Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Balacaureat 2019. Monica Anisie, profesoară de Limba română: Unul dintre elevii mei a argumentat că e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă

bacalaureat 2019

Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Subiectele la Limba și literatura română date la Bacalaureat 2019 au fost „de nivel mediu”, iar elevii pot obține „cu ușurință nota 7”, a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Monica Anisie, de la Colegiul Național Tudor Vianu din București.  

Monica Anisie a spus că unul dintre elevii săi a dat un răspuns inedit la punctul B, de la Subiectul 1, care le cerea acestora să argumenteze necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs.

“Unul dintre elevii mei mi-a spus că a făcut trimitere, atunci când a argumentat necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs, la situația în care a fost pus premierul Viorica Dăncilă. El a argumentat că e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă“, a spus Monica Anisie. 

Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educației, iar în prezent este coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

„Din punct de vedere al subiectului, este corectă argumentarea: să îți construiești un discurs astfel încât să nu ajungi să te faci de râs. A făcut parte din argumentare“, a spus Anisie.

Subiecte Bacalaureat 2019 - examenul la Limba și literatura română – profil Real și filiera Tehnologică:


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte tare! :D
    • Like 1
  • check icon
    Pana si cei mai slabi la invatatura trebuie sa invete sa vorbeasca in public. Conform trendului actual pot ajunge prim ministri. Neconflictuali.
    • Like 5


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult