Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani în prima zi a anului

benzina

De Anul Nou, benzina și motorina s-au ieftinit cu 49, respectiv 50 de bani, după eliminarea suprataxei de 7 cenți pe litru și reducerea TVA de la 20 la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Potrivit Profit.ro, la stația OMV Petrom de pe Șoseaua Alexandriei un litru de benzină Standard ’95 costă duminică, 1 ianuarie 2017, 4,82 lei, după ce în ultima zi a anului trecut acesta costa 5,31. Un litru de motorină costă la aceeași stație cu 4,79 lei, cu 0,5 lei mai ieftin decât în ziua precedentă, când putea fi cumpărat cu 4,29 lei.

Pe de altă parte însă, notează Agerpres, reducerile de taxe ar putea fi parțial anulate, în perioada următoare, de efectul creșterii barilului de petrol, care ar putea duce, la rândul său, la majorarea cotațiilor produselor petroliere. Aceasta în condițiile în care cotația țițeiului de tip Brent, de referință pe piața europeană, a depășit zilele acestea 56 de dolari pe baril, cel mai înalt nivel din 2016.

Tot în defavoarea șoferilor este și cursul de schimb leu/dolar. Cotația produselor petroliere este exprimată în dolari, monedă care a crescut puternic în ultimele luni, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii trei ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Venind Donald...mai contează?
  • Like 0
 • Va amintiti cum mincinosul de Ponta ne ametea acum 3-4 ani ca din supraacciza la benzina va face autoastrada catre Brasov si alte chestii la drumuri, na ca au trecut anii si tot nu avem autostrazile promise . Ar putea poate acum guvernul proaspat votat (sau ayatolahul Dragnea) sa ne spuna asa doar de dragul statisticii cate milioane de euro s-au incasat de catre stat cu aceasta smecherie si eventual cum i-a cheltuit? Asa as vedea transparenta, democratia si cuvantul dat de politicieni!
  • Like 1
 • Mai, dar voi nu știți ca prețul barilului e la minime istorice? Voi de unde luați prețurile? De pe burse? Sa va fie Rușine dezinformați poporul.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult