sunt chiriile în piață. Un articol incomplet, gen presa de doi bani: șoc șoc șoc, breaking news...
    • Like 2
    • @ Dan I
      Dacă am ști noi câți și câți trăiesc împărătește de pe urma chiriilor fabuloase plătite din taxele noastre am face poate infarct. Bineînțeles aceste contracte sunt făcute la mica înțelegere cu beneficii pentru toate părțile, toate ilicite.
      • Like 1
  • mike mike check icon
    Dar ce doamna sta la Ritz? 50000 EURO?? Dupa ce ca nu faceti nimic acolo mai jecmaniti si statul roman!
    • Like 4


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult