Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Bărbatul ars din Piatra Neamț transferat în Belgia este tratat de două infecții luate în spitalele din România

incendiu Piatra Neamt

Bărbatul din Piatra Neamţ transferat la spitalul din Belgia, pentru că are arsuri pe trei sferturi din corp, a fost operat luni și urmează să mai sufere alte intervenții în cursul zilei de azi. 

Cele mai grave arsuri se află la nivelul capului, acesta fiind și motivul pentru care, în momentul când a ajuns a ajuns în Belgia, medicii nu știau dacă pacientul va putea fi salvat, potrivit Digi24.  

Tânărul este tratat și pentru două infecții - cu germenii Acinetobacter și Klebsiella - pe care se pare că le-a contactat în spitalele din România unde a fost internat, la Târgu Neamț și la Iași. 

Tânărul rănit în incendiul de la Piatra Neamț a fost transferat în urmă cu cinci zile la un spital din Belgia, pentru că nu poate fi tratat în țară. Anterior ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spunea că în spitalele din România există 11 paturi pentru tratarea marilor arși, ca apoi să explice că paturile „sunt ocupate”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • catalin check icon
  "Tânărul este tratat și pentru două infecții - cu germenii Acinetobacter și Klebsiella - pe care se pare că le-a contactat în spitalele din România unde a fost internat, la Târgu Neamț și la Iași"
  Manipulare tipic jurnalistică: titlul zice "două infecții luate în spitalele din România" iar în text doar "se pare" că au fost luate din spitalele din România. Poate că au fost luate din avion sau din ambulanța din Belgia. Se pare că e un articol de doi lei (vechi).
  • Like 1
  • @ catalin
   Se pare ca scrieti ca sa va aflati in treaba. Iata ce spun americanii de la NCBI, probabil indusi in eroare de Soros:
   - Acinetobacter baumannii is an opportunistic bacterial pathogen primarily associated with hospital-acquired infections (sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3442836/)
   - The vast majority of Klebsiella infections, however, are associated with hospitalization. (sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC88898/)

   Si intr-adevar, pot confirma ca in spitalele romanesti nu exista aceste bacterii - pentru ca au fost pur si simplu interzise. Din pacate, cei doi parinti pe care i-am pierdut pe aceasta cauza nu au aflat de aceasta - din vina lor exclusiva.
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   catalin check icon
   Se pare că nu ați citit ce am scris eu. Era vorba de titlu și conținut. Expresia asta "se pare" nu înseamnă certitudine.
   • Like 0
  • @ catalin
   Pai da, ca daca jurnalista ar fi spus cu certitudine, imediat sareau psdistii sa o dea in judecata pt calomnie + alte 765 de capete de acuzare, pentru ca treaba nu e probata.

   Toata lumea stie ca in Romania intri in spital cu o boala si iesi cu 3 sau mort, mai ai nevoie de certitudine ? LOL

   Spune-le asta familiilor de la Colectiv si supraviețuitorilor de acolo, sau pana una alta, spune-mi mie, ca taica-miu a intrat pt ceva in spitalul Pantelimon din Bucuresti, si a iesit cu hepatita C (care ce crezi, se ia doar prin transfuzii...). Bine ca eventual a "scapat" de treburile astea spre un loc cu verdeata, ca sa tin comentariul in nota mai "destinsa"

   • Like 0
  • @ Radu Andrei Malica
   Delia MC Delia MC check icon
   Sunt bacterii "clasice" implicate în infecții intraspitalicești, eu zic bine că n-au fost bacterii mai rele , se putea, mai ales în spitalele mari, acolo se "prăsesc"...Nici de viciu de exprimare nu poate fi acuzată autoarea, e corect și normal cum a scris. A, și hepatita C se ia și prin instrumente medicale nesterile/insuficient sterilizate. Instrumentele medicale sunt de unică folosință, sterile, și sterilizabile. De cele mai multe ori se ia de la dentist, e doar o altă posibilitate înafară de transfuzii.Păcat...
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult