Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Alegerea „de carieră” a fiului lui Traian Berbeceanu, după nedreptatea care i s-a întâmplat tatălui său: „Nu știu dacă trebuie să mă bucur sau să îmi pară rău”

Traian Berbeceanu - Digi24

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre fiul său și despre cum a fost acesta a fost afectat de problemele pe care  fostul comisar-șef le-a avut din cauza abuzurilor din Justiție.

„Fiul meu, când era mic, a crescut practic și alături de membrii echipei mele. Îi cunoștea pe fiecare dintre ei, îi îndrăgea, eram ca o mare familie. Și mereu când îl întrebau, spunea că vrea să se facă șef la Crimă Organizată. Era mititel atunci. După necazul prin care am trecut eu și familia mea și traumele pe care a trebuit el să le depășească nici nu vrea să mai audă de meseria asta. Și nu știu dacă trebuie să mă bucur sau să îmi pară rău”, a spus Traian Berbeceanu.

Bogdan Berbeceanu, fiul poliţistului Traian Berbeceanu, pasionat de muzică, i-a dedicat tatălui său una dintre piesele sale.

„(...)Auzeam de la toți că o să vină tata

Vorbeam cu el seara, dar îl visam noaptea.

Într-o zi plictisit l-am căutat pe net

Am văzut proteste că ceva nu-i corect

Sute de oameni care îl apreciau

Mai găseam și 2-3 care îl înjurau

Am văzut c-a fost închis, dar nu avea nicio vină,

Nu mai știam ce să fac, plângeam în oglindă

Comisare, hai-napoi, proteste-n toată țara.

La școală făceau mișto toți copiii din curte

Nici nu mai vreau să zic de momentele alea crunte (....)”.

Traian Berbeceanu, victima unui abuz - în urma unui dosar fabricat de colegii săi polițiști și procurori pe care îi suspecta de fapte de corupție, a ajuns în arest - , spune că are în continuare încredere în Justiție. De altfel, o primă instanță l-a achitat pe comisar, admițând că faptele nu există și i-a condamat pe cei care au fabricat dosarul.

Traian Berbeceanu a publicat de curând o carte: „Radiografia unei mârșăvii judiciare”. 

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 care îl are invitat pe Traian Berbeceanu într-un dialog cu Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu va fi difuzată duminică, 15 septembrie, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D-l Berbeceanu ar trebui sa se implice mult in viata publica, Este perceput ca un cunoscator al injustitiei, al abuzurilor, un om din sistem sanctionat de acesta, un supravietuitor al abuzului, exact ce societatea româneasca asteapta. Nu stiu cât de bun comunicator este, personal astept sa il vad in emisiuni si publicatii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult