Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Berbeceanu, victima unui abuz: „Cred în continuare în Justiție”. Ce mai înseamnă „dreptatea” pentru fostul polițist de la Crima Organizată

Traian Berbeceanu

Victima unei înscenări care l-a dus în spatele gratiilor, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. astăzi pensionat cu limită de vârstă, a reușit să îi ducă pe cei care i-au fabricat dosarul în fața justiției.  Însă bătălia în instanță nu s-a terminat încă.

„ÎCCJ a judecat fondul cauzei. Am fost achitat pe temeiul că faptele nu există. Cei care au înscenat acest dosar au fost condamnați la închisoare cu executare. Acum 3 ani s-a pronunțat sentința într-o primă instanță. Am foarte mari rețineri că se va ajunge la o sentință definitivă vreodată în dosarul nostru, pentru că faptele se vor prescrie în 2023 sau 2024”, a spus Berbeceanu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Ce mai înseamnă pentru el dreptatea? „Sentimentul de dreptate are două componente: mai important pentru mine e să-mi dovedesc nevinovăția. Sufletește și moral mi-ar prinde bine o sentință definitivă. Cealaltă componentă a dreptății: dacă ei care mi-au fabricat dosarul nu vor ajunge la o sentință definitivă m-aș simți nedreptățit. Înainte ca să mi se întâmple mie tot ce mi s-a întâmplat mi-era greu să accept că pot să existe astfel de abuzuri. M-am convins pe propria piele că acestea pot avea loc destul de ușor. Nu credeam, cu sinceritate vă spun. Am văzut că atunci când instituțiile statului se unesc să execute pe cineva se poate întâmpla foarte repede, simplu și ușor. Iar acelei persoane îi e foarte greu. Pentru că e nedrept să-ți dovedești nevinovăția”, a explicat Berbeceanu.

Mai are încredere în Justiție? „Da, am încredere în Justiție și nu o spun doar din complezență. Aceeași Justiție la care facem referire acum în prima instanță mi-a făcut dreptate”, a subliniat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult