Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Berbeceanu, victima unui abuz: „Cred în continuare în Justiție”. Ce mai înseamnă „dreptatea” pentru fostul polițist de la Crima Organizată

Traian Berbeceanu

Victima unei înscenări care l-a dus în spatele gratiilor, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. astăzi pensionat cu limită de vârstă, a reușit să îi ducă pe cei care i-au fabricat dosarul în fața justiției.  Însă bătălia în instanță nu s-a terminat încă.

„ÎCCJ a judecat fondul cauzei. Am fost achitat pe temeiul că faptele nu există. Cei care au înscenat acest dosar au fost condamnați la închisoare cu executare. Acum 3 ani s-a pronunțat sentința într-o primă instanță. Am foarte mari rețineri că se va ajunge la o sentință definitivă vreodată în dosarul nostru, pentru că faptele se vor prescrie în 2023 sau 2024”, a spus Berbeceanu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Ce mai înseamnă pentru el dreptatea? „Sentimentul de dreptate are două componente: mai important pentru mine e să-mi dovedesc nevinovăția. Sufletește și moral mi-ar prinde bine o sentință definitivă. Cealaltă componentă a dreptății: dacă ei care mi-au fabricat dosarul nu vor ajunge la o sentință definitivă m-aș simți nedreptățit. Înainte ca să mi se întâmple mie tot ce mi s-a întâmplat mi-era greu să accept că pot să existe astfel de abuzuri. M-am convins pe propria piele că acestea pot avea loc destul de ușor. Nu credeam, cu sinceritate vă spun. Am văzut că atunci când instituțiile statului se unesc să execute pe cineva se poate întâmpla foarte repede, simplu și ușor. Iar acelei persoane îi e foarte greu. Pentru că e nedrept să-ți dovedești nevinovăția”, a explicat Berbeceanu.

Mai are încredere în Justiție? „Da, am încredere în Justiție și nu o spun doar din complezență. Aceeași Justiție la care facem referire acum în prima instanță mi-a făcut dreptate”, a subliniat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult