Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Renate Weber: Avocatul Poporului plătește o chirie de 50.000 de euro pe lună. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane de euro

Avocatul Poporului

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut public, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, faptul că instituția plătește o chirie uriașă, de 50.000 de euro pe lună. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă că, în cinci ani de mandat, Avocatul Poporului plătește o chirie de trei milioane de euro.

„Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii plătesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Cum s-a ajuns la o astfel de situație? „Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat", a explicat Avocatul Poporului.

Renate Weber a spus că a vrut să schimbe această situație încă din prima zi de mandat, fără niciun rezultat însă.

„Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu. Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent", a precizat Weber.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păcat că nu ne spune și...cui plătește această chirie sau nu se poate spune ? În Casa Poporului ar fi loc de 100 instituții de case ale poporului. Bine că au dat anunț la nivel internațonal că închiriază spații vaste pentru firme și instituții de pe tot globul.
  • Like 0
 • Dan I check icon
  Doamna ar putea sa cheme Corpul de Control al primului ministru, sau Curtea de conturi, sa le prezinte situația si sa caute apoi pe piață un spațiu adecvat, mai ieftin (si chiar mai bun). Bănuiesc că are o mână de juriști care o pot îndruma în acest sens. Totuși era bine sa știm câți angajați are instituția, cate sedii in teritoriu etc. Poate 50.000 eur nu mai apare așa exagerat dacă un calcul simplu dovedește ca astea sunt chiriile în piață. Un articol incomplet, gen presa de doi bani: șoc șoc șoc, breaking news...
  • Like 2
  • @ Dan I
   Dacă am ști noi câți și câți trăiesc împărătește de pe urma chiriilor fabuloase plătite din taxele noastre am face poate infarct. Bineînțeles aceste contracte sunt făcute la mica înțelegere cu beneficii pentru toate părțile, toate ilicite.
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Dar ce doamna sta la Ritz? 50000 EURO?? Dupa ce ca nu faceti nimic acolo mai jecmaniti si statul roman!
  • Like 4


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult