Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Alegerea „de carieră” a fiului lui Traian Berbeceanu, după nedreptatea care i s-a întâmplat tatălui său: „Nu știu dacă trebuie să mă bucur sau să îmi pară rău”

Traian Berbeceanu - Digi24

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre fiul său și despre cum a fost acesta a fost afectat de problemele pe care  fostul comisar-șef le-a avut din cauza abuzurilor din Justiție.

„Fiul meu, când era mic, a crescut practic și alături de membrii echipei mele. Îi cunoștea pe fiecare dintre ei, îi îndrăgea, eram ca o mare familie. Și mereu când îl întrebau, spunea că vrea să se facă șef la Crimă Organizată. Era mititel atunci. După necazul prin care am trecut eu și familia mea și traumele pe care a trebuit el să le depășească nici nu vrea să mai audă de meseria asta. Și nu știu dacă trebuie să mă bucur sau să îmi pară rău”, a spus Traian Berbeceanu.

Bogdan Berbeceanu, fiul poliţistului Traian Berbeceanu, pasionat de muzică, i-a dedicat tatălui său una dintre piesele sale.

„(...)Auzeam de la toți că o să vină tata

Vorbeam cu el seara, dar îl visam noaptea.

Într-o zi plictisit l-am căutat pe net

Am văzut proteste că ceva nu-i corect

Sute de oameni care îl apreciau

Mai găseam și 2-3 care îl înjurau

Am văzut c-a fost închis, dar nu avea nicio vină,

Nu mai știam ce să fac, plângeam în oglindă

Comisare, hai-napoi, proteste-n toată țara.

La școală făceau mișto toți copiii din curte

Nici nu mai vreau să zic de momentele alea crunte (....)”.

Traian Berbeceanu, victima unui abuz - în urma unui dosar fabricat de colegii săi polițiști și procurori pe care îi suspecta de fapte de corupție, a ajuns în arest - , spune că are în continuare încredere în Justiție. De altfel, o primă instanță l-a achitat pe comisar, admițând că faptele nu există și i-a condamat pe cei care au fabricat dosarul.

Traian Berbeceanu a publicat de curând o carte: „Radiografia unei mârșăvii judiciare”. 

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 care îl are invitat pe Traian Berbeceanu într-un dialog cu Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu va fi difuzată duminică, 15 septembrie, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D-l Berbeceanu ar trebui sa se implice mult in viata publica, Este perceput ca un cunoscator al injustitiei, al abuzurilor, un om din sistem sanctionat de acesta, un supravietuitor al abuzului, exact ce societatea româneasca asteapta. Nu stiu cât de bun comunicator este, personal astept sa il vad in emisiuni si publicatii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult