Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Berbeceanu, victima unui abuz: „Cred în continuare în Justiție”. Ce mai înseamnă „dreptatea” pentru fostul polițist de la Crima Organizată

Traian Berbeceanu

Victima unei înscenări care l-a dus în spatele gratiilor, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. astăzi pensionat cu limită de vârstă, a reușit să îi ducă pe cei care i-au fabricat dosarul în fața justiției.  Însă bătălia în instanță nu s-a terminat încă.

„ÎCCJ a judecat fondul cauzei. Am fost achitat pe temeiul că faptele nu există. Cei care au înscenat acest dosar au fost condamnați la închisoare cu executare. Acum 3 ani s-a pronunțat sentința într-o primă instanță. Am foarte mari rețineri că se va ajunge la o sentință definitivă vreodată în dosarul nostru, pentru că faptele se vor prescrie în 2023 sau 2024”, a spus Berbeceanu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Ce mai înseamnă pentru el dreptatea? „Sentimentul de dreptate are două componente: mai important pentru mine e să-mi dovedesc nevinovăția. Sufletește și moral mi-ar prinde bine o sentință definitivă. Cealaltă componentă a dreptății: dacă ei care mi-au fabricat dosarul nu vor ajunge la o sentință definitivă m-aș simți nedreptățit. Înainte ca să mi se întâmple mie tot ce mi s-a întâmplat mi-era greu să accept că pot să existe astfel de abuzuri. M-am convins pe propria piele că acestea pot avea loc destul de ușor. Nu credeam, cu sinceritate vă spun. Am văzut că atunci când instituțiile statului se unesc să execute pe cineva se poate întâmpla foarte repede, simplu și ușor. Iar acelei persoane îi e foarte greu. Pentru că e nedrept să-ți dovedești nevinovăția”, a explicat Berbeceanu.

Mai are încredere în Justiție? „Da, am încredere în Justiție și nu o spun doar din complezență. Aceeași Justiție la care facem referire acum în prima instanță mi-a făcut dreptate”, a subliniat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult