Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă, o nouă gafă: „A fi educator, învățător sau profesor înseamnă că tu însuși să înveți zi de zi”

viorica dancila - gafa - captura

(Foto: captura)

Premierul Viorica Dăncilă a făcut marți o nouă greșeală gramaticală. În timp ce susținea un discurs la lansarea unui proiect inițiat de Ministerul Educației, Dăncilă a spus „tu însuși", corect fiind „tu însuți".

„Profesia de dascăl este vocație, implicare neobosită și dedicare. A fi educator, învățător sau profesor înseamnă că tu însuși să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare, mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri”, a spus Viorica Dăncilă.

Mai jos, înregistrarea video a momentului (de la minutul 2):

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „A fi educator, învățător sau profesor înseamnă că tu însuși să înveți zi de zi”

  Sunt doua greseli, nu doar una... conjugarea este gresita "ca tu" si nu "că tu".

  Daca a folosit "că tu" in fraza atunci "să" nu are ce sa caute sau mai lipseste un verb "a trebui"

  Corect ar fi:

  „A fi educator, învățător sau profesor înseamnă că tu însuti TREBUIE să înveți zi de zi”

  sau:

  „A fi educator, învățător sau profesor înseamnă că tu însuti înveți zi de zi”

  Da io' nu's profesor, sunt un biet om al muncii. poate ca n-am dreptate.

  • Like 4
  • @ Marian Rosu
   Vasile check icon
   A nu cunoaște limba română a devenit un titlu de glorie zilele astea. La fel ca neutilizarea diacriticelor, că cică se poate înțelege și fără ele textul.
   • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult